Harderweide 1, 3845 CG Harderwijk

Crescent Park in Harderweide is leuk voor ouders en kinderen! Voor kinderen is er een speelroute met onder andere een gestrand piratenschip, kabelbaan en een unieke speeltoren met windmolen en glijbaan.

Crescent Park Harderwijk

In het hart van nieuwbouwwijk Harderweide, in de bocht van snelweg A28, bevindt zich Crescent Park.

Speel- en doepark

Ontdek het gestrande piratenschip en een eigen ‘regenvariant’ van eb en vloed. Hiermee heeft Harderwijk wel een heel bijzonder speel- en doepark aangelegd. 

Crescent Park Harderwijk

Kinderen kunnen zich uren vermaken op het speeleiland met het gestrande piratenschip, de kabelbaan en een unieke speeltoren met windmolen en glijbaan.

De mudrunobstakels zorgen voor extra uitdaging voor de wat oudere kinderen.

Crescent Park Harderwijk

Skatepark Harderwijk

En wat dacht je van een heuse skatebaan. Je kinderen kunnen hier uren oefenen met hun skatebord of op de fiets. Een uitdagende route met prachtige ondergrond, een prachtig skatepark voor de stoere jongens en meisjes.

Crescent Park Harderwijk

Wandelen Crescent Park

Naast spelen is het eiland ook een vertrekpunt voor een wandeling door het hele park (4 km) of een klein ommetje.

Crescent Park Harderwijk

Natuurspeeltuin Harderwijk

Voor de actieve buitensporter is er door VIC een uitdagend obstakel parcours aangelegd, over de zuidflank van de geluidswal, door en over het water en het Elzenbroekbos met een Veluws karakter.

Crescent Park Harderwijk

Het Crescent Park is een prachtig stukje natuur. De vlonderbrug doorkruist het moerasbos, de vruchtbomen groeien al flink. En kinderen kunnen heerlijk spelen tussen de eiken, dennen, berken, maar ook moerascipressen, elzen en wilgen, bomen die natte voeten niet erg vinden.

Crescent Park Harderwijk

Het struweel dat is aangelegd langs de snelweg heeft een natuurlijk filter dat bijdraagt aan de binding van fijnstof en CO2.

Naast de verschillende beplanting helpen ze de fauna ook een handje, door o.a. een oeverzwaluwwand, een ijsvogel broedwandje en een insectenhotel.

Hondenstrand

Zelfs voor je trouwe viervoeter is er een speciale plek. Voor de honden is er een speciaal stuk strand aangewezen als hondenstrand.

Schaatsen of sleetje rijden

In de winter kun je hier ook heerlijk spelen met sneeuw, sleetje rijden of schaatsen.

Crescent Park Harderwijk

 

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Outdoor