Schaatsen met kinderen op de Veluwe is echt heel erg leuk om te doen. 

Zoek je schaatsbanen of natuurijs in de buurt?
Check onze nieuwste blog!

Waar kan je nu schaatsen?

 

Waar kan ik schaatsen op de Veluwe?

Vroeger bracht ik elke winter uren door op het ijs of op een schaatsbaan in buurt. Heel veel lagen kleding aan zodat je toch 'met zonder jas' het ijs op mocht. Natuurlijk namen we ook een thermoskan met warme chocolademelk mee, heerlijk! Veel heb je niet nodig voor een middagje ijspret!

  • schaatsen
  • warme kleding
  • handschoenen
  • thermosfles met choco

Schaatsbanen op de Veluwe

Of het heeft heel veel indruk op mij gemaakt of je kunt tegenwoordig niet meer elke jaar op natuurijs schaatsen. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer kunstijsbanen te vinden, zodat je heel vaak en lang van het schaatsen kunt genieten. Wij maakten een overzicht van de mooiste ijsbanen op de Veluwe. Lees gauw verder. Je vind hier zowel kunstijsbanen, indoor schaatsbanen en prachtige wateren met kans op natuurijs.

Kan je schaatsen op natuurijs?

Gezien de winterse weersvoorspellingen voor de komende tijd, bestaat er een goede kans dat we dit jaar kunnen schaatsen op natuurijs. Zeker in deze tijd is dat een mooie afwisseling met binnen zitten, gamen, oneindig spelletjes doen en andere thuisactiviteiten.

Schaatsbanen Gelderland

Er worden in de regio steeds meer tijdelijke, zogenaamde kunstijsbanen neer gezet. Of ze dit jaar allemaal open gaan is nog onduidelijk, dus lees goed en klik even door voor meer info. En natuurlijk zal er op de natuurijs wel geschaatst kunnen worden zodra het ijs dik genoeg is. Duim je met ons mee!

Schaatsen in Harderwijk

Schaatsen in Harderwijk
Er is ook dit jaar weer veel te beleven op de ijsbaan van Harderwijk op IJS. Van schoolschaatsen, schaatsles, peuterschaaten en vrij schaatsen tot nostalgische schaatsshows en de gezellige disco on ice!
Meer weten? ➤

Schaatsen in Ermelo

Schaatsen in Emelo op de Veluwe
Eindelijk is het zover: IJs in Ermelo. Vijf weken lang zal ijsbaan ‘t Weitje gehuld zijn onder een deken van winterse warmte en gezelligheid! Naast de ijsbaan kan men genieten van een hapje en drankje in de verwarmde horeca skihut.
Meer weten? ➤

Geen schaatsen, maar wel heel veel ijs

Schaatsen op de Veluwe
Je kunt schaatsen op het ijs, maar je kunt ook kunst maken van ijs. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld maken prachtige ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog bij het IJsbeelden festival in Zwolle. Special effects met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer!
Kom ook kijken! ➤

Schaatsen op natuurijs op de Veluwe

De Veluwe heeft prachtige schaatsmogelijkheden. Leuke kleine vennetjes en brede sloten. Check echt altijd wel of het ijs echt veilig is. Of ga op zoek naar een ijsbaan. De schaatsmeesters controleren het ijs dan regelmatig.

Leren schaatsen

Leren schaatsen is net als leren lopen en leren fietsen. Je leert het met vallen en opstaan en vooral met heel veel oefenen. Echt heel veel meters maken op het ijs. 

En o ja, hopelijk is het voor jou al langer geleden dat je bent gevallen op het ijs, of niet... Maar ijs is echt heel erg hard. En een flinke uitglijder op het ijs doet echt heel veel pijn! Dus mocht je kind vallen, geef het een mega knuffel en schaats daarna samen weer even verder tot je kind weer het vertrouwen heeft om het zelf te oefenen. 

Schaatsen op natuurijs tips

Bij Go-Kids verzamelen we graag alle leuke tips om te schaatsen op natuurijs met kinderen. We zullen deze lijst de komende tijd aanvullen. Heb jij nog een leuke tip? Stuur een mailtje naar veluwe@go-kids.nl en dan zullen wij jouw schaats tip erbij zetten.

Hoe kan je goed schaatsen?

Met deze proftips van Bob de Vries blijf je overeind.

Nog meer schaatsplezier

Check ook alle ijsbanen en indoor skihallen in heel Nederland.
Nederland schaatsland! ➤

 

Veel schaatsplezier!

Liefs Judith