Ben je  op zoek naar een plek waar je echt helemaal tot rust kunt komen? Een plek waar je echt even samen bent en waar je optimaal kunt genieten van een prachtige omgeving? Dan is Europarcs Resort Veluwemeer echt iets voor jullie! Samen met mijn partner Jerry en ons zoontje Frey gaan wij dit resort testen!

We komen aan op het prachtig gelegen resort en wat meteen opvalt is dat er veel aandacht en zorg is besteed aan  het park. Alles ziet er schoon, netjes en verzorgd uit. Bij de receptie worden we vriendelijk ontvangen en krijgen we een overzichtelijk informatieboekje inclusief handige plattegrond van het park. Onze auto kunnen we meenemen naar het huisje waar we overnachten, ideaal!



We komen aan bij het huisje en echt waar, wat een onbeschrijfelijk prachtige plek. Ons huisje grenst direct aan het strand van het Veluwemeer en we hebben een ongekend mooi uitzicht op het Veluwemeer. Europarcs Resort Veluwemeer is hier dan ook uniek in en is één van de weinige resorts, waarbij je huisje zo dicht aan een meer grenst. Dit kan maar één ding betekenen, genieten! We verblijven in  een luxe 6 persoonshuisje, waaraan erg veel aandacht en zorg is besteed. De inrichting is modern, er zijn twee badkamers, een keuken, fijne slaapkamers en belangrijk, alles is goed onderhouden en brandschoon. We pakken onze spulletjes uit en gaan naar het restaurant Friends and Bites voor een hapje en een drankje. Alle voorzieningen van het resort zijn goed bereikbaar en liggen dicht bij elkaar. We lopen langs een snackbar en een kleine ontbijtshop waar je verschillende handige spulletjes kunt kopen.



Aangekomen bij Friends en Bites kunnen we heerlijk op het terras zitten om te genieten van de laatste zonnestralen. De inrichting van Friends and bites is gezellig en modern. Er is een grote speelhoek met veel speelplezier voor de kids. We worden geholpen door vriendelijk personeel en het eten is heerlijk! Er draait ontspannen jazzmuziek, Frey speelt in de speelhoek en Jerry en ik kunnen echt even genieten en tot rust komen.



Met onze buiken vol gaan we terug naar ons huisje. De zon begint al in het meer te zakken en samen met Frey genieten we van de zonsondergang. We zien een vader met twee zoons op het strand met een metaaldetector voorbij komen. De detector gaat af. “Hier, graven!” roept één van de jongens. Ze vinden een sleutel. “Wauw” zegt de andere jongen. “Iemand is zijn sleutel vast kwijt”.  Ze stoppen de sleutel in een emmertje waar nog meer gevonden metaal in lijkt te zitten. De zon zakt steeds verder het Veluwemeer in, Frey rent en speelt op het strand en ik droom even heerlijk weg bij het uitzicht. Wat een fantastische plek! Wanneer de zon onder is, gaan we naar binnen, Frey  naar bed en Jerry en ik kijken nog wat teevee om daarna ook heerlijk te gaan slapen.

De volgende ochtend worden we wakker gemaakt door het vrolijke gefluit van vogels en het gezellige gekwaak van eenden voor de deur. Vandaag gaan we met een bootje het Veluwemeer op! Jerry en ik hebben beide nog nooit gevaren. Met de bootjes die je kunt huren bij Europarcs Resort heb je gelukkig  geen vaarbewijs of ervaring nodig. Hoe ideaal! Het enige is dat je je aan enkele verkeersregels moet houden op het water.



Het bootje ligt aangemeerd vlakbij ons huisje en we kunnen direct in stappen. Het weer is prachtig en langzaam varen we het Veluwemeer op. We hebben een kaart meegenomen. Je kunt of richting Harderwijk of richting Elburg varen. Wij kiezen voor  richting Elburg. Je kunt je bootje op verschillende plekken aanleggen om te genieten van de natuur of om een drankje of een hapje te nuttigen bij één van de paviljoens. Tijdens de tocht zien we een enorme groep zwanen, ik denk wel meer dan 100 zwanen bij elkaar. Frey vindt het fantastisch en geniet volop, hij mag zelfs een klein stukje kapitein zijn. Ook wij genieten van het prachtige weer, het Veluwemeer en de omgeving. Wat een heerlijke dag!  Om 17.00 uur meren we weer aan bij de steiger van Europarcs, waar een vriendelijke medewerker ons staat op te wachten. We genieten van een heerlijk diner bij Friends en Bites om vervolgens onze spulletjes te pakken en naar huis te gaan.

Europarcs Resort Veluwemeer is een absolute Go-Kids aanrader voor vakantie, weekendje of dagje weg. Want wist je dat je hier ook van harte welkom bent zonder dat je op het resort verblijft? Zo kun je hier heerlijk genieten van het Veluwemeer, een bootje huren of je wagen aan een watersport. Ook worden er veel evenementen en activiteiten georganiseerd en is er in de schoolvakanties een activiteitenteam voor de kinderen. Een hapje eten op een prachtige locatie? Ook Friends and Bites is toegankelijk voor als je niet op resort verblijft.



Bedankt Europarcs Resort Veluwemeer voor een heerlijk weekend! We hebben genoten, heerlijk gegeten, geslapen en genoten van elkaar! We komen zeker terug!

Wil je meer weten over het park? Of direct een overnachting boeken? Klik dan hier!