Wat een super gaaf uitje! Wij mochten de digitale escaperoom X-Cube uitproberen. Wij gingen raadsels oplossen en codes kraken in deze toffe spionnentraining. Lijkt jou dit ook gaaf, lees dan vooral even verder... wil je het spannend houden? We beloven je dat wij niet al te veel zullen verklappen.

X-Cube escaperoom

X-Cube Escaperoom
Zorg in ieder geval dat je op tijd aanwezig bent bij de X-Cube, want de code is alleen geldig op het juiste tijdstip stond er op onze uitnodiging. Natuurlijk probeerden wij 5 minuten van te voren de deur al te openen. Maar helaas, we kregen pas echt toegang op het exacte tijdstip van de start van onze training.

Spy-Training Kids X-Cube

Digitale escaperoom X-Cube
Wij waren klaar voor de Spy Training Kids met Sterre Koning als agent Star. De kinderen worden hier opgeleid als spion. Een super leuke opleiding. De X-Cube is een soort Escaperoom, maar dan niet zoals je het kent van de sleutels, slotjes en fysieke puzzels. Maar een digitale versie en game ineen. 
Dat klinkt toch echt super tof!

X-Cube review

X-Cube digitale escaperoom
Wij durfden het aan om met ons eigen team een meesterspionnen actie uit te voeren in de X-Cube. Een hele gave ruimte met touchscreens en afluisterapparatuur. De X-cube is 16m2 groot. Gevuld met haarscherp beeld, vol geluid en een spannend spel. Een enorme beleving door het 4K touchscreen. 
X-Cube digitale escaperoom
Eenmaal binnen krijg je via beeld en geluid opdrachten. Lukte het ons om binnen een half uur tijd de waarheid naar boven te halen?
De oplossingen kon je vinden op de controllers en extra schermen in de ruimte. Je krijgt voor iedere opdracht punten. Indien je een opdracht snel voltooid krijg je meer punten. Wanneer je vastloopt bij een opdracht, kun je HINTS opvragen. Maar dit kon ons wel 1.000 of 5.000 punten kosten. Hier waren wij natuurlijk heel voorzichtig mee. 
X-Cube digitale escaperoom
Maar het niet halen van een opdracht kostte ons nog veel meer punten. Oeps...
Dus wees niet te zuinig met je tips wanneer je een hoge score wilt halen en in aanmerking wilt komen voor de felbegeerde titel van 'Spy Kids'.

In totaal zijn er 9 missies en 1 eindopdracht.

  • Audio Missie - Geluidsfragmenten combineren
  • Knop Missie - Kleuren indrukken
  • Camera Missie - De transactie op camerabeelden
  • Kenteken Missie - De kentekenplaten
  • Tel Missie - Knipperende schermen
  • Spion Missie - Wie liegt en wie niet
  • Morse Missie - Lang en kort indrukken
  • Plattegrond Missie - De vermiste spion
  • Blacklight Missie - Blacklight
  • Eindopdracht - De bom

De X-Cube Experience

X-Cube digitale escaperoom
Het was echt zo spannend!!! Maar missie geslaagd. Het was flink puzzelen, goed samenwerken en af en toe echt even doorzetten. De eindopdracht hebben wij gehaald met nog 179 seconden over. Lukt het jullie ook om een topscore te behalen?
Ps. De deur van de X-cube is altijd open én het is rolstoelvriendelijk!
Reserveer hier! ➤