Wist jij dat er in Ermelo vroeger Romeinen leefden? Je vindt ze nu nog in museum het Pakhuis in Ermelo. Onze kinderen zijn dol op geschiedenis. Spannende verhalen over vroeger en interessante feitjes en weetjes ontdekken. Ze hebben daarom ook echt genoten in dit kleine maar bijzonder leuke museum.

Ontdek Museum Het Pakhuis in Ermelo

Museum in Ermelo met kinderen
Dit bijzondere museum neemt je mee op een reis door de geschiedenis, de kunst en de cultuur van dit prachtige dorp. Naast de indrukwekkende collecties biedt Museum Het Pakhuis ook diverse activiteiten voor alle leeftijden.
Museum in Ermelo met kinderen
Van educatieve rondleidingen tot interactieve workshops, er is altijd iets interessants te beleven. Bovendien organiseert het museum regelmatig speciale evenementen, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Activiteiten in Ermelo

Museum Ermelo Het Pakhuis
In dit museum is van alles te zien, te luisteren en te doen. Kinderen mogen overal aan zitten, voelen en ruiken. Heerlijk interactief. Of je nu een geschiedenisfanaat bent, een liefhebber van cultuur, of gewoon op zoek bent naar een leuke dag uit, Museum Het Pakhuis heeft voor ieder wat wils.

Bezoek museum Het Pakhuis

Museum Ermelo Het Pakhuis
De kinderen hebben vol interesse van alles ontdekt. Op een leuke manier worden ze meegenomen in de tijd van de Romeinen. Verken de fascinerende tentoonstellingen, neem deel aan boeiende activiteiten en laat je verrassen door de charme van dit unieke museum. 
Museum in Ermelo met kinderen op de Veluwe
Hoe leefden ze vroeger, welk gereedschap werd er gebruikt, waarmee werd betaald, wat aten ze. We zijn het allemaal te weten gekomen. Deze tentoonstelling biedt een unieke kans om de invloed van de Romeinse cultuur op de Veluwe te ontdekken.
Museum in Ermelo Pakhuis
En wist jij dat ze vroeger ook al leuke spelletjes speelden. Er werd serieus zwaar tegen elkaar gestreden vandaag.

Actief museum op de Veluwe

museum in ermelo pakhuis met kinderen op de Veluwe
Naast dat er overal heel veel te zien valt, staat ook alles uitgebreid beschreven en kun je verhalen luisteren. De interactieve displays bieden een kijkje op het dagelijks leven van een Romeinse soldaat, inclusief hun dieet en eetgewoonten.
Museum Ermelo met kinderen op de Veluwe
Leer meer over de kruiden en specerijen die de Romeinen gebruikten en hoe ze hun maaltijden bereidden. En waar aten ze eigenlijk uit? Leer oude kooktechnieken en ontdek zelf de geheimen van Romeinse wijn.

Kindvriendelijk museum in Ermelo

Museum op de Veluwe Ermelo pakhuis voor kinderen
Dit is zeker geen museum waarbij de kinderen met de handen op hun rug moeten rondlopen. Ze kunnen echt actief aan de slag met allerlei opdrachten. Deze tentoonstelling is leuk voor jong en oud om de rijke geschiedenis van de Romeinen op een interactieve manier te verkennen.
Museum Ermelo met kinderen op de Veluwe
Lekker de handen uit de mouwen steken. En je geleerde kennis gelijk toepassen in leuke activiteiten. Die Romeinen waren best wel slimme mensen al hoor.
Museum Ermelo Het pakhuis op de Veluwe met kinderen
De een houdt meer van puzzelen, de ander is wat creatiever aangelegd. Er zijn hier zoveel verschillende activiteiten waar de kinderen uit kunnen kiezen. Op deze manier is het voor iedereen echt een ontzettend leuk museum. 

Klaar om dit museum in Ermelo te ontdekken? 

Museum Het Pakhuis in Ermelo
In elke vakantie bieden ze hier leuke activiteiten aan. Ga mee met Ratje Toe(R) op zoek naar de Romeinen, volg een Romeinse soldatentraining, duik de Romeinse keuken in of kleed je als een echte Romeinse Fashionista. 
Museum Ermelo met kinderen
Een aanrader om op je lijstje te zetten! Wij gaan zeker nog een keer terug. Er valt zoveel te ontdekken en te beleven hier.
Meer weten? ➤