Gastblog door Maureen Eising

Vrolijke zelfgemaakte paasboom

Elk jaar zetten we hier in huis een paasboom neer. En ik beken, er is geen jaar geweest dat ik geen nieuwe paaseieren kocht voor Pasen. Onderhand hebben we een hele collectie, van roze eieren tot houten en van paasfiguurtjes tot gekleurde eieren. Dit jaar heb ik supertoffe gouden eieren besteld bij de Xenos onder het mom ze passen zo goed bij mijn gouden fiets. Slaat nergens op, maar elk jaar nieuwe eieren kopen ook niet😉. Dit jaar hebben we naast een traditionele paasboom ook een zelfgemaakte boom. De afgelopen dagen was het zo slecht weer en de juf van onze zoon bracht mij op het idee. Zo hadden we creatieve familietijd samen zonder schermpjes. Al moest natuurlijk voor alle voorbeelden wel even Pinterest erbij gepakt worden. Maar oké, we waren lekker bezig, trainden de fijne motoriek, de kinderen leerden strijken (ook handig met het oog op die stapel strijkgoed) en we hadden gezellige gesprekken. Waar een regenachtig weekend al niet goed voor is.

Paastakken

Vrijdag tijdens een droog moment zijn Martin en de kinderen naar het Aamsveen geweest voor een wandeling. In het begin van de route vonden ze al een mega grote tak( lees 2 meter hoog en formaat halve boom) die ging gezellig 4 kilometer mee ‘onder de arm’ . We hebben een stuk van de tak afgezaagd en dat werd onze paasboom. De takken van de boom hebben we omwikkeld met verschillende kleuren wol. Wij hadden vooral dun wol in huis, maar een tip van mij, neem wat dikker wol dat werkt een stuk sneller. Wij hadden vooral pastel tinten in huis, maar ik denk dat een boom met felle kleurtjes ook heel erg tof is. Zorg wel voor een stevige tak, dunne takjes breken snel af en dat zou heel erg zonde zijn, omdat uitstekende takken zo gezellig staan en handig zijn voor de zelfgemaakte hangers.

Paastak versieren

Hier in huize Eising zijn wij heel erg dol op strijkkralen. Hele winters kunnen we ons er mee vermaken en ook tijdens regenbuien komen de strijkkralen geregeld op tafel (en in de zomer vind je ze in alle verlaten hoekjes terug). Op Pinterest kun je heel veel leuke patronen voor Pasen vinden, maar je kan natuurlijk ook lekker creatief zelf wat bedenken. Een hele middag hebben we eieren, paaskuikens, hazen en mandjes gemaakt. Heerlijk ontspannend werk vind ik. Uitzoeken van het kunstwerk, sorteren van de kraaltjes, patroon leggen en strijken.

Daarna even goed afkoelen en dan aan een visdraad rijgen. Zelf heb ik de visdraadjes vast geknepen met een knijpkraaltje, maar je kan natuurlijk ook een ander touw of lintje gebruiken.  Dan alles in de boom hangen en jullie eigen familie paasboom is klaar.

Hopelijk hebben jullie net zo’n leuke creatief paasmiddag als wij hadden. Heel veel plezier alvast en fijne dagen.

Groeten Maureen.

Volg Maureen op insta voor meer leuke tips