Onze gastblogger Maureen Eising, schreef een leuke blog  over leuke en lekkere hapjes op Koningsdag.

Leve de Koning

27 april is het weer Koningsdag. Een groot feest. Ooit toen ik nog jong en onbedorven was en geen moeder vierde ik Koningsdag (toen nog Koninginnedag) in grote steden als Den Haag en Amsterdam. Echt hutjemutje op elkaar. De afgelopen jaren vierden we het in Lonneker of gewoon hier in het centrum van Enschede. Gezellig met de kinderen de kleedjesmarkt afstruinen en leuke kraampjes. Met een beetje geluk is het mooi weer en zo niet dan hebben we altijd de oranje tompoucen nog (als ik tenminste op bestellen duw bij het online boodschappen doen 😉) En als je dan toch boodschappen doet, dan heb ik hier nog wat leuke en lekkere tips voor een gezellig koningsfeestje. Alles in Nederlandse stijl. Dus ook nog leuk te maken voor 4 en 5 mei. Gewoon omdat ik van ons mooie landje hou en probeer ook in deze tijd  zoveel mogelijk te vieren en te genieten.

Lieve Willem Alexander

De hele tijd heb ik tijdens dit blog al het liedje van K3 in mijn hoofd “Koning Willem-Alexander”. Ik zie onze tweeling nog zo dansen, net 3 jaar en oranje shirtjes aan. Zingend in de microfoon. Echt wat genieten was dat. Net als wat ze deden van deze lunch. Heerlijk op het picknick kleedje achter thuis. Deze kroon uitsteker kocht ik ooit eens bij de Flying Tiger maar als je een beetje met een mes over weg kan snij je in de bovenkant van de boterham punten als kroon. Met tomaatjes, mozzarella balletjes en blauwe bessen maakte ik de vlag van Nederland. En Nederland is Nederland niet zonder oranje. Dus lekker nog wat worteltjes erbij. In het kleine vakje wat rode bessen en zo heb je heel snel een lekkere en vorstelijke lunch.

Koningsdag broodtrommel inspiratie

 

Wij houden van oranje

Zeg je Nederland dan denk je aan de oranje leeuw. Deze is super makkelijk te maken en ook gewoon heel stoer. Beleg een maiswafel met het favoriete beleg en leg de andere maiswafel erboven op. Snij wortel en paprika in smalle reepjes en leg deze om de maiswafel heen. Als oogjes heb ik voor de eetbare versie gekozen (Wibra). En dan nog de leeuwen snuit, daar gebruikte ik 2 rondjes kaas voor, een chocolade stukje en een chocolade stift, gewoon te koop in de supermarkt. Zoals je ziet een 8 minuten lunch met een woest resultaat.

Koningsdag Hollandse leeuw

 

Rood, wit blauw de koning en zijn vrouw

Deze monkeyplatter stond op de nominatie om woensdag te maken. Wat denk je? Ik vergat de boodschappen te bevestigen. En dus kwam er maar heel erg weinig binnen. Oeps. Dus moesten we even wachten. Er zijn wat buren voor ons op pad geweest en de rest van de bestelling kwam zaterdag ook binnen, dus toen kon ik lekker aan de slag. In het middelste vakje heb ik één van mijn favoriete bloemen gemaakt. Tulpjes. Snijd wat blokjes kaas af en maak van komkommers de blaadjes. De tulpen bloem maken we met een plakje cervelaatworst. Dit alles zetten we vast met een cocktailprikker. Ik maak een vlag van aardbeien, kokos en blauwe bessen en een vlag van aardbeien, gekookt ei en bramen. Verder nog wat schijven sinaasappel met framboosjes en rode bessen en in het onderste vakje reepjes wortel en spiesjes van tomaat, mozzarella en bramen. Een echte Hollandse monkeyplatter voor het hele gezin, lekker voor tussendoor.

Koningsdag Monkey Platter

Ik wens jullie een fantastische Koningsdag. 

Door: Maureen Eising. Je volgt haar vrolijke en gezonde inspiratie op instagram. @ekmaureen.