Samen vissen met je kind(eren) tijdens de Kindervismiddag!

Om 14.00 uur verzamelen ouders, kinderen, opa’s en oma’s zich op het plein bij ’t Smallert. Het is tijd  voor een Kindervismiddag! Sommige kinderen hebben eerder gevist en staan al met hun eigen hengel klaar. Naut (7 jaar) heeft nog nooit gevist en krijgt een hengel van ’t Smallert te leen. “Ik heb een hengel” roept hij enthousiast naar zijn moeder. Naut wilde al een tijdje vissen, vertelt zijn
moeder en hij is dolblij dat hij er is. Gezamenlijk lopen we naar een grote vijver vol met forellen. Een vriendelijke instructeur geeft wat
instructies en begint met het uitdelen van bakjes met levende wormpjes, oftewel aas voor de vissen. “Ieewhl, dit leeft” hoor ik achter me.De kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s zoeken enthousiast een plekje ergens langs de vijver. Een moeder en haar twee dochters hebben nog nooit gevist en staan wat vragend naar hun hengel te staren. De instructeur schiet te hulp en legt de meisjes uit hoe het vissen in zijn werk gaat. De ene naar de andere hengel wordt het water in gegooid en alle hengelaars staren verwachtingsvol
naar hun dobber.

Aan de andere kant van de vijver wordt de eerste vis gevangen! Trots helpt vader zijn zoon de vis van de haak te halen. “Hij voelt zo nat en glibberig!”. Snel pak ik mijn camera en leg het trotse koppel met hun eerst gevangen vis vast.


Ook Naut heeft zijn eerste vis te pakken. Trots staat hij met zijn gevangen vis in zijn hand. “Nou, we zijn klaar” zegt de moeder van Naut voor de grap. “Neeee, ik wil er nog meer” roept Naut. “Ik heb er ook één” roept een jongetje naast Naut. Hij probeert de vis pakken, maar die glibbert steeds uit zijn hand. Als hij hem te pakken heeft loopt hij trots met zijn gevangen vis langs de vijver naar zijn broer, “kijk, ik heb een vis!”.

Ik loop rond de vijver en zie een vader met zijn zoon knus naast elkaar aan de rand van de vijver zitten. “Ja, je hebt beet” roept de vader. Het jongetje probeert rustig de vis binnen te halen. “Aah nee!” De vis heeft losgelaten. Vader moedigt zijn zoon aan: “Kom op jongen, drie keer is
scheepsrecht”. Het jongetje lacht en gooit zijn hengel weer het water in. Vader bestelt een biertje en het jongetje zakt met zijn pakje fris weer terug in zijn visstoeltje. “Fijn hé, pap?”


Al de gevangen vis wordt aan het eind van de middag onder alle vissers verdeeld. Dat wordt smullen thuis! Na een heerlijke middag vol vis, kom ik thuis en kijk naar mijn zoontje van net één en kan niet wachten om met hem en zijn vader vissen te gaan vangen bij ’t Smallert!

Wil je echt even samen zijn met je gezin, met je dochter, zoontje of kleinkind? Dan is dit een perfect  uitje om samen te beleven!


De volgende Kindervismiddag is op 19 juni. Dit is tevens de laatste Kindervismiddag van dit seizoen. Kun je niet zo lang wachten? Of kun je toevallig niet? Geen probleem! Je kunt ook heerlijk op een eigen gekozen dag komen vissen! Of denk er bijvoorbeeld eens aan om je kinderfeestje bij ’t Smallert te vieren en samen met je vriendjes en vriendinnetjes vissen te vangen. Hoe cool is dat!

Wil je meer weten over ’t Smallert en het vissen? Klik dan hier!
Go-Kids Veluwe
Lisanne Kooij