Knutselen, spelen in de speeltuin, eten, drinken & dieren knuffelen! 

Het Atelier

In deze blog test Go-Kids de Veluwe het Atelier dat te vinden is bij Landal Heideheuvel in Beekbergen. Deze keer testen we dit uitje niet alleen, want we hebben Thieme van 10, Rosalien van 8 en Florieke van 5 uitgenodigd om ons te helpen testen. Ons zoontje Frey van bijna 1,5 jaar vertegenwoordigt tijdens het testen van dit uitje de dreumesen!

De binnenkomst van het Atelier is al een feestje an sich. Er hangen allerlei materialen aan het  plafond,  waar je je ogen al flink de kost kan geven. We komen het Atelier binnen, een grote, open ruimte, waar allerlei kinderen al aan het knutselen zijn. Het is een kindvriendelijke ruimte waar een muziekje draait en een heerlijk theehoekje is ingericht voor de papa’s en mama’s. Enthousiaste begeleiders helpen de kinderen met knutselen, wat een heerlijke plek!Thieme, Rosalien en Florieke mogen een houten bouwpakket kiezen. De in elkaar gezette  voorbeelden van de bouwpakketten hangen aan het plafond. Er is een hoop keus: een motor, een dinosaurus, een paard, een vlinder een vliegtuig en nog vééél meer. Thieme, Rosalien & Florieke staan met grote ogen naar alle figuren te kijken, want ja, welke moet je nu kiezen. Uiteindelijk hebben alle kinderen een keuze gemaakt. Thieme een vliegtuig, Rosalien een tijger en Florieke een paard!

Alle kinderen gaan vol goede moed aan de gang met de door hun gekozen figuurtjes. “Moet dit zo?” roept Rosalien. Mama Annemiek kijkt wat bedenkelijk naar de houten platen. Gelukkig is daar al snel een vrolijke begeleidster die de kinderen op weg helpt. “Dit begint er al op te lijken” zegt mama Annemiek. “Kijk hij heeft al twee benen”. Het vliegtuig van Thieme gaat hard en zit al bijna in elkaar.  Naast ons is een jongen ook druk met knutselen. Hij maakt een grote toren met gerecyclede spullen. “Dit wordt de grootste toren van Nederland” zegt hij.Ondertussen zoek ik mijn dreumes op die blijkt de zandbank te hebben gevonden . Samen met papa is hij heerlijk aan het ravotten en zandkastelen aan het bouwen. In de zandbak zit speciaal zand namelijk kinetic sand, dat bestaat voor 98% uit zand en 2% een geheim ingrediënt! Let wel op: het zand is plakkerig en plakt graag aan klittenband. Schoenen uit is een aanrader!

Thieme is begonnen met het verven van zijn vliegtuig. Groen met oranje accenten, prachtig! Florieke is op zoek naar de buik van haar paard en zoekt het juiste nummertje dat daar bij hoort. “12, 13, 8, 9”. Ik hoor allerlei nummertjes voorbij komen. “Dit is ook leuk voor mama’s” lacht Annemiek en zoekt druk mee naar het juiste nummertje. “Ja, hij heeft oren!” hoor ik vanuit de andere hoek.Naast het knutselen is er ook een echte eyecatcher in het Atelier: de knikkerbaan! Thieme is inmiddels klaar met zijn vliegtuig en staat samen met zijn zusje gebiologeerd naar de knikkerbaan te kijken. Doormiddel van een ketting kunnen kinderen zelf de knikkerbaan in beweging zetten. De knikkerbaan is in 2017 gemaakt door Jelle  Bakker. Jelle is een autistische jongen die al vanaf zijn vierde is begonnen met het bouwen van knikkerbanen. Eerst van lego, maar inmiddels heeft Jelle vele grote en kleine knikkerbanen in binnen- en buitenland gebouwd. Zijn knikkerbanen zijn zelfs te zien in een museum. Hoe cool is dat! Ook Frey brengt samen met papa de knikkerbaan in beweging. Vol spanning kijken ze samen hoe de knikker de baan door rolt.Naast Het Atelier is er een leuke speeltuin, een grote trampoline en een dierenweide met verschillende dieren. Wij zeggen mama Annemiek, Thieme, Rosalien en Florieke gedag en brengen nog een bezoekje aan de Dierenweide. Frey is namelijk gek op dieren!

Bij Landal Heideheuvel kun je je echt een dag heerlijk vermaken met je kids! En weet je wat helemaal leuk is? De speeltuin, de dierenweide en Het Atelier mogen ook bezocht worden door gasten van buitenaf. En hierbij een klein Go-Kids geheimpje: de dierenweide, de speeltuin en het grootste gedeelte van het Atelier is gratis!
Even uitrusten? Dat kan op het terras met vriendelijke bediening! Frey kreeg een mooie kleurplaat, kleurpotloden en een kindertosti. Wat was dat genieten! Bedankt Landal Heideheuvel voor deze fijne middag!

Duur activiteit: Zo lang je wilt!


Lisanne Kooij
GO-Kids Veluwe