Samen een dagje uit met je kinderen is super leuk, maar soms ook best vermoeiend. Kinderen hebben hun eigen ideeën over een leuk uitje en ook loopt er wel eens iets niet zo lekker. Kinderen hebben allemaal hun eigen karakter. Opvoeden is niet alleen maar leuk en makkelijk. En daar kun je best wel eens hulp bij gebruiken om het nog fijner te hebben met je gezin.
 
Ik ben dol op lezen. Speciaal voor jou deel ik mijn leukste, handigste en meest interessante boeken vol tips en trucs voor brutaal en opstandig gedrag, hulp bij slecht slapen, zindelijkheid, driftbuien, weetjes over de ontwikkeling van je kind, liefdevol opvoeden en nog veel meer boeken over opvoedvragen die jou helpen bij de opvoeding van schoolgaande kinderen.
 

Boekentips augustus 2021:

⭐ Rust, regelmaat en fikkie stoken

Soms moet je het gewoon niet moeilijker maken dan het is. Al vind ik dat je het ouderschap heel serieus moet nemen, het hoeft niet altijd strak en mag best wat relaxter. Liefdevolle verwaarlozing noem ik het. En dit boek past daar echt perfect bij.

Een vrolijk opvoedboek waarin heilige opvoedhuisjes omver geschopt worden door niet zo traditionele ouders. De twee vaders Paul en Wim moesten het opvoeden als het ware opnieuw uitvinden. En wat blijkt? Van hun ervaringen kunnen ALLE ouders wat opsteken. De opvoeding van je kinderen is iets waar je heel vrolijk van kunt worden. Het boek staat vol herkenbare ervaringsverhalen en 89 praktische tips, zoals de samen met hun kinderen opgestelde regels over internet. Het devies: laat los, heb plezier, en wees soms wat strenger! Daar worden kinderen én hun ouders een stuk gelukkiger van.

boekentips Go-Kids

>> Bestel hem hier!

 

⭐Jagen, verzamelen en opvoeden

Wat we van oude culturen kunnen leren over het opvoeden van blije, behulpzame kinderen. Ik was vooral erg getriggerd door het verschillen tussen de band tussen ouders en kind: gebaseerd op samenwerking in plaats van controle en op vertrouwen in plaats van angst. Ik herken dit zo in mijn eigen gedachten over hoe opvoeden eruit ziet. Echt een aanrader. Niet voor allerlei tips, maar wel een boek die je aanzet tot denken wat jij belangrijk vindt in de opvoeding van je kinderen.

Boekentips Go-Kids

>> Bestel hem hier!

 

⭐ Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen

Geen praktische tips over slapen, eten, goede manieren of huiswerk, maar helder advies over de essentie van het ouderschap. Echt een aanrader om te lezen, het leest heel makkelijk weg, zit vol humor en geeft je een liefdevolle blik op opvoeden. Jij wilt toch ook dat je kind gelukkig is en het in een veilige omgeving opgroeit tot gelukkige volwassene. Weet jij wat je echt belangrijk vindt? Wat doet er volgens jou echt toe als het gaat om verstandig opvoeden? Je gedachte worden zeker gestimuleerd tot wijze inzichten.

Boekentips Go-Kids

 
 
 

Boekentips mei 2021:

Opvoeden tot zelfvertrouwen

Voelt jouw kind zich wel eens buitengesloten, wordt jouw kind ook wel eens gepest of voelt het zich onzeker of zit hij of zij voortdurend te pieken. Dan is dit boek echt iets voor jou! Een heel handig boek, vol met tips om samen met je kind te bouwen aan meer zelfvertrouwen, veerkracht en gezonde assertiviteit.
 
Echt veel concrete tips en oefeningen om je kind meer zichzelf te leren opkomen. Aanrader!
 
Opvoeden tot Zelfvertrouwen
 
 
 

Lifehacks voor meiden met autisme

Het boek is geschreven voor meisjes met autisme, maar ik vind het eigenlijk een aanrader voor alle ouders van (pré)puber meisjes. 
De periode van 8 tot 18 jaar is namelijk voor elk meisje behoorlijk ingewikkeld.
 
Het boek zit vol informatie, tips en soms eenvoudige oefeningen voor allerlei thema’s waar deze meisjes in hun (dagelijks) leven tegenaan kunnen lopen: samenwerken, huiswerk maken, roddelen, keuzestress, overprikkeling, ingewikkelde gevoelens, puberteit, kleding, make-up, verliefdheid en seksualiteit.
 
Een boek vol ‘lifehacks’ die het leven wat makkelijker maken. Voor elk meisje!
 
Lifehacks voor meiden met autisme
 
 
 
 

Temperamentvolle kinderen

Heb jij een kind dat opvliegender lijkt te zijn dan andere kinderen? Lijkt jouw kind soms koppiger dan anderen of kan hij van slag raken van iets waarvan je het totaal niet had verwacht? Dan lijkt het er op dat je te maken hebt met een temperamentvol kind. Het boek vol handreikingen en tips verandert het kind niet, maar jou als opvoeder wel.
 
Een boek vol met tips hoe je een temperamentvol kind goed begeleidt en ondersteunt. Er worden handvatten geboden voor het opvoeden van temperamentvolle kinderen. Door een temperamentvol kind goed te begeleiden en te ondersteunen zullen de voordelen van een temperamentvol kind steeds vaker de bovenhand voeren.
 
Temperamentvolle kinderen
 
 
 
 

⭐ Hoogsensitieve kinderen

Waarom reageren hoogsensitieve kinderen vaak met woedeaanvallen, of voortdurende vraag om aandacht? Ouders van hoogsensitieve jongens en meisjes lopen in de opvoeding tegen forse uitdagingen aan. Hoe stel je grenzen zonder in drama's terecht te komen? Hoe vergroot je het zelfvertrouwen van je kind en hoe leer je je kind omgaan met de overweldigende buitenwereld?
 
Pas als je het ontstaan van hun reactie begrijpt kun je adequaat en effectief reageren. Door te begrenzen en te begeleiden. In dit boek staan veel waardevolle methoden en adviezen. De positieve, opbouwende benadering die je leert in dit boek brengt rust, inzicht en overzicht in jouw leven en dat van je kind. Het resultaat: een kind dat leert omgaan met zijn bijzondere eigenschappen, zodat het opgroeit tot een wijs, krachtig én gelukkig hoogsensitief mens. 
 
Hoogsensitieve kinderen
 
 
 
 

⭐ Lastige kinderen? Heb jij even geluk

In dit boek wordt duidelijk gemaakt welke verantwoordelijkheid waar ligt en hoe je als ouder, leerkracht en allen die met kinderen te maken hebben kinderen kunt steunen, respecteren en voor ze zorgen. Maak van een probleem een mogelijkheid, maak van een gebrek een talent. 

Het boek beschrijft hele herkenbare situaties, waar op een andere manier dat je gewend bent tegen aan wordt gekeken. Oplossingen voor problemen kunnen vaak zo eenvoudig kunnen zijn (vaak zijn wij zelf degene die 'het' moeilijk maakt). Op een humoristische wijze word je als volwassene ten opzichte van het kind tot zelfreflectie aangezet over alles wat met je opvoeding te maken heeft. Aanrader.

Lastige kinderen? Heb jij even geluk

>> Bestel hem hier!

 
Binnenkort nog meer tips. Voor nu, veel leesplezier!
 
Liefs Judith