Wij waren van plan om dit jaar op vakantie te gaan naar Frankrijk, maar door de Corona maatregelen hebben we besloten toch thuis te blijven en de plannen even op zijn beloop te laten. Uiteraard is er weer het één en ander mogelijk om gewoon veilig naar het buitenland af te reizen, maar wij wachten liever een jaartje. Ook in Nederland kun je genieten van de mooiste plekjes, dus ik besloot maar eens op onderzoek uit te gaan. 

We hebben nog niets vastgelegd, maar zijn ons wel aan het oriënteren. Want een weekje (of twee) kamperen in Nederland zien we zeker wel zitten! Heb jij ons overzicht van kindvriendelijke campings en vakantieparken door heel Nederland al gezien? Je vindt ze hier. Blijft je liever wat dichter bij huis en ga je van onze prachtige regio Utrecht en Amersfoort genieten? Dan deel ik hieronder graag mijn tips met jou. 

Kindvriendelijk en overzichtelijk

Wij hebben nog geen camping uitgekozen. Omdat wij met een kleuter en peuter op pad gaan is het wel de bedoeling dat het kindvriendelijk en overzichtelijk is. Want tijdens mijn vakantie wil ik wel graag kunnen genieten van een warm kopje koffie terwijl ik de kids in het zicht kan houden en ik niet steeds achter de jongste aan hoef te rennen (we hebben een wegloper in huis). Ik heb in het overzicht al wel wat leuke campings gespot die wellicht bij ons passen. Ik ben benieuwd of er ook iets voor jullie tussen zit.

Vakantie vieren op de Utrechtse Heuvelrug

Wij als gezin blijven genieten van de Utrechtse Heuvelrug. De kans is dan ook groot dat wij hier ergens belanden. De kinderen en wij zelf komen tot rust in deze prachtige omgeving en er is zoveel te doen en te ontdekken!

Lees hier alles over kamperen en leuke vakantieparken op de Utrechse Heuvelrug.

Kamperen rondom Loenersloot, Vinkeveen, Waverveen, Mijdrecht en Wilnis.

Sta je graag in de buurt van de Vinkeveense plassen? Genoeg waterrecreatie te vinden hier. Je kunt kamperen in de polder, ontdek een leuke boerderijcamping of bezoek een mooi vakantiepark!

Lees hier alles over kamperen rondom Loenersloot, Vinkeveen, Waverveen, Mijdrecht en Wilnis

Op vakantie in de regio Amersfoort

De regio Amersfoort is prachtig en hier kun je meer dan prima je vakantie vieren. Ook hier vind je prachtige natuur en krijg je soms zelfs een beetje het buitenland gevoel. Het bezoeken van de gezellige dorpjes rondom Amersfoort is ook een tip!

Lees hier alles over een vakantie rondom Baarn, Hooge Vuursche, Soest, Eemnes, Vathorst en Bunschoten-Spakenburg. 

Inpaklijst voor een vakantie met kids

Wat neem je nou eigenlijk allemaal mee op vakantie? Onze collega van Go-Kids Drenthe heeft er een blog over geschreven en er een super handig inpaklijstje aan toegevoegd. Dan hoef jij het alleen nog maar af te strepen, handig toch?

Missen er nou nog leuke campings of vakantieparken in bovenstaande lijst? Laat het mij dan weten via jacomijn@go-kids.nl.