Zaterdag 16 november is het dan eindelijk zo ver. Sinterklaas en zijn Pieten zullen weer aankomen in Nederland. Tenminste...al Want alles goed gaat..
Bij ons thuis zitten wij altijd klaar met een bak verse pepernoten en warme chocomelk voor de tv. Want dat willen we natuurlijk niet missen. Ook dit jaar zullen wij gezellig voor de tv belanden en de intocht in Apeldoorn op de voet volgen. Natuurlijk stappen Sint en zijn Pieten vervolgens weer op de trein om door te reizen naar de regio Utrecht en Amersfoort. Natuurlijk zullen wij hier in de middag bij zijn.

Er worden weer veel leuke intochten georganiseerd. Weet jij al naar welke intocht jullie dit jaar gaan? Bij Go-Kids hebben we even een gemakkelijk overzicht gemaakt van alle intochten dit jaar. 

Intocht Sinterklaas in Utrecht

Zondag 17 november om 11:30 uur- Vanaf Ledig Erf. Sinterklaas en zijn Pieren varen tussen 12:00 en 13:00 vanaf het Ledig Erf over de Oudegracht naar de Weerdsluis. Om 13:00 meren ze aan en heet de Burgemeester Sinterklaas welkom in Utrecht. Vervolgens volgt er een optocht  samen met het paard Amerigo. Via de Sint Jacobsstraat, Lange Viestraat, De Neude, Schoutenstraat, Oudkerkhof en Domstraat eindigen ze pm 14:45 bij het Domplein. Kom Sinterklaas hier een hand geven en geniet van alle optredens die zowel langs de route als op het Domplein te vinden zijn. om 15:30 neemt Sinterklaas afscheid vanaf het balkon van het Academiegebouw. 

Zaterdag 23 november- Sinterklaas komt met zijn pakjesboot aan op de Kanaalweg. Vervolgens zullen zijn een optocht maken door de wijk.

Intocht Sinterklaas Amersfoort

Zaterdag 16 november om 12:00- Sinterklaas en zijn Pieten komen aan in de Insteekhaven aan de Nijverheidsweg Noord op de Isselt. 13:00 vindt er een meet en greet plaats met Sint en zijn Pieten. Tussen 17:00 en 17:30 gaat Sinterklaas naar Totaalbed, hier is zijn slaapkamer en hier gaat hij dan ook de nacht doorbrengen. 

Zaterdag 17 november- Sinterklaas bezoekt winkelcentrum Emiclear in Amersfoort. 

Zaterdag 23 november- Sinterklaas komt aan in Vathorst. 's avonds worden ze in de Markenhaven verwacht. 

Intocht Den Dolder

Zaterdag 23 November- Sinterklaas en zijn Pieten zullen door het dorp lopen met hopelijk een gezellige stoet kinderen.

Intocht Sinterklaas Maarssen

Zaterdag 16 november om 13:00- Aankomst is bij Goudestein. om 14:00 start hier zijn route. De optocht loopt van Goudestein, Diependaalsedijk, Pieter de Hooghstraat, Paulus Potterstraat, Rembrandtsingel, Plesmanlaan, Nicolaas Maesstraat, Nassaustraat, Kaatsbaan, Breedstraat, Harmonieplein, RTV Stichtse Vecht. Sinterklaas eindigt de route bij de Plesmanlaan en Kaatsbaan.

Intocht Sinterklaas Zeist

Zaterdag 16 november om 13:00- Sinterklaas wordt bij het gemeentehuis welkom geheten door de burgemeester en wethouders van Zeist. Vervolgens zal Sinterklaas zijn route vervolgens lang de Slotlaan, Steynlaan, Bergweg, Voorheuvel,1e Hogeweg, Slotlaan en Slot Zeist.

Intocht Sinterklaas Vianen

Zaterdag 23 november- Sinterklaas komt aan in de Passantenhaven bij Blankenborch. 

Intocht Sinterklaas IJsselstein

Zondag 23 november om 11:00-16:30- Sinterklaas komt om 11:00 aan op Parkeerterrein Hazenveld. 

Intocht Sinterklaas Houten

Zaterdag 23 november om 10:30- De pakjesboot komt aan op de Schonauwenseweg. Vervolgens zal Sinterklaas zijn route vervolgen door Houten van Het Rond via Castellum naar het Oude Dorp.

Intocht Sinterklaas Soest

Zaterdag 16 november om vanaf 12:45- Het Soester Sinterklaasfeest op evenemententerrein “De Eng. Kom gezellig langs om Sinterklaas te ontmoeten! De route is als volgt: Soester Engweg, Julianalaan, Anna Paulownalaan, Van Weedestraat, Steenhoffstraat, Middelwijkstraat, Torenstraat, Kerkstraat, Soesterbergsestraat (eindpunt direct voorbij het winkelcentrum).

Intocht Sinterklaas Wijk bij Duurstede

Zaterdag 23 november om 10:30- De intocht start vanaf de haven. Om 12 uur wordt Sinterklaas welkom geheten door de burgemeester. 

Wil jij weten welke activiteiten er rondom Sinterklaas in de regio worden georganiseerd? Lees dan hier verder.

Kunnen jouw kids ook niet wachten totdat Sinterklaas Nederlandse boden heeft bereikt? Download dan onze aftelkalender. Voordat ze het weten is het zo ver! Download de kalender hier.