Een dagje uit met het gezin is altijd een speciale gelegenheid en wat was het geweldig om DierenPark Amersfoort te bezoeken! Dit bijzondere park bood niet alleen plezier voor de kinderen, maar ook een schat aan educatieve ervaringen. Van de rivier en het waterfietsen tot de stad der oudheid, het woud, snavelrijk, rijk der reuzen, het Dinobos en de alles-klim-route, er was genoeg te beleven!
Trein DierenPark Amersfoort

Klim Alles-Route

Voor de avontuurlijke kinderen is er Klim Alles-Route, een spannend parcours waar ze hun klimvaardigheden konden testen en tegelijkertijd genieten van de dieren. Want boven de verblijven is het toch net of je in het verblijf bent?! De kids klommen, klauterden en balanceerden op verschillende hoogtes boven en tussen de verschillende dieren.  
Klim Alles-route DierenPark Amersfoort

Rijk der Reuzen

Wat voelden de kinderen zich klein in het rijk der reuzen, want wat zijn de olifanten groot! En wat een enorme stallen hebben de olifanten. Zo gaaf om dat eens van dichtbij te zien. Want naast het buitenverblijf, kun je ook een bezoek brengen aan het binnenverblijf en op de tribune genieten terwijl je kijkt hoe de dieren leven. Voor de kinderen is ook daar weer veel te klimmen en te spelen.
Rijk der Reuzen

Stad der Oudheid

We stapten terug in de tijd en liepen langs de bavianen in de Stad der Oudheid. Het voelde alsof we een wereld vol oude architectuur en cultuur waren binnengestapt. In het Paleis van Koning Darius zagen we de tijgers en vanaf de Toren van Ostia keken we op de leeuwen. De glijbaan vonden de kinderen echt gaaf… Een leuke aanvulling voor stoere kids die niet bang zijn in het donker.
Oudheid

Expeditie-rivier

Midden op het park kwamen we bij de rivier en natuurlijk pakten wij de waterfietsen (tegen betaling). Wat was het leuk om een avontuurlijke tocht op het water te maken! Het was een geweldige manier om de dieren vanaf de boot te zien en te genieten van het park en natuurlijk van de leuke activiteit.
Rivier DierenPark Amersfoort

Het Woud

Een wandeling door Het Woud was leuk en spannend tegelijk. Want in het woud leven de wolven die we konden bekijken vanuit de ondergrondse Burcht. Alsof we in een echt wolvenhol waren!
In het woud hebben we ook een bezoekje gebracht aan Kwetterterp, van waaruit je prachtig uitzicht had op het snavelrijk, waar je doorheen kunt lopen.
Woud DierenPark Amersfoort

Het Dinobos

We stapten terug in de prehistorie en ontdekten het Dinobos, een plek waar dinosaurussen herleven. Onze ogen werden groot terwijl we oog in oog stonden met levensgrote replica's van deze uitgestorven wezens. We konden zelf ook ervaren hoe het was om een dino op te graven in de tent voor het Dinobos. We leerden meer over hun verschillende soorten, hun levensstijl en hoe ze miljoenen jaren geleden de aarde bewoonden en stonden oog in oog met een Brachiosaurus en een T-rex, supertof! Het Dinobos was niet alleen leuk, maar ook zeer leerzaam!
Dinobos DierenPark Amersfoort

Dinobos DierenPark Amersfoort

Dinobos DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort: dé kindvriendelijke dierentuin!

Ons dagje uit met het gezin naar DierenPark Amersfoort was een onvergetelijk avontuur voor ons allemaal. We hebben niet alleen genoten van alles wat er te doen was, maar hebben ook waardevolle kennis opgedaan over de natuur en het dierenrijk. Natuurlijk hebben de kinderen ook genoten van het spelen in de speeltuinen en bij de Bosbeek en een ritje in de trein (tegen betaling). Een superleuke dag in dé kindvriendelijke dierentuin DierenPark Amersfoort!
Speeltuin

DierenPark Amersfoort