Vaderdag

Vier Vaderdag in de regio Utrecht & Amersfoort

Herkennen jullie dat? De voorpret van het voorbereiden van Vaderdag? Nadat ik altijd zelf goed verwend ben door mijn lieve gezin tijdens Moederdag is het nu de beurt aan mij. Of nou ja, de kids. Maar ze kunnen wel wat hulp gebruiken gezien hun leeftijd:)

Wij maken vaak best nog wel wat werk van Vader- en Moederdag. We spreken altijd af er niet veel mee te doen, maar toch kunnen we het niet laten. Herken je dat?

En och, wat was het leuk om te zien hoe mijn man samen met onze kids mijn Moederdag voorbereidde. Op zaterdag ging hij met de oudste op pad voor een moederdagcadeau. Natuurlijk had ze al wat moois gemaakt op het kinderdagverblijf, en eerlijk is eerlijk, er is niets mooiers dan een zelfgemaakt cadeautje dat je kind met veel trots aanbiedt.

De volgende ochtend ging ze met Papa naar beneden terwijl ik ondertussen de jongste van ons gezin nog even bij mij in bed nam voor een flesje en een fijn knuffelmomentje.
Beneden in de keuken hoorde ik gerommel en muziek. Zo te horen hadden ze het samen gezellig met Kinderen voor Kinderen op de achtergrond. 

Na een lekkere koffie op bed werd ik geroepen voor het lekkerste ontbijtje. En hoe toevallig, stond er een heerlijk flensje met yoghurt en vruchten om mij te wachten. (Zie hier het recept) Mijn man had zich goed ingelezen door middel van de Moederdagblog;). Wat een verwennerij!

In de middag zijn we op stap geweest en genoten we van een heerlijke kindvriendelijke wandeling op de Utrechtse Heuvelrug. Wat was het een heerlijke dag.

Met Vaderdag hoop ik dat mijn man net zo geniet als ik van Moederdag heb genoten. Dus ik besloot alvast met de voorbereidingen te beginnen. Op het Kinderdagverblijf en de scholen zijn de kinderen alweer druk in de weer geweest met de cadeautjes voor Vaderdag. Thuis broed ik nog op een lekker ontbijtje  én zocht ik alvast uit wat er die dag allemaal georganiseerd wordt speciaal voor de Papa's.

Ben jij ook zo benieuwd naar de leukste uitjes? Check ze hieronder!

  • Zin om te springen, klimmen en spelen bij Play-in? Goed nieuws! Alle papa's mogen namelijk op Vaderdag gratis komen klimmen bij Climb-in! Wel even reserveren van te voren.

  • Kom naar de Zomereditie van Barnie's Kinderspektakel. Geniet van de gezellige kraampjes en foodtrucks en leuke activiteiten.

  • Al eens gedacht aan een bezoekje aan het openluchttheater op Vaderdag? Als je een Peuter in huis hebt is het Peuterfestival in Amersfoort een aanrader!

  • Bezoek het Meespeeltheater AlweerZondag. Mail jouw sprookje en wie weet spelen gaan ze die spelen!

  • Kom ontbijten bij de Rechtbank! Special voor alle Papa's is er bij het ontbijt een verrassing.

  • Zin in een kop koffie met een lekker gebakje terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin voor het terras? Ga dan naar Bosrestaurant 't Berghuis in Amerongen
  • Geen zin om van te voren plannen te hoeven maken? Dan kun je altijd nog lekker met zijn allen de natuur in en genieten van een heerlijke wandeling door de natuur. Staatsbosbeheer heeft de mooiste routes voor je op een rijtje gezet. Wandel door het bos of neem een langere fietsroute langs de mooiste plekjes!

    Heb jij nog tips? Mail ze naar Utrecht@go-kids.nl 

Log In