Hemelvaartsdag 2020, een hemelvaart die anders zal zijn, dan andere jaren! Des te meer reden om er een hele gezellige dag van te maken met je gezin. Je kunt er natuurlijk lekker op uit met je kinderen. Ontdek Twente! Er zijn zoveel mooie plekken in Twente die je de kinderen echt zou moeten laten zien. Dat kan per fiets, wandelend of met de auto! 

We hebben niet de meest bekende en wellicht drukke plekken voor je opgezocht, maar wel een paar hele mooie pareltjes! Neem een picknickkleed mee, een bal, badminton rackets, een kwartet spel en zonnebrand! En je hebt een heerlijke relaxte dag! 

 En vergeet vooral niet om wat lekkers mee te nemen voor onderweg. Bijvoorbeeld de  "Op Strooptochtdoos" van Pannenkoekhoes de Stroper in de Lutte.

Op Strooptochtdoos; picknick voor onderweg

Pannenkoekhoes de Stroper heeft een heerlijk pakket samengesteld: 

* 10 naturel pannenkoeken
* ananas
* aardbeien
* appelmoes
* choco pasta
* poedersuiker
* basterdsuiker
* stroop
* fietsroute
* wandelroute
* bordjes
* bestek

De prijs van deze doos is € 17.50.  De doos is uit te breiden met pakjes drinken voor de kids en een flesje wijn voor de ouders.
De STROOPTOCHTDOOS is verkrijgbaar op donderdag vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur. Van te voren bestellen kan ook. Telefoonnummer 0541-551515
www.pannenkoekhoes.nl

Tip: Bij pannenkoekhoes de Stroper kun je de auto parkeren, Vanaf hier vertrekken leuke wandel of fietsroutes.  Bijvoorbeeld over de Tankenberg. 

Picknicken in Arboretum Poort Bulten in de Lutte

Verstopt in de Lutte ligt het Arboretum Poort Bulten. Een prachtig park van Natuurmonumenten. Als je hier nog nooit geweest bent, moet je er zeker eens een kijkje gaan nemen. Je vindt er maar liefst 1000 verschillende boomsoorten, verdeeld over 2500 exemplaren. Op het Arboretum vind je Schenkerij Poortbulten. Speciaal voor Hemelvaart hebben ze een Schenkerij To Go. Vanaf 10 uur zijn ze geopend voor koffie,  een heerlijke ijscoupe, verschillende koude dranken  of een lekker wijntje/ biertje met een snack.

De Uitkijktoren in Hengelo

Aan de Torenlaan in Hengelo is een uitkijktoren van 22,5 meter hoog. Via een stevige, veilige trap klim je omhoog naar het uitkijk plateau. Het ronde plateau biedt uitzicht op het Weusthag. Tevens zie je de A1 en de watertoren van Borne.

De auto parkeer je iets verderop. Via een leuk wandelpaadje loop je naar de uitkijktoren. Een leuke stop tijdens een fietstocht. In het recreatiepark aan de overkant, met recreatievijver en visvijver, maak je een leuke wandeling met kinderen. 

Het Klauterwoud in Enschede

Op het landgoed op Hof Espelo in Enschede kunnen de kinderen lekker spelen in het speelbos 't klauterwoud'. Hier leren ze  spelenderwijs het bos kennen. Klimmen en klauteren, een hut bouwen, verstoppertje spelen tussen de struiken... In speelbos 't Klauterwoud kan en mag het allemaal.

Het Nijreesbos in Almelo

Het Nijreesbos in Almelo is een prachtig gebied tussen Almelo en Bornerbroek.  Er zijn diverse wandelroutes, mountainbike routes en hoge bulten om lekker vanaf te rennen. Ook zijn er hindernissen onderweg voor sportieve oefeningen.   Als je vanaf het Tusveld komt, voorbij restaurant Liedenbaum aan de rechterkant. Vanaf hier kun je het bos in aan de rechterkant. Hier vind je de bulten en hindernissen. Een leuke speelplek voor kinderen.

Aan de linkerkant van de weg ga je het bos in voor mooie wandelpaden.

De Noetselerberg in Nijverdal

De Noetselerberg leent zich uitstekend voor een wandeling met kinderen. Leuke paadjes kronkelen door de prachtige heide en bossen. De route start op de parkeerplaats bij de  kruising Holterweg en Begeleidingsweg .  Je kunt de lengte zelf bepalen, dus prima te doen met kinderen. En ook de wandelpaden zijn geschikt voor kinderwagens. De hond mag aangelijnd mee. Een deel van het wandelgebied is een hondenlosloopgebied.

Het Witte Veen in Buurse

1 van mijn favoriete plekken...het Witte Veen in Buurse. Het heide- en bosgebied Witte Veen ligt tussen Buurse en de Duitse grensVroeger was het een uitgestrekt hoogveengebied waar boeren schapen lieten grazen. Daarna werd het veen afgegraven en werd het een landbouwgebied. Natuurmonumenten heeft nu een groot deel van het gebied in beheer en probeert het oude karakter weer naar boven te halen. Tijdens een wandeling in het Witte Veen heb je grote kans dat je de Schotse hooglanders tegen het lijf loopt. 

De klimkuil. Natuurlijke speeltuin in Wierden

De klimkuil is een speeltuin in Wierden die gerealiseerd is door Cool Nature. De Klimkuil in Wierden is een uitgestrekte speelplek met water en zand. Dammen bouwen in het ondiepe beekje, water en zand pompen, lopen over een touwbrug, klimbomen en een kabelbaan.

Trek oude kleren aan, neem een emmer en een schep mee en je vermaakt je hier uren!!

Veel plezier op deze Hemelvaartsdag!

Ken je zelf een leuke picknickplek? Laat het ons weten!

Groeten Noortje