Daar zitten we dan weer - in een lockdown, in de Kerstvakantie. Eerst al de verlengde vakantie voor de basisscholen, een paar dagen later ging alles op slot. Terwijl ons Go-Kids team net een paar dagen keihard had gewerkt: om zo snel mogelijk de leukste uitjes in de regio voor tijdens de vakantie voor je op een rij te zetten. Dat doen we altijd in de week vóór een schoolvakantie, maar ja... die vakantie werd vervroegd dus wij sprongen meteen in de actiemodus.

Uitjestips in de prullenbak

Die uitjestips voor de kerstvakantie konden zaterdagavond bijna allemaal de prullenbak in. Op een paar coronaproof buiten-uitjes na is alles gesloten. Een aantal collega's hadden al hun mooie regionale nieuwsbrief met VakantieTips verstuurd - ook grotendeels achterhaald met de persconferentie van Rutte, De Jong en Van Dissel. Vervelend voor ons, nog veel vervelender voor al die ondernemers die jou niet mogen ontvangen. En vervelend voor jou, aangezien je er nauwelijks op uit kunt met de kinderen in de kerstvakantie.

Leuke activiteiten voor thuis of buiten

Maar goed, het is zoals het is - dus hebben wij snel voor je gekeken wat we allemaal voor leuke dingen voor thuis of buiten hebben. En dat zijn er heel wat - want het is natuurlijk niet de eerste lockdown. In 2020 en 2021 hebben we er al eerder mee te maken gehad, en in die periodes veel ideetjes voor je opgeschreven.

ThuisTips voor alle gezinnen in Nederland

Normaal gesproken werken we regionaal: we laten jou uitjes, kinderfeestjes en andere ideetjes voor je gezin in je eigen regio zien. ThuisTips zijn meestal juist van toepassing voor alle gezinnen in het hele land. Want of je nou in Maastricht woont of op Texel, in Dedemsvaart of in Lutjebroek, in Vlissingen of Franeker - het maakt niet uit: huis en buiten heb je overal! 

Steeds nieuwe dingen om met de kinderen te doen

Daarom hebben we onze ThuisTips met liefde op een rij gezet, met daarbij ook gloednieuwe tips voor leuke activiteiten met je kinderen tijdens de lockdown thuis en buiten kunt doen. De lijst zal de komende dagen nog verder uitgebreid worden, dus kom af en toe even terug om te kijken of er alweer nieuwe inspiratie is toegevoegd.

Last minute cadeaus shoppen

Winkelen voor cadeaus gaat nu natuurlijk niet meer. Gelukkig hebben we internet en kun je online heel veel toffe cadeaus shoppen. Moet je wel snel zijn, want de bezorgdiensten lopen over van de pakjes dus vandaag besteld, morgen in huis zal vaak niet helemaal lukken. Kijk daarom snel naar onze leuke cadeau-ideeën!

Kerst 2021Kerst 2021

Wat gaan jullie doen vandaag?

Maar ja, shoppen duurt niet héél lang en daar vermaak je de kinderen meestal niet geweldig mee. Hoe dan wel? Het Go-Kids team heeft met elkaar heel veel kinderen én heel veel ideetjes over wat je kunt doen in deze weken samen thuis met de kids.  Kijk maar eens!

  1. 1. Lange Kerstvakantie: 30+ ThuisTips om je kinderen te vermaken
  2. 2. De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het gezin
  3. 3. Zelfgemaakte klei: nooit meer keiharde rommel met fabrieksgeur
  4. 4. Tips voor buitenspelen in de sneeuw
  5. 5. Geocaching, schatzoeken 2.0
  6. 6. Leuke tijdschriften voor kinderen vanaf 6 jaar

  1. 7. Vogelvoer maken met kinderen
  2. 8. Haken voor kinderen - lekker samen haken met je kids!
  3. 9. De 5 leukste woordspelletjes
  4. 10. Leuke Kerstfilms voor kinderen en families
  5. 11. De leukste pocket- en kaartspelletjes
  6. 12. De 25 leukste gezelschapsspelletjes voor in de vakantie

  1. 13. Knutselen voor Kerst
  2. 14. 20 toffe podcasts voor kinderen - luisteren in de lockdown
  3. 15. De leukste YouTube kanalen: van peuters tot bovenbouw
  4. 16. 10 ideetjes voor een druilerige dag
  5. 17. Lekkere hapjes voor kinderen op Oudjaarsavond
  6. 18. DIY lolllies maken - hoe maak ik mijn eigen lolly?

  1. 19. Dolfje Weerwolfje themadag
  2. 20. Lockdown met kleine kinderen: hoe houd je ze in beweging?
  3. 21. Puzzeltocht met kids: auto, fiets of wandelen - 30 steden! MET GO-KIDS KORTING
  4. 22. Escaperoom en escape spellen voor thuis & escape tour in de stad

Naast deze ThuisTips voor alle gezinnen in Nederland zijn er in de meeste regio's ook nog wel een paar uitjes die wél kunnen, dus check vooral ook de andere blogs en de agenda van jouw eigen woonregio.

Je gaat nog tijd tekort komen met al deze leuke dingen die je kunt gaan doen met de kinderen... 

We wensen je ondanks alles een fijne Kerstvakantie - maak er een fijne tijd van voor je gezin!