De kersttijd is een gezellige tijd waarbij het altijd leuk is om je huis mooi te versieren. Wat leuke knutselwerkjes van de kinderen mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben in samenwerking met Crea met kids en De Knutseljuf Ede leuke knutseltips verzameld rondom het thema Kerst. 

Kerstboompje met pailletten

Het is een leuke bezigheid om je eigen kerstboompje te maken met allemaal pailletten. Het is een werkje waar je wel even mee bezig bent. Maar je ziet je kerstboompje groeien met alle kleurtjes! Met een styropor ( piepschuim) vorm en pailletten en mini spelden kan je aan de slag. 

Kerstversiering met WC-rolletjes

Met weinig middelen leuke kerstdecoratie maken? Gebruik wc rolletjes of keukenrollen! Deze kan je dan gebruiken om bijvoorbeeld in de kerstboom te hangen. Met verf en leuke versieringen kan je hier bijvoorbeeld erg leuke kerstboomversiering van maken. 

Aquabeads kerstlichtje

Wel eens creatief geweest met Aquabeads? Dit zijn kralen die je d.m.v. water aan elkaar kan zetten. Je legt een patroontje ( net als bij strijkkralen) . Ben je ermee klaar? Dan sproei je met handig pompje water erop. Door het drogen van de kralen ( 15 min.) zit je werkje dan aan elkaar. 

Lowbudget kerststal

Heb je een schoenendoos, waskrijtjes, schaar en 4 wc-rolletjes klaarliggen? Dan kan je deze kerststal makkelijk zelf maken! Print de gratis printables uit en kleur ze. Plak ze op een kartonnetje en knip ze uit. Met een nietmachine niet je ze aan een half wc-rolletje, zodat ze mooi kunnen staan. En jouw kerststal wordt nog mooier als je het nog een beetje aankleed met wat kersttakjes of mos! Of plak wat gele of gouden sterretjes op de achtergrond, en wie weet heb je zelf nog meer ideetjes om het nog leuker te maken!

Keukenrol Kerstman

Wil je de Kerstman knutselen maar heb je niet veel knutselmateriaal in huis? Wat denk je dan van deze staande keukenrol Kerstman? Heel makkelijk om te maken van 1 keukenrol, 4 waskrijtjes en een schaar!

Kerst Leesbingo

Wil je graag een bingo spelen? Doe dan mee aan deze leuke Kerst Leesbingo! Het is leuk om een beetje spelenderwijs je leesvaardigheid op peil te houden.. dat kan met deze Kerst Leesbingo! De gedachte is dat je gaat lezen op allerlei gekke plekken waar je normaal niet zou gaan lezen. De bedoeling is dat je 10 minuten op die bijzondere plek gaat lezen! En heb je alle plekken gebruikt voor het lezen? Dan heb je BINGO!

Nog meer leuke knutseltips!