Het is belangrijk dat kinderen in de vakantieperiode blijven bewegen. Niet alleen is het leuk (om dit samen te doen), het is ook goed voor hun ontwikkeling. In samenwerking met The Little Gym en Monkey Moves heeft Go-Kids Amsterdam 10 leuke beweegactiviteiten voor de kleintjes op een rij gezet voor alle gezinnen in Nederland!

Top 10 beweegactiviteiten voor kleine kinderen

1. Stappen op rivierstenen

Waarschijnlijk ken je ze wel en heb je ze wel eens ergens gezien. Van die gekleurde driehoeken in alle kleuren van de regenboog en in verschillende hoogtes en formaten. Rivierstenen heten ze. Hiermee kan je een leuk parcours door je huis of tuin leggen zodat de kinderen erop kunnen stappen. De vloer is lava hoor ik hier ook veel!

Welke steen pak jij?

2. Hoepel

Draaien met die heupen! Een hoepel kan op zoveel manieren gebruikt worden en bovendien zijn er tal van spelletjes mee te bedenken. Uiteraard kun je hoepelen, maar voor de kleinere kinderen is dit misschien wat lastig. Je kunt er ook gewoon doorheen klimmen, in en uit springen of rondjes mee draaien! 

Nu met gratis springtouw!

Nu met gratis springelastiek!

3. Regeboogbal

Ballen zijn onmisbaar bij kinderen. Het liefst heb je ze waarschijnlijk niet binnen. Maar kies voor een zachte regenboog bal. Deze is lekker licht in gewicht en dus gemakkelijk te tillen, stuitert lekker en heeft bovendien leuke kleuren die alle zintuigen prikkelen. De bal lekker overrollen, over stuiteren of gooien. Alles kan je verzinnen.

Neem hem nu in huis!

4. Schommelton

Deze ken je waarschijnlijk nog niet. Maar geef gegarandeerd heel veel plezier thuis! De grote schommel speeltol! Hij geeft uren speelplezier voor 1 of 2 kinderen! Je kunt het zo gek niet bedenken maar al draaiend, wiebelend en schommelend kunnen ze heerlijk spelen in de woonkamer of buiten als het weer het toe laat.

Ontdek hem hier!

5. Spingtouw

De springtouw kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Het vergt wat oefenen maar zodra ze het door hebben is het zowel binnen als buiten altijd speelplezier. Ook het samen oefenen is heel leerzaam en stimuleert de ontwikkeling. Bovendien erg goed voor de conditie! Er zijn vast nog meer dingen die je met een springtouw kunt verzinnen?

Bekijk de kleurrijke springtouw!

6. Balance board

Ook deze is bij veel ouders wel bekend. De Balance board. Hiermee kunnen kinderen (maar ook volwassenen) heerlijk spelen en hun balans trainen. Bovendien is hij multi-inzetbaar, je kunt er namelijk mee oefenen, schommelen, gebruiken als glijbaan of brug maar ook heerlijk met een kussentje als schommelstoel gebruiken. Simpel maar zeer effectief!

Bestel jij hem?

7. Springelastiek

Deze kennen we nog wel van vroeger! De spingelastiek. Vroeger gaf hij al uren spring- en speelplezier. Gewoon er overheen springen of met trucjes. Maar je kunt hem ook gebruiken om onder door te kruipen of als een soort limbo-elastiek! Kortom voor kinderen een simpel maar effectieve bewegingsactiviteit.

Spring je lekker mee?

8. Parachute spel

Vaak bij een kinderopvang zie je deze parachute spel wel. Je kunt er met z’n 2-en of meer omheen staan en probeert de ballen steeds weer opnieuw omhoog te gooien. Dat geeft leuke bewegingen, maar pas op dat de ballen er niet vanaf vallen. Als je een wat grotere ruimte binnen hebt kan dit natuurlijk prima binnen, maar buiten werkt het zeker.

Houd jij de bal hoog?

9. Danslint

Maak samen de mooiste bewegingen en zorg dat het danslint alle kanten op gaat. Mooie bewegingen, mooie cirkels, laat het lint maar dwarrelen. Samen kan je hiermee lekker dansen. En met de online dance tutorials kan je altijd inspiratie opdoen voor jullie spel!

Maak de mooiste figuren!

10. Trekbal

Trekbal kan je allen met z’n 2-en spelen. Beide houden de handvaten vast en duwen de bal met een beweging steeds van zich af. Wie kan dit het snelste? Of gewoon kijken hoe lang je dit kan volhouden… Je bent er zo een tijdje mee zoet en maakt gelijk heel veel bewegingen!

Samen spelen?

 

Hiermee heb je zeker genoeg tips om de gehele periode veel te bewegen en je peuter/kleuter te blijven uitdagen. Natuurlijk kan je dit lekker samen doen, maar misschien wil jouw kleine wel zelf op avontuur en alles ontdekken?! Wij wensen jullie in ieder geval alvast veel plezier!