Goedemorgen Twente

Dat is de titel waar ik elke doordeweekse dag de dag mee begin op Social Media.  Elke ochtend een korte "column", een kort social media bericht, over/ voor die dag. Met onderwerpen die jullie als volgers aanspreken. Zoals uitjes, opvoeding, voorlees verhalen, eten, mama tijd, school, vakantie tips etc. Elke dag op Instagram en facebook.

Na elke week, vezamel ik ze in 1 blog. Jammer om te verwijderen toch?! 

Op zoek naar de column van vandaag? Die lees je via deze link. https://bit.ly/2Tv4Y88

18-02-2019

Goedemorgen Twente,

De 1e officiele dag van de voorjaarsvakantie. Het weer van afgelopen weekend zorgt ervoor dat je niet lang naar je vakantiemodus hoeft te zoeken. Wat heerlijk!

Gisteren zijn wij naar 't Hulsbeek geweest. We hebben ons er uren vermaakt. Eerst lekker een eind gewandeld en vervolgens in het Speelbos gespeeld. Maar ook onderweg tijdens de wandeling kwamen we erg veel speeltoestellen tegen. Allemaal leuke klim en klauter toestellen. Wij waren al een tijd niet meer op het Hulsbeek geweest, dus er stonden een aantal gave (voor ons )nieuwe speeltoestellen, in het water. Het kan best zijn dat die er al langer staan, maar voor ons zijn ze nieuw. We waren zeker niet de enige mensen die hadden bedacht om met het Lente Weer lekker naar buiten te gaan. Het was gezelig druk op 't Hulsbeek. Dit uitje kan zo bij op je planning voor deze week! Je betaald €2,00 aan parkeergeld en verder niks.  Tip:trek laarzen aan en neem droge sokken en een droge broek mee.

Het grote voordeel van werken voor Go-Kids is dat je voornamelijk vanuit huis werkt. Ik kan mijn eigen tijd indelen en daardoor kan ik ook een beetje vakantie nemen deze week. In de schoolvakanties werk ik altijd de ochtenden. De kids vermaken zicht dan grotendeels zelf en 's middags gaan we of wat doen of we blijven lekker thuis. Maar mijn laptop blijft dan dicht. 

Maar vandaag gaan we het anders doen, we gaan namelijk ontbijten bij de IKEA. Best een uitdaging om in de vakantie te ontbijten bij de IKEA vrees ik. Het zal er goed druk zijn. Maar goed, de kinderen vinden het geweldig en we moesten toch naar de IKEA. We hebben namelijk een projectje deze vakantie. Project zolder. De zolder moet rigoureus worden opgeruimd. En dan bedoel ik echt rigoureus. Wij zijn nogal bewaar types omdat ik moeilijk spullen kan weg doen, die nog prima te gebruiken zijn. Er ligt nog plenty speelgoed. Van baby tot aan nu. Maar ook alle baby spulletjes. De kleertjes, de kinderwagen, de dekentjes van het ledikantje etc. En ik kom waarschijnlijk ook mijn oude schoolagenda's tegen, bakken vol met foto's uit de kinderloze jaren. Van het uitgaan, vakanties, scoutingkampen, vriendinnenweekendjes ...Maar ook studieboeken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Spullen met voor mij emotionele waarde. Ik kan daar moeilijk afstand van doen. Ik weet ook dat dit project zolder een mega klus gaat worden. Want veel van wat in mijn handen komt, roept herinneringen op. En dan kan ik daar zo heerlijk naar wegmijmeren. En dan tikken de minuten zo fijn verder. Maar we gaan vandaag dus eerst op pad voor opbergdozen/ bakken om het eerste stukje orde aan te brengen.

Fijne dag! 

19-02-2019

Goedemorgen Twente,

Wat een cadeautje! Ik kan er geen genoeg van krijgen! Dit zonnige weer. Wat een geluk dat dit precies in de voorjaarsvakantie valt. Na ons bezoek aan de IKEA gisteren, heb ik de kinderen helemaal niet weer gezien. Ze zijn de hele middag buiten en in de buurt geweest. Het is weer gezellig op straat!

De IKEA was gisteren trouwens prima te doen. We liepen precies om 9 uur de IKEA binnen en konden daardoor nog goed een plek uitzoeken in het restaurant. Het concept qua ontbijten is wel veranderd. Het euro ontbijt is er niet meer. Er is nu een basis ontbijt voor €0,60 ct. Hiervoor krijg je een kop koffie of thee, een croissant, 2 plakken kaas of kipfilet en boter. En dit kun je aanvullen met andere lekkernijen voor een prikkie. Bijvoorbeeld een pannenkoekje, een ei of een broodje. En zo heb je alsnog een heerlijk ontbijt voor weinig. Je moet overigens wel IKEA family lid zijn, anders betaal je meer. Dit kun je zo online regelen.

Wij hebben vandaag weer een leuke vakantie dag op de planning. Vanmiddag mogen we namelijk de pannenkoekenbakker van Pannenkoekhoes de Stroper interviewen.Gisteren zijn de vragen al door de damens opgesteld en ik moet zeggen: ze hebben verrassend leuke vragen bedacht. Er zit natuurlijk een reden achter dit interview. Daarover vertellen we natuurlijk meer in het verslag van ons intervieuw. Grote kans dat we ook even een lekkere wandeling gaan maken over de Tankenberg. Er vertrekt een super leuke OERRR route vanaf het Pannenkoekenhoes van 2.5 km met opdrachten onderweg. En een lekkere pannenkoek slaan we natuurlijk ook niet over!

En daarna gaan we ons "proef" konijn ophalen. Ze willen heel graag een konijn bij ons. Maar niet iedereen hier in huis is daar enthousiast over. We hebben namelijk al een hond en die is behoorlijk enthousiast (lees druk). Een konijn in een hokje in de tuin vind ik zielig. Ik wil wel dat het beestje aandacht krijgt en ik verwacht dat dit meer gebeurd als het konijn binnen is. Maar er zijn twijfels of dit goed gaat met de hond. Vorige week kreeg ik het aanbod van iemand die een konijn op leeftijd heeft. Een tam beestje die graag geknuffeld wil worden. Ze zijn er daar erg gek mee, maar doordat de kinderen daar nu het huis uitgaan, krijgt het konijn wat minder aandacht. Ze bood aan dat hij wel een weekje mag logeren bij ons, zodat we kunnen zien hoe het gaat. En gaat het niet, dan kan hij weer terug. De perfecte kans vonden wij! Na een week slijmen, zeuren dealtjes sluiten is ook papa overtuigd en gaan we het een week proberen. We hebben een mooi plekje in huis voor hem gereserveerd. Een hoog plekje zodat het konijn niet schrikt van de hond. We zijn gisteren naar de bieb geweest en hebben wat boeken gehaald over het verzorgen van het konijn en natuurlijk lekkere snoepjes bij de dieren winkel. We hebben er zin in! Wordt vervolgt...

Fijne dag!

20-02-2019

Goedemorgen Twente,

Wat een gezelligheid! Een konijn in huis. Gisteren hebben we een "proef"konijn opgehaald. Een konijn op leeftijd die een weekje bij ons mag logeren. Om te kijken hoe dit gaat in combinatie met onze hond. En als het goed gaat, mag hij bij ons blijven. Zijn baasjes hebben niet meer zoveel tijd om met hem te knuffelen en ze zoeken dus een huis waar hij wel geknuffeld wordt. Nou dat komt hier wel goed. Onze hond lijkt het weinig te interesseren. Toen we thuis kwamen hebben we hem een groot bot gegeven waarmee hij wel even zoet was in de tuin, zodat we rustig het konijn konden installeren. Gelukkig hebben we een kamer in huis die we af kunnen sluiten, met een vloerkleed erin, dus daar hebben de dames even heerlijk op gespeeld met Stampertje. Later op de middag toen Stampertje weer in zijn kooi zat had onze hond (Whisky) pas door dat er iets bewoog op de plank. Hij werd nieuwsgierig en onrustig. Stamper schrok hiervan en maakte een rondje in zijn kooi...met als gevolg dat er overal zaagsels vloog. Oh ja...daar had ik even niet over nagedacht. Niet alleen een hond geeft rommel...een konijn dus ook.  Uiteindelijk het hok even op de grond gezet zodat Whisky kon zien wat er in de kooi zat. En dit ging prima. De neuzen tegen elkaar, rustig snuffelen...volgens mij gaan dit dikke vriendjes worden!

Gisterenmiddag hebben we heerlijke pannenkoeken gegeten bij Pannenkoekhoes de Stroper in de Lutte. We namen het Go-Kids menu. Smullen hoor! De dames mochten de pannenkoekenbakker interviewen en ze hebben het onzettend goed gedaan. En ze werden ook nog eens ontzettend leuk ontvangen en verwend, want ze mochten zelfs een kijkje in de keuken nemen. Wat een feest. Volgende week lees je de antwoorden van het interview en onze leuke middag in de blog. Ter ere van het 10 jarog bestaan van Pannenkoekhoes de Stroper.

Misschien is het jullie al opgevallen dat er een nieuwe blog online staat: Maak kennis met Bento en met Maureen. Ik ben een hele leuke samenwerking aangegaan met Maureen. Zij maakt elke dag hele vrolijke en gezonde lunchtrommels voor haar kinderen, een Bento lunch. Ze is hier zo enthousiast over dat ze dit graag met meer mensen wil delen. En aangezien ik er ook super enthousiast van word, van die vrolijke creatieve trommels op haar insta account, schrijft ze af en toe een gastblog voor Go-Kids. Leuk toch?! Deze blog gaat over haarzelf, haar gezin en een Bento trommel in Zeemeermin stijl.

Fijne dag! 

21-02-2019

Goedemorgen Twente,

Leg een rol Bubblegum in je auto en je hebt gegarandeerd plezier! Wij zaten gisteren in de auto en daar lag een rol Bubblegum. Mam, mogen we er één? Jazeker. Wil jij er ook één? Ja laat ik eens gek doen! Ik ben niet zo van de kauwgom, maar ach zo'n dikke klodder roze zoete Bubblegum is op z'n tijd best lekker.

En ja hoor...daar kwam die...de vraag: kun jij ook bellen blazen? Ik dacht dat ik net over dit jeugdtrauma heen was, en nu vragen mijn kinderen er naar. Nee, ik kan dat niet. En wat baalde ik daar vroeger van. Wat heb ik geoefend op bellen blazen. Want tja, als je een grote bel kon blazen, dan scoorde je wel punten op het schoolplein. Maar ik kan wel knappen, zeg ik er vlug achter aan. Daar compenseerde ik vroeger het niet kunnen bellen blazen mee. Hoe dan? vragen ze. Nou daar gingen we dan. Een lesje Bubblegum knappen. Goed kauwen, soepel maken, plat maken en dan in plaats van blazen, naar achteren zuigen. Maar nee...hij knapte niet. En zo zaten we alle 3 stevig kauwend in de auto. Te oefenen met knappen en blazen. En ja...ineens had ik weer door hoe het moest. Knappen...en hard ook! Mijn kids waren verbaasd. Whow...dat jij dat kan. Maar hiermee was de bellenblaas challenge nog niet voorbij...want de dames gingen stug door met oefenen. En ja...eerst lukte het de één en toen de ander. En niet zomaar bellen...maar beste bellen. Van achterin hoorde je dan ineens..mhmmh  mhmmm...en werd je hard op je schouder geklopt, snel achterom kijken en als ik optijd was, dan zag ik de bel  nog. Wat een lol. En dan vooral als de bel kapot knapte en vast zat op de lippen. Ondertussen ging ik knappend door.  Met spierpijn in de kaken kwamen we bij opa en oma aan. Met gevaar voor eigen leven hebben we deze challenge overleefd. Want ik weet niet wat gevaarlijker is...een appje versturen achter het stuur..of steeds heen en weer moeten kijken naar de bellen. 

Fijne dag!

22-02-2019

Goedemorgen Twente,

Nog maar 3 dagen en dan is de vakantie alweer voorbij. Een week vakantie is toch ook zo om. Maar we hebben nog 3 dagen de kans om leuke uitjes in Twente te ondernemen. Zondag wordt een hele mooie dag volgens de weersvoorspellingen dus dan kunnen we weer heerlijk met z'n allen naar buiten.

Bij het klimbos op 't Rutbeek weten ze wel raad met dit mooie weer. Ze gaan dit weekend het klimbos al openen op afspraak. Als je een dag van te voren boekt/ aanmeld kun je zaterdag of zondag komen klimmen!  

De eerste carnavalsoptochten beginnen dit weekend al. De verlichte carnavalsoptocht in Buurse op zaterdagavond en op zondag is de carnavalsoptocht in Albergen. Heb je het carnavalskostuum al compleet? Wij moeten nog op pad. Al is de inspiratie voor een leuk origineel pak nog ver te zoeken. Maar gelukkig hebben we daar nog een paar dagen de tijd voor...Heb je een leuk idee? Laat het me weten in een reactie! 

Dit weekend leent zich perfect voor een dagje speeltuin in combinatie met een drankje op het terras. Bijvoorbeeld bij de speeltuin van Familierestaurant Troubadour in Tubbergen. Gave nieuwe houten speeltoestellen maken de speeltuin nog uitdagender. Voor een overzicht van leuke speeltuinen in Twente kijk je in dit overzicht.  

Wij gaan vandaag een dagje op stap. Samen met een vriendin en haar 3 kids maken we er een gezellige dag van in Dierentuin Nordhorn. Toen de kinderen wat kleiner waren, gingen we hier best vaak naar toe.  Maar nu zijn we er al een paar jaar niet meer geweest. Dat maakt het weer extra leuk. We hebben er allemaal zin in. In deze Dierentuin hebben ze alles. Een grote buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, een kinderboerderij en natuurlijk mooie dieren.Ik hoop op net geboren lammetjes en biggetjes, dat zou extra leuk zijn.  En ik denk zelfs dat de kinderen nu wel zo groot zijn, dat ze zelf een rondje door de dierentuin kunnen lopen, terwijl wij van onze cappuccino genieten. Klinkt als een heerlijk uitje!

Geniet allemaal van de laatste vrije dagen! Maak er een mooi en actief weekend van! Voor inspiratie kijk je natuurlijk op Go-Kids Twente.

Fijn weekend.