Superleuk en spannend mijn eerste blog voor Go-kids Twente. Ik ben vereerd dat ik als echt Twentse deerne mijn passie en liefde voor Bento met jullie mag delen. Maar eerst zal ik me even voorstellen.

Wie ben ik? 

Ik ben Maureen, 37 jaar en deze wijze uit het oosten komt uit het prachtige Enschede. Getrouwd met Martin en moeder van de meest recalcitrante, lieve, eigenwijze, knappe, leukste en ondeugendste tweeling van 8 jaar. Ze luisteren, nou ja luisteren 😉, naar de naam Ruben en Sophie. 4 jaar geleden werd ons leven op de kop gezet door een tumor en een spierziekte. Van de hardwerkende bruisbal met heel veel passie voor de kinderopvang veranderde ik in de kluizenaar uit Pluk van de Petteflet met als enige verschil dat ik totaal niet gekozen had voor dit leven. Tijd voor actie. Een deel van mijn creativiteit kan ik kwijt in bloggen. Mijn leven na kanker en het moederschap met die ellendige kinderfeestjes komen uitgebreid aan bod op www.veusteveul.nl, maar er moest meer zijn om zin aan mijn leven te geven toch? Ik miste om met mijn handen bezig te zijn, ik miste mijn leven maar ik miste vooral mezelf.Ik kon dan wel niet helpen op school, ik kon niet mijn kinderen naar school brengen en oké om eerlijk te zijn kon ik soms amper mijn bed uit komen, ik kon wel zorgen dat ik 's avonds qualitytime met mijn kinderen had en dat ik overdag een beetje ‘bij’ ze was. Per toeval kwam ik in aanraking met Bento en zo gebeurde het dat we bijna elke avond met zijn viertjes aan de keukentafel zaten om de broodtrommels te vullen. Nu na 4 jaar kan ik zeggen dat naast mijn grote liefde hier bij mij op de bank, ik ook een grote liefde heb ontwikkeld voor mooie gezonde lunches. 

Wat is bento? 

Bento is een eeuwenoud gebruik dat is overgewaaid uit Japan. Het betekent een gevarieerde, gezonde en creatieve lunch. Deze lunch wordt gepresenteerd in een vakjes-lunchtrommel of vakjesbord ook wel een Monkeyplatter genoemd, die al het eten van elkaar scheidt.Een Bento in Nederland bestaat voornamelijk uit de volgende vier componenten, groente, fruit, granen en eiwitten en dit allemaal gepresenteerd in leuke figuurtjes en met leuke accessoires zoals prikkers, ringen en vrolijke kleine bakjes. Voor veel moeilijke eters is Bento de perfecte uitkomst. Een komkommer blijft natuurlijk een komkommer, maar met een leuke prikker of uitgestoken als bijvoorbeeld een hartje wil een kind toch wat sneller proeven dan zo’n simpel schijfje. Desalniettemin hoeft Bento echt niet altijd spectaculair en tijdrovend te zijn. Het belangrijkste is, is dat de lunch gevarieerd en gezond is en dat kan op verschillende manieren. Graag neem ik jullie mee in de wereld van Bento aan de hand van leuke actuele thema’s. Vandaag trappen we af met een echte meiden lunch. Want laten we eerlijk zijn in elk meisje schuilt toch een kleine Ariël.


Zeemeerminnenlunch mee naar school 

Binnenkort is het zover. Onze Sophie gaat zeemeermin zwemmen. Een supertof cadeau van opa en oma. En wat heeft ze er veel zin in. Hoe leuk is het dan wanneer je vlak voor de cursus alvast een echte zeemeermin lunch mee naar school mag nemen. Ik was dan ook super enthousiast over het zeemeerminnen pakket van www.bentofabriek.nl. Het fijnste is dat je voor deze lunch geen hogere wiskunde hoeft te studeren. Ik beken, ik heb echt die boterham niet zo uitgesneden hoor, hiervoor gebruik ik een van mijn favoriete Bento producten, de Lunchpunch. Ik heb een hele la vol uitstekers, van een dino tot een unicorn en van een taartje tot een raket. Minimale inspanning maximaal resultaat. Ik ben begonnen met het brood te beleggen om daarna de zeemeermin uit een boterham te steken. Je kan de boterham dubbel uit drukken of een voor een.Als haar heb ik kaas genomen voor onze blonde zeemeermin en ham als staart. Wat blauwe bessen erom heen en je zeemeermin kan zwemmen. Het voordeel van de Yumbox is dat hij luchtdicht en lekvrij is. Onze kinderen nemen graag yoghurt mee naar school en met een beetje blauwe kleurstof en zeemeermin staart ringen lijkt het net of de zeemeerminnen het water in gedoken zijn. In het middelste vakje wat komkommer zeesterren en rechts bovenin een zeemeermin (Bentoring) zwemmend door het gekleurde zeewier (paprika, wortel en komkommer reepjes). Zo gaat er een heerlijke verantwoorde lunch mee naar school met als grote voordeel dat ze al een mooie hoeveelheid groente hebben gegeten. Hier thuis geeft dat toch wat rust tijdens het avondeten, immers hebben ze al een deel groente gehad. 

Diep in de zee

Ook thuis lunchen wij geregeld in Bento stijl. Echt niet elke dag, want tosti’s zijn ook favoriet hier 😉 maar wel met grote regelmaat. Het leuke van de Lunchpunch is, is dat ze per twee geleverd worden. Ook deze zeemeerminstaarten kun je heel gemakkelijke uitsteken. Ik heb de lunchplank opgevrolijkt met wortelsterren, blauwe bessen en framboosjes. Sterrenspiesjes met druifjes en in de Bentoringen zitten reepjes komkommer en wortel. Ik weet zeker dat zelfs de meest kritische eter toch een poging wil doen om van al dit lekkers te eten. 



Ben je nou net zo enthousiast geworden over Bento als ik, of denk je die Maureen met die broodtrommels doar is ne stek an los, want hé wij Twentenaren zijn toch veel te nuchter voor deze poespas, maar ben je stiekem toch wel een beetje benieuwd hoe je jouw kritische eter aan een gezonde lunch kan krijgen. Neem dan ook eens een kijkje op mijn Instagram pagina. https://instagram.com/ekmaureen Ik hoop gauw wat van jullie te horen.