Top 5 vakantie uitjes in Twente

Nog maar 3 weken en dan is de zomervakantie voor de kids alweer voorbij. Dat betekent dat je nog tijd genoeg hebt om een paar leuke uitjes te doen! Het zou jammer zijn als je na de vakantie zegt...wat jammer dat we daar niet geweest zijn.

Deze 5 uitjes wil je echt niet gemist hebben!

1. Dinopark Twente

In het diepste geheim wordt er gewerkt aan de terugkeer van de dinosaurus op aarde. In de bunkers op de voormalige Vliegbasis Twenthe is een team al jaren bezig om te zorgen dat alle soorten weer tot leven komen. En met succes, bijna alle dino’s zijn terug. Achter de grote hekken van de basis leven de verschillende dino’s naast elkaar.

Voor de terugkeer van de laatste dino zijn de doktoren nog op zoek naar een unieke formule. Deze formule is vele jaren geleden al bedacht door dokter Mirando en verstopt op het terrein van de vliegbasis. Kom jij naar het vliegveld om de doktoren te helpen! Ga jij mee op zoek naar de unieke formule om ook de laatste dinosoort terug te laten keren? Durf jij het grote hek door om te midden van alle dino’s op zoek te gaan naar alle antwoorden? Vind de cijfers en kraak de code in de winkel en neem jouw eigen dino Ranger Diploma mee naar huis! 

2. Een zomer lang spelen in de Museumfabriek

Deze zomer staat De Museumfabriek in het teken van Een Zomer Lang Spelen, vol activiteiten voor jong en oud. De Museumfabriek is het museum in Enschede waar je een actief dagje uit beleefd. In dit museum zijn meerdere exposities en tentoonstellingen die je uitdagen om wat te gaan doen. In de makerspace zijn allerlei opdrachten te doen. 

Tijdens Een Zomer Lang Spelen zijn in De Museumfabriek spannende, speelse installaties te zien die zorgen voor verbazing en een grote glimlach. Zo zijn de sprookjesachtige ‘Holons’ van Martens & Visser en ‘Hoop’ van Zoro Feigl te bewonderen. Ook hier wordt je uitgenodigd om mee te spelen. Heel even komt de magie tot leven bij ‘Spookje' van Peter Zegveld, waarbij met een druk op de rode knop een slap, wit doekje opeens in een spook verandert!

In Zegvelds Speelstudio ga je echt zelf aan de slag. Speciaal voor Een Zomer Lang Spelen! bedacht Zegveld twee bijzondere kunstwerken die je hier kunt maken. 

Vaart Wel:  Bij deze inloopworkshop laat je jouw zelfgemaakte bootje ronddobberen in de installatie Vaartwel. Trotseert jouw boot de hoge golven? Deze workshop is iedere dag te doen!

Profielmachine: Bij deze inloopworkshop richt je je eens helemaal op jezelf. Nadat jouw op een muur geprojecteerde schaduw is overgetrokken, maak je jouw eigen profiel in ijzerdraad met de Profielmachine. Deze workshop is iedere dag te doen!

The Serpentine: The Serpentine is een zes meter hoge ‘achtbaan’ die zware kogels omhoog takelt en vervolgens naar beneden laat suizen. Een ware beleving! In de hoge, voormalige pakloodsen van De Museumfabriek is deze bijzondere, indrukwekkend grote installatie van Peter Zegveld te zien, die vanwege zijn omvang slechts één keer eerder in Amsterdam te zien was.

TIP! Familiejaarkaart

Voor maar 20 euro per jaar bezoek je met maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen (<18 jaar) het hele jaar lang de Museumfabriek en het Rijksmuseum Enschede.

3. ZERO55 

ZERO55 is het activity center van Twente. In dit futuristische landschap ligt er voor iedereen van 8 jaar en ouder een uitdaging. Voor iedereen die van uitdaging, actie en spanning houden. E- Karten en Lasergamen onder 1 dak.

Met de speciale zomerdeal is dit uitje extra aantrekkelijk! Karten en Lasergame voor slechts €20,00

 

  • 1 heat E-karten (10 minuten)
  • 2 spellen Lasertag (2x15 minuten)
  • Je bespaart € 12,00 met deze zomerdeal

 

4. Oyfo Techniekmuseum

Oyfo is een interactief Techniekmuseum. In dit museum kom je allerlei interessante grommende en ronkende machines tegen. Je kunt zelf machines in beweging zetten en coole games spelen. Of leuke dingen bouwen met technische Doe-pakketjes. 

5. Een reis om de wereld in Zwembad Vondersweijde

Zwembad Vondersweijde in Oldenzaal heeft leuke activiteiten deze vakantie. Het zwembad is tijdens de zomervakantie iedere dag geopend van 11 uur tot 20:45 uur. Elke dag ligt er een gaaf opblaasobject in het water. De laatste week van de zomervakantie is er op woensdags en zondag ook nog een loopmat in het water.

Elke woensdag en vrijdag kun je meedoen aan het spel: een reis om de wereld. Tussen 12 uur en 15:00 uur kunnen de kids  meedoen aan activiteiten in het thema  andere landen ( bijvoorbeeld snorkelen in curaçao – surfen op hawai – kamelen race in egypte etc)

Voor de activiteiten krijgen kinderen een stempel op een stempelkaart. Bij voldoende stempels (gedurende de hele vakantie) ontvangen ze een leuke prijs. 

 

Veel plezier! 

 

Log In