Het corona virus grijpt steeds sneller om zich heen. In onze regio valt het tot nu toe wel mee, maar gezien de besmettelijkheid zou het heel goed kunnen dat er binnenkort van alles afgelast gaat worden. Of scholen dicht gaan. Of misschien niet, maar kies je er zelf voor om het niet op te zoeken en blijf je liever thuis met de kinderen. In dat geval hebben we handige thuisblijftips voor je!

Thuisblijven vanwege het corona virus

Tot nu toe had ik zelf niet zo de neiging om thuis te blijven, moet ik eerlijk zeggen. Een beetje de instelling van 'ach, dan worden we even ziek, gaat wel weer over'. Inmiddels begin ik toch wel te zien - mede door verhalen uit Italië - dat het ernstiger is dan 'even een beetje ziek'. Tenminste, voor een deel van de bevolking. Ouderen en mensen die al ziek zijn bijvoorbeeld. Mensen met luchtwegproblemen. Het zou toch fijn zijn als we die zoveel mogelijk kunnen sparen, en als het helpt als mensen lekker thuisblijven.... 

Top 10 ThuisblijfTips van Go-Kids

Even er vanuit gaande dat je niet ziek bent kun je thuis natuurlijk heel veel leuke dingen doen met de kinderen. Binnenspelen kan ook heel leuk zijn tenslotte! We hebben 10 fijne tips voor je om het binnen gezellig te hebben met de kids.

Tip 1: Voorjaarsschoonmaak met de kinderen

Why not? Schoonmaken is niet voor iedereen een feest maar samen met de kinderen kun je er een gezellige activiteit van maken. Laat ze lekker helpen met een stofdoel en de stofzuiger. Hun eigen kamers opruimen - ook altijd een goed idee!

Tip 2: Spullen verzamelen voor Koningsdag

En als jullie toch met die kamers bezig zijn... haal al het  al het speelgoed uit de speelgoedkast, en ga er weer eens mee spelen. Maak die puzzel weer eens, speel het spelletje, bouw je legobouwwerk nog een keer etc. Vind je het toch niet meer leuk, breng het dan naar een goed doel of verzamel het voor een Koningsmarkt. En wist je dat je bij de LINDA.foundation een heel handig koningsdagkleedje kunt bestellen? De opbrengst gaat naar het goede doel. Bekijk hier het kleedje!

Via Go-Kids krijg je met een actiecode korting! Met de kortingscode koning20 krijg je maar liefst 50% korting. Je kan maximaal 1 kleedjes bestellen met deze korting. Het kleedje kost dan €3,75 plus €2,95 bijdrage in de verzendkosten.

Tip 3: Maak er een verkleedfeestje van!

Bij dat opruimen van de kamers komen vast ook de nodige verkleedkleren en accessoires tevoorschijn. Daar kun je wel wat mee... maak er een verkleedfeestje van!

Laat de kinderen een toneelstuk verzinnen en opvoeren, inclusief verkleedkleren en schmink. Daar zijn ze wel even zoet mee. ;-)

Tip 4: Samen spelletjes doen

En je komt leuke spelletjes tegen waarvan je vergeten was dat je ze had. Ga die ook weer eens spelen! Speel Mens erger je niet of Monopoly (ben je uren mee zoet). Altijd leuk om met kinderen te doen. Pak alle spelletjes uit de kast en houd een spelletjes marathon!

Tip 5: Knutselen natuurlijk...

Altijd leuk: lekker samen knutselen! Zomaar wat ideetjes:

  • Begin alvast met het maken van paasknutsels - over een maand is het al Pasen.
  • Ga aan de slag met brooddeeg (onder de tips vind je hoe dat moet)
  • Helemaal hip: slijm maken (ook daarvoor vind je de aanwijzingen onderaan)

Maar het kan natuurlijk ook simpeler: lekker tekenen, kleuren, schilderen, kleien, knippen en plakken.

Tip 6: Hutten bouwen

Hoe heerlijk is het om lekker met dekens en stoelen aan de slag te gaan en een hut te bouwen - midden in de woonkamer? Misschien mogen ze er wel eten of zelfs slapen? Superleuk en goed voor de creativiteit van je kinderen.

Tip 7: Fijn de natuur in

Dat je niet naar plekken gaat waar je dichtbij veel mensen komt wil natuurlijk niet zeggen dat je binnen moet blijven. Er is genoeg natuur met alle ruimte, waar je fijn een frisse neus kunt halen. Ga lekker fietsen naar een natuurgebied of park, maak een lekkere wandeling en laat ze fijn spelen!

Bij ons op de site vind je natuurlijk allerlei leuke natuuruitjes.

Tip 8: De keuken in!

Hoe gezellig is het om samen te keuken in te gaan?! Ga gezellig samen taarten of koekjes bakken, misschien zelfs uitgebreid koken? Maak er een uitdaging van om te kijken wat jullie kunnen maken met wat er al in huis is... goed om de keukenlades en -kastjes een beetje leeg te krijgen. 

Ook leuk, lekker en goed voor de weerstand tegen welk virus dan ook... vitaminehapjes en -drankjes maken! Maak samen lekkere fruit of groente smoothies met bijvoorbeeld aardbeien, kiwi’s en banaan. En doe er voor extra vitamientjes een beetje bladspinazie doorheen. Kijk voor leuke recepten op internet.

Tip 9: Beautymiddag met de kids

Heb je meiden, of jongens die van tutten houden natuurlijk? Organiseer een beautymiddag met de kinderen. Even lekker samen genieten van een bad/douche, daarna een maskertje en chillen op het grote bed of op de bank en samen nageltjes lakken. Oh ja en natuurlijk de haartjes stylen!

Tip 10: TV kijken of Netflixen

Ben je een beetje op qua ideetjes en het vermaken van de kids? Dan hebben we altijd de TV nog! Kinderen vinden het heerlijk om lekker tv te kijken. Misschien is dit wel het moment om maximaal je Netflix abonnement in te zetten en leuke kinderfilms te kijken. Wist je dat je nu ook een Disney+ channel hebt met de allerleukste Disney films speciaal voor kinderen? Of bestel een leuke film via Pathé Thuis. Nog een leuke tip: Download de app van Just4kidstv - je kijkt de eerste 30 dagen gratis!

Knutselen met brooddeeg

Dit heb je per kind nodig: (let op dit is niet eetbaar!)

  • 1,5 kopje bloem
  • 0,5 kopje water
  • kopje zout
  • 2 eetlepels olie

Dit alles mogen de kids lekker zelf goed kneden en klaar is je brooddeeg! 

Tip : Kleuters en peuters kun je het beste zelf het eerste deel goed kneden anders wordt het een flink smeerboel. 

Tip 2: Wil je gekleurd brooddeeg? Meng dan waterverf door het water voordat je de rest gaat mengen.

Creatie tips: Met brooddeeg kun je mooi vlechten. Ook kunnen de kids alvast wat leuks voor op de paastafel maken. Bijvoorbeeld een ei of een paashaas.

Nadat jullie er mooie dingen van hebben gemaakt, gaat het in de over om hard te worden. Het brooddeeg mag op 150 graden in de oven. Je hoeft hem niet voor te verwarmen, maat het moet er (afhankelijk van de dikte van jullie creaties wel 1,5 uur in blijven. Na het bakken laat je het afkoelen in de gesloten oven.

Slijm maken

Dit heb je nodig per kind:

  • Lenzenvloeistof 
  • Doorzichtige hobbylijm
  • Scheerschuim

Doe eerst het flesje kinder hobbylijm in een mengkom, roer er met een spatel wat scheerschuim doorheen. Daarna voeg je steeds een paar druppels lenzen vloeistof toe (let op dat je niet ineens te veel lenzenvloeistof er bij doet) En dan net zo lang kneden tot het goed door elkaar zit . 

Is het te slijmerig? Doe er dan wat lijm extra bij. Is het te hard? Doe er dan nog wat scheerschuim bij. Als het lekker aan voelt is het klaar en kun je er heerlijk mee kneden. 

Lees ook onze Knutsel- en OpruimTips of Gezond de Keuken in

PS: Heb je ook een leuke ThuisblijfTip? Stuur ons een mailtje (mailadres vind je onderaan de pagina), vinden we leuk!