Weet je nog, de uitreiking van de prijzen voor Uitje van het Jaar door de ANWB een paar maanden geleden? Daarbij was Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche (Baarn) de zilveren prijswinnaar in de provincie Utrecht.

Go-Kids in de jury van ANWB Uitje van het Jaar

Als Go-Kids hebben wij de eer om in de jury van deze prijzen te zitten, de ANWB vindt onze mening over de vele uitjes in het land duidelijk belangrijk. De jury bepaalt niet de winnaars: dat doen de leden van de ANWB. Leden door heel Nederland hebben hun stem uitgebracht. Met meer dan 50.000 stemmen zijn er 39 leukste uitjes verkozen, 3 per provincie en 3 landelijk. Voor Utrecht was zilver dus voor het Klimbos.

Klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche

Prijswinnaars bezoeken

Nu gaan we niet beweren dat wij elk uitje in het land persoonlijk uitgeprobeerd hebben. Jammer genoeg niet zeg! Natuurlijk doen we wel ons best om zoveel mogelijk uitstapjes zelf te ervaren met onze kinderen, zodat we goed weten waar we over praten. De prijswinnaars van de ANWB verkiezing willen we dan ook graag allemaal bezoeken!

Klimbos Gooi-Eemland: zilver in provincie Utrecht

In de provincie Utrecht waren dit de winnaars van dit jaar:

Winnaars ANWB Leukste uitje van 2021 - provincie Utrecht

Dat klimbos... dat vond ik wel leuk om te laten testen. Láten, want ik ben zelf niet zo stoer dat ik de bomen in ga. Het plan was dat mijn jongste zoon (14 jaar) samen zou gaan klimmen met de zoon (7 jaar) van mijn lieve vriendin. Konden wij beneden in de zon lekker bijkletsen. Daar kwam een gezondheidskink in de kabel van mijn kant - superjammer maar het is niet anders. Helaas konden we planningstechnisch niet echt een moment in deze zomervakantie vinden om de reservering te verzetten (want dat kan bij het Klimbos eenvoudig tot 24 uur van te voren).

Papa als klimpartner

Dus is de plek van mijn zoon als klimpartner van de kleine (nou ja, klein...) man overgenomen door zijn papa. Ook hartstikke leuk natuurlijk - wel balen dat ik er niet bij kon zijn! Gelukkig hebben ze me overstelpt met foto's, op de terugweg gebeld om te vertellen hoe cool het was én natuurlijk hun ervaringen voor me op papier gezet. Was het voor mij toch net alsof ik er wel bij was... Hieronder lees je hun ervaringen!

Liefs

Anneke Ranzato
Go-Kids 't Gooi

Klimuitje voor 7-jarige en papa

Vol verwachting reden we naar Klimbos ’t Gooi in Lage Vuursche. Vader en zoon (7) hadden al weleens in het buitenland geklommen maar nog niet in Nederland. Het Klimbos staat erg duidelijk aangegeven en er is volop parkeerplek. Kaartjes controleren ging snel en we moesten wachten bij de picknicktafels op de instructie.

Veilig klimmen met harnas

Instructie voor iedereen

Het verzamelen was een beetje chaotisch, het was allemaal een beetje onduidelijk maar we vonden toch onze instructeur. De groep was nog niet compleet maar degenen die er waren werden in een harnas gehesen. De instructeur ging nog een keer kijken waar de rest van de groep was maar kon die niet vinden. Net toen de instructie zou beginnen kwam de rest toch aanzetten en moesten deze ook nog een harnas krijgen. Uiteindelijk begon de instructie, dit ging heel snel maar iedereen leek het te begrijpen en stond te trappelen om te gaan. Na even oefenen op een demobaantje rende iedereen naar de oranje routes.

Klimmen met papa

Oranje junior routes

Deze oranje routes zijn goed te doen voor kinderen vanaf een jaar of 6, alhoewel mama een paar keer andere kindjes geholpen heeft met starten of beëindigen van de baan. Er is altijd wel een instructeur dichtbij die ook af en toe de banen opgaan om gestrande kinderen een stukje verder te helpen. Het aan- en afklikken gaat niet altijd even makkelijk met kleine vingertjes.

Vast- en losklikken bij het klimmen

Junior of regulier ticket

Met een juniorkaartje mag je op 4 routes en met een regulier kaartje mag je op alle routes, inclusief een lange tokkelbaan en een bungy jump-route. Zoon wilde toch ook wel op de ‘grote mensen banen’ en dat mag als je 1m40 bent onder begeleiding van een volwassene. Je betaalt dan de reguliere prijs.

Hoog klimmen tussen de bomen

Klimmen, klauteren en tokkelen

De banen zijn afwisselend en voor de kleintjes is er ook een baan met alleen maar tokkelen, het succesnummer. Je klimt tussen touwen door, om obstakels heen en af en toe moet je over een stuk met alleen maar bewegende obstakels.

Klimmen door buizen

Supersuperleuk!

De mannen zijn tot 7 meter hoog geweest en zoon vond het allemaal fantastisch! Soms wel moeilijk en af en toe een beetje eng, maar - zijn eigen woorden: "supersuperleuk!"

Superleuk uitje bij Klimbos Gooi-Eemland

We hebben de 3 uur volledig gebruikt, volgend jaar gaan we zeker weer en dan is het plan om ook de tokkelbaan (tot 17 meter hoogte) om het hele Klimbos heen te doen.

Zilver voor Klimbos Gooi-Eemland terecht?

Bij Go-Kids willen we gráág uitvinden of de winnende uitjes ook door kinderen de leukste uitjes worden gevonden.
Daarom heb ik m'n vrienden nog een paar concrete vragen gesteld:

1. Wat valt je direct op aan dit uitje?

Ze vinden het duidelijk belangrijk dat de kinderen veilig kunnen klimmen!

2. Is het uitje ook leuk voor jongere kinderen?

Niet té jong, want je moet wel 6 jaar zijn en groot genoeg. Anders is het niet veilig.

3. Is het uitje ook leuk voor oudere kinderen?

Ja zeker! Superleuk voor iedereen die stoer is.

4. Wat vind je het leukste aan dit uitje?

Het tokkelen!

5. Als jij hier de baas was, wat zou jij dan doen?

Ik zou ervoor zorgen dat we nóg hoger kunnen klimmen. Dat is cool.

6. Dit uitje is 2e geworden in de verkiezing voor de provincie Utrecht. Ben je het daarmee eens, en waarom?

Ja natuurlijk! Klimmen tussen de bomen is supercool en ze hebben het heel veilig gemaakt. Je hoeft niet bang te zijn dat je valt.

7. Maak een korte beschrijving van jouw dag

We gingen met de auto daar naartoe. Jammer genoeg kon Gianni niet mee omdat Anneke ziek was. Maar papa wilde ook wel klimmen dus kon het toch doorgaan. Ik heb hartstikke hoog geklommen en vond het helemaal niet eng.  Het was supersuperleuk, ik wil snel weer gaan en dan nóg hoger!

PS - Wist je dat de Verkiezing voor Uitje van het Jaar 2022 alweer van start is gegaan? Natuurlijk is Klimbos Gooi-Eemland ook weer genomineerd in de provincie Utrecht. Ben je ANWB-lid... breng snel je stem uit!