Heb je ook dat als je een verjaardag van je kind viert met familie en vrienden dat het een gezellige drukte wordt met alle neefjes, nichtjes etc die meekomen? Meestal in het begin is het nog allemaal wel rustig. De cadeautjes worden uitgepakt en lekker van de taart gesmikkeld. Maar na een uurtje begint de activiteit toe te nemen… Kinderen beginnen te rennen en vliegen. Als het mooi weer is kan je ze nog wel naar buiten laten gaan. Maar met de kleintjes wil je dit misschien nog niet of misschien laat het weer het ook niet toe…

Eindelijk weer iedereen bij elkaar!

Onze zoon werd 5 jaar. En na 2 jaar corona verjaardagen konden we het eindelijk weer ‘gewoon’ vieren en iedereen tegelijk uitnodigen. Dyon was daar wel blij mee, alhoewel hij het ook prima vond als het rustiger was. Alleen over meerdere dagen een verjaardag uitsmeren deed ook geen goed aan het energieniveau van de kids. Dus nu gewoon weer op één dag!

Dinosaurus verjaardag

Dyon was wat overrompeld door alle aandacht die hij kreeg. Al die ogen die ineens op hem gericht waren. Hij was immers 2 jaar toen hij zijn laatste verjaardag vierde met iedereen bij elkaar. Dat kon hij zich natuurlijk niet meer herinneren. Dit was toch best wat. En ook dit jaar stond zijn verjaardag weer in dino-thema. Want nog altijd is dat wat hij wil en het leukste vindt. Dino-slingers, dino-ballonnen, dino-servies en natuurlijk een dino-taart! De vulkaan dino-taart ‘ontplofte’ (niet letterlijk natuurlijk) met een vuurfontein. 

GoKids_Dinotaart_Kinderverjaardag

Taart en cadeautjes voor de jarige

Nadat de vuurfontein uitgebrand was konden ze aan de taart beginnen. Ook de cadeautjes werden nog even uitgepakt. En dan… de kinderen gaan zichzelf vermaken terwijl de volwassenen in gesprek raken. Na een poosje beginnen ze tikkertje en verstoppertje in huis te doen. Tijd voor de nieuwe tijdvermaak truc! We halen de TekenTafelkleed tevoorschijn in thema feestje. Deze past precies op de tafel. Een set kleurpotloden en stiften erbij en voilà de kinderen kunnen kleuren. En hoe, daar zijn ze wel even mee bezig! Ideaal, want welk kind is er nu niet gek op kleuren. En bovendien geeft het echt uren kleurplezier. Misschien niet in één dag, maar zeker de komende dagen!

GoKids_Dinotaart_Kinderverjaardag_02

De oplossing om de kinderen uren te vermaken

Ze gaan met z’n allen om de tafel zitten en beginnen hun eigen plekje te kleuren. Wat leuk dat iedereen zijn eigen ding ervan maakt en het straks één groot geheel is! De kleinste van 2 jaar krast op haar manier met wat kleuren ook mee. De andere lijken het niet erg te vinden zolang ze maar niet in de buurt komen van hun mooie creatie. Wat zitten ze daar heerlijk rustig zichzelf te vermaken. Dit moeten we vaker doen! Langzaam begint de TekenTafelkleed gekleurd te raken. Straks nog even buitenspelen en dan is het feest weer afgelopen.

GoKids_Tekentafelkleed

De TekenTafelkleed bergen we weer even op

Na een tijdje zijn ze uitgekleurd. De TekenTafelkleed is nog niet af maar dat geeft ook niet. Deze vouwen we gewoon weer op (naar A4 formaat) en stoppen we in de kast bij de kleurplaten voor de volgende keer!

Ik zeg een geslaagd item voor op een verjaardag, feestje of iets anders met meerdere kinderen.

GoKids_Charlotte