Heb jij een dino-fan in huis en is die jarig? Dan wil je natuurlijk een dinosaurus kinderfeestje organiseren, lekker bij jou thuis. Maar hoe pak je dat aan? Hoe maak je er een geweldig dinopartijtje van? Go-Kids helpt met heel veel handige tips!

Dinosaurus feestdecoratie

Een dinosaurus kinderfeestje vier je lekker thuis. En dan is het supertof als je de kamer - of tuin als het goed weer is - helemaal in dino-thema versiert, toch? Er is van alles te krijgen aan toffe decoratie rondom dinosaurussen:

  • slingers
  • ballonnen
  • vlaggenlijnen
  • tafelkleden
  • bordjes
  • bekers
  • servetten

Babelon Jurassic verjaardag versiering - Thema Feest pakket  - Ballonnen- Party Artikelen-Slingers- Feestartikelen - Verjaardag Feestje- Dinosaurus-16 Personen

Allerlei dino feestpakketten!

Wat kun je doen op een dinosaurus kinderfeestje?

Okay - dat is natuurlijk leuk, die versiering... maar daar heb je nog geen feestje mee geregeld. Voor een tof kinderfeestje heb je veel meer nodig dan alleen die toffe thema-decoratie. Wat kun je gaan doen, welke activiteiten? Ik denk met liefde even met je mee...

Activiteiten in dinothema

Weet je, eigenlijk kun je zo ongeveer elke activiteit die je bedenkt in elk willekeurig thema gieten. Dus als je de activiteiten centraal wilt stellen, bedenk dan eerst wát je de kids wilt laten doen en giet er daarna een dino-sausje overheen. Welke dingen vindt jouw jarige leuk om te doen op het feestje? Spelletjes? Welke spelletjes wil je doen? Knutselen? Film kijken? Speurtocht? Escaperoom?

Rode draad voor het feestje

Nog veel leuker dan losse activiteiten met een dinosausje is als je van het feestje één geheel maakt met een rode draad. Een verhaal, een avontuur, een missie... De kinderen moeten dan een doel bereiken of een probleem oplossen - daar kun je lekker op los gaan met je fantasie. Het is maar net hoe spannend je het wilt maken. Hoe creatief ben jij in het verzinnen van zo'n themaverhaal? 

Zelf bedenken of kant-en-klaar pakket

Je kunt je suf denken en zoeken, of je kijkt eerst of er ook van die handige kant-en-klare draaiboeken zijn voor een dinofeestje. Want waarom zou je zelf het wiel uitvinden als een ander - iemand met heel veel ervaring in kinderfeestjes - dat al voor jou heeft gedaan?

Draaiboek voor een dinofeestje met speurtocht

Check vooral het gloednieuwe dinofeestje van Suus Kinderfeeestjes. Zij heeft een fantastische dino speurtocht ontwikkeld waar je een heel feestje mee vult. Het is namelijk niet alleen een speurtocht, je krijgt een heel draaiboek! In dat draaiboek legt Suus natuurlijk uit het het werkt met de speurtocht, maar er staan ook allerlei andere activiteiten voor het dinofeestje in: uitleg voor knutselen, losse spelletjes, schminkvoorbeelden en een dierenquiz.

Het feestje start met een video met een boodschap van Don Dino - een professor die de hulp van de kinderen nodig heeft om een groot probleem op te  lossen. Daar willen de kids op het feestje vást wel bij helpen toch? Dit pakket is er in twee varianten: één voor kinderen die nog niet kunnen lezen, en één voor kids die dat wel kunnen. Superfijn!

Dino speurtocht pakket

Dino speurtocht met feestdraaiboek

Zelf dino activiteiten bedenken

Ga je liever zelf creatief aan de slag met het bedenken van activiteiten? Dan heb ik wel wat ideetjes voor je voor activiteiten tijdens een dinosaurus kinderfeestje thuis!

Ravensburger Dinosaurussen memory®

  • Dino mag ik oversteken? 
    Lekker even in beweging! De kinderen willen naar de overkant, maar in het midden staat een dinosaurus op wacht. Ze vragen de dino of ze mogen oversteken, en als die ja zegt gaan ze rennen. De dino doet z'n best om één of meer van de kinderen te tikken - die wordt dan ook een dino. Oftewel: een ren spel ala Schipper mag ik overvaren!

  • Dino eieren zelf maken (en/of uithakken)
    Hoe gaaf: zelf dino eieren maken. Heb je kleine dinootjes nodig ennn je moet dat dan wel als eerste activiteit doen, want die eieren moeten wel ene uurtje bakken in de oven. Of je maakt zelf van te voren (met jouw jarige, leuke activiteit op een weekenddag!) en laat de kinderen met hamertjes de dino's uit het ei hakken.


    In plaats van klei kun je ook kiezen voor dino-eieren van gips. En in de zomer kun je het nog anders doen: dino-eieren van ijs! Daarvoor doe je kleine dinootjes in een gewone ballon en vult die met wat water tot ze de vorm van een ei hebben. Je laat ze een halve dag bevriezen in de vriezer (moet je dus wel vóór het feestje doen) - en dan kunnen de kinderen de dino's eruit hakken.
  • Eierrace
    Weet je het nog van vroeger? Met een ei op een lepel een race lopen tegen een ander, in twee teams? Dat past perfect in het dinosaurusthema: de dino-eieren moeten veilig naar het nest gebracht worden. Je kunt kiezen voor nep-eieren of echte, en dan nog de vraag of je kiest voor gekookt of rauw. Het is maar net hoeveel rotzooi je okay vindt!

  • Dino bingo

Dinobingo

  • Dinofilm kijken
    Er zijn allerlei dinofilms die je kunt vertonen in de Dinobios aan het eind van het kinderfeestje. Welke film je kiest is natuurlijk afhankelijk van leeftijd van de kinderen. Voorbeelden van films over dinosaurussen:

 

 

  • Zoeken naar dinobotten
    In plaats van het uitzetten van een dinosaurus speurtocht kun je ook kiezen voor het begraven of verstoppen van 'dinobotten'.  Die kun je bijvoorbeeld maken van brooddeeg - en ze dan in een zandbak verspreiden.

    Hier vind je het recept voor brooddeeg!

  • Dino fossielen maken
    Brooddeeg kun je trouwens ook gebruiken voor een activiteit tijdens het feestje: dan gaan de kinderen dino fossielen maken. In het brooddeeg maken ze een afdruk van een dino poot of tand - en na het afbakken kunnen ze hun fossiel schilderen.

  • Dinokoekjes bakken
    Als je in plaats van brooddeeg lekker koekjesdeeg gebruikt kunnen de kids de dinofossielen lekker opeten in plaats van beschilderen. 

  • Dinosaurus origami
    Hoe leuk is het als de kids hun eigen dinosaurusje kunnen vouwen? Je hebt alleen vouwblaadjes nodig en een beeldschermpje voor de YouTube uitleg. Of je oefent eerst zelf en begeleidt de kinderen dan zelf bij het vouwen, dat kan natuurlijk ook.



  • Dino maskers maken
    Download dinomasker kleurplaten, laat de kinderen ze inkleuren, uitknippen en met twee elastiekjes hebben ze een dinomasker! Deze dino maskers bijvoorbeeld:
    bekijk Dino kleurplaat

  • Dino's beschilderen
    Is jouw jarige graag lekker creatief bezig? Laat de kinderen dan allemaal hun eigen dinootje beschilderen! met deze set heb je 8 dino's en met een gave speelmat en alles erop en eraan. Een paar extra penseeltjes en ze zijn lekker zoet met schilderen.

    Allerion Dino Kinder Schilder Set - Met 8 Dinosaurussen en Schilderspullen
  • Dino schmink
    Een kind met schmink omtoveren tot een dino is nog niet zo makkelijk. In dit filmpje doet Christel voor hoe je dat slim oplost:



  • Dino disco! 
    Het is altijd supergezellig om een kinderfeestje af te sluiten met een heuse disco. Lekker hard de muziek aan en dansen maar! Hoe danst een dino? En op welke muziek? Je kunt natuurlijk gaan zoeken naar dinosaurus songs op YouTube, maar ik vraag me af of dat een succes wordt. Als de kids de liedjes niet kennen zullen ze er ook niet direct op gaan springen en dansen lijkt me. Ik zou zeggen: geef elk kind een dino beest in de handen, een dinomasker op of wat dan ook... en laat ze swingen op muziek die zij gaaf vinden!

Lekkers op het dinofeestje

Een kinderfeestje is natuurlijk niet compleet zonder allerlei lekkers. Ook daarvan kun je heel wat in dinothema regelen - hoe leuk is dat? Bestel een luxe dinosaurus taart of cupcakes - of laat de HEMA voor jou van die leuke kleine tompouces of cupcakes bedrukken met iets dino-achtigs.  Ze hebben bij de HEMA trouwens ook een coole dinotaart:

3D kindertaart dino 9 p. - 6330064 - HEMA

Wat kun je verder voor dino-lekkers verzinnen? Ik vond bijvoorbeeld dino-eieren van kauwgom, ze verzinnen toch wat...

Fini Dino Eggs Bubble Gum - 200 stuks

Maar zoiets kant-en-klaars hoeft natuurlijk helemaal niet. Kinderen hebben genoeg fantasie om erin mee te gaan dat snoeptomaatjes rode dino-eieren zijn. Verzin er een speciale dinosoort bij, een rode, en dat is hartstikke logisch.

Of echte eieren koken natuurlijk - dat kan ook! Laat de kinderen die beschilderen alsof het Pasen is, beschilderen zoals zij vinden dat een dinosaurus-ei eruit zou moeten zien.... leuk toch?

 

Zo. Heb je genoeg inspiratie om een onvergetelijk dinosaurus kinderfeestje te organiseren voor jouw jarige dinofan? Misschien heb je nog wel aanvullende tips... mail ze vooral naar anneke@go-kids.nl - dan vullen we deze tips voor een dinofeestje met liefde aan!

Veel plezier met het organiseren van jouw dinosaurus feestje!!

Anneke Ranzato
Go-Kids