Bezoek (nu het nog kan) de veelgeprezen tentoonstelling Nederland in de Tweede Wereldoorlog! Van 23 mei t/m 26 oktober 2022 sluit het museum tijdelijk zijn deuren voor werkzaamheden aan een volledig nieuwe vaste tentoonstelling. Leerde Tweede Wereldoorlog kennen aan de hand van waargebeurde verhalen en beleef een andere tijd. 

Met kinderen naar het Verzetsmuseum Junior

In 2015 was het Verzetsmuseum Junior in Amsterdam het beste kindermuseum van Nederland. Het museum is bijzonder interactief. Kinderen kunnen morseberichten sturen, geheime boodschappen ontcijferen en een propogandaspel spelen. Ook kan er een winkelspel met boodschappenbonnen gespeeld worden en kunnen de kinderen zelfs een gevechtsvliegtuig besturen. Reis met de tijdmachine naar Nederland in de oorlog en leef mee met vier kinderen!

De tentoonstelling

In Verzetsmuseum Junior maken jongeren kennis met de aangrijpendste periode uit de recente Nederlandse geschiedenis. Eva is Joods, Jan heeft ouders in het verzet, Nelly zit in de jeugdclub van de Nederlandse nazipartij en Henk komt uit een alledaags gezin. Zij vertellen hun waargebeurde verhalen aan de hand van originele voorwerpen, foto's en documenten in mooie animaties, audiofragmenten en interactieve spellen. Adviesleeftijd vanaf 9 jaar.

Speurboekje voor kinderen

Wie Verzetsmuseum Junior bezoekt krijgt aan de balie een mooi speurboekje. Vlieg in de cockpit van een vliegtuig naar de verhalen van kinderen in Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de rest van de wereld. Speel het winkelspel, het spel over propaganda van de nazi's, over geheime berichten van het verzet, het vervalsen van persoonsbewijzen, wel of niet onderduiken of het spel over wat oorlog nu nog betekent.

Vraag het aan de echte Jan!

De ouders van Jan zaten in het verzet. Hij komt op dinsdag 3 mei alles vertellen over zijn ervaringen in de oorlog. Kinderen kunnen hem hierover alles vragen. Bijvoorbeeld, waarom hij moest onderduiken? En vond hij het niet moeilijk om altijd zijn mond te houden?

meer informatie en tickets