Even ontspannen op de bank tijdens de lockdown in de Kerstvakantie met de films van Thuisbioscoop Pathé. Bekijk ze hier!

Hoe maak je een Thuisbioscoop? | Goedkoop en Makkelijk

Een thuisbioscoop maken is niet zo moeilijk of duur als het lijkt – tegelijkertijd kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Het is vooral belangrijk dat je een home cinema kamer goed inricht. Met de juiste tips is het maken van een thuisbioscoop een fluitje van een cent.

Met deze eenvoudige stappen heb je een ultieme thuisbioscoop opgezet!

Thuisbioscoop zaal of kamer

Bij het kiezen van een thuisbios zaal of kamer is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden.

  • Vloerbedekking is een must
  • Zorg dat je elkaar niet in de weg zit
  • De kamer moet goed te verduisteren zijn
  • Er dient goede ventilatie te zijn
  • De thuisbios kamer moet groot genoeg zijn

Bekijk de nieuwste familiefilms bij jouw thuis

De nieuwste films kijk je vanaf je eigen bank met jouw thuisbioscoop. Premium films geven je eerder toegang tot de nieuwste bioscoopfilms. De beste en laatste films. Kijk direct films. Eenvoudig aanmelden.

Vervelen is er niet meer bij met de Pathé knutsels

Om toch een beetje het Pathé gevoel te krijgen, hebben ze een mooie printbare popcorn bak voor je klaar staan. Zo kun jij je eigen Pathé popcornbak vouwen!

Popcornbak Pathé

Deze kun je mooi meenemen als je weer naar de film gaat!

Vloerbedekking is een must

In de bioscoop ligt er bijna altijd vloerbedekking, en niet zonder reden. Vloerbedekking absorbeert geluid. Laminaat, pakket of tegels weerkaatsen geluid. Je wilt voorkomen dat weerkaatste(en dus vertraagde) geluidsgolven de recentste geluidsgolven storen. Zorg daarom voor vloerbedekking in je thuisbios.

Zit elkaar niet in de weg!

Wie heeft het niet meegemaakt? Je zit lekker een film te kijken en je broer, zus, vriend of vriendin schuift half in de film aan, pakt zijn stoel en gaat precies in je zicht zitten. “Hé ga eens aan de kant!”

In een comfortabele thuisbios is het belangrijk dat het scherm goed te zien is van alle zitplaatsen. Kies dus een kamer of zaal, waarbij dit kan. Dit hoeft niet persé een aparte kamer te zijn: je kunt ook gewoon je woonkamer ombouwen tot thuisbios, maar zorg ervoor dat niemand elkaar in de weg zit.

Een thuisbioscoop hoort donker te zijn

Naast dat de ruimte geschikt moet zijn, is het ook erg belangrijk om rekening te houden met het licht. De kamer moet het liefst zo donker mogelijk kunnen worden gemaakt. Niets is zo vervelend als dat het scherm spiegelt of de projectie slecht zichtbaar is door daglicht.

Heb je een kamer, kelder of zolder waar (bijna) geen ramen in zitten, dan is deze zeer geschikt voor een thuisbios. Een andere mogelijkheid is om verduisteringsgordijnen op te hangen.

Voorkom dat je thuisbios een sauna wordt

Je zit met meerdere mensen in een kamer, zorg daarom dat er goede ventilatie is. Juist omdat je vaak geen ramen open kunt zetten is dit erg belangrijk. Zet op zijn minst een waaier aan en zorg dat de kamer in ieder geval vóór het film kijken al goed geventileerd is.

Verder is het goed om op te letten dat de kamer groot genoeg is voor;

  • voldoende zuurstof;
  • voldoende aantal zitplaatsen;
  • een gezonde afstand van het scherm;
  • het behouden van een aangename kamertemperatuur.