Een bijzonder kinderfeestje vier je bij Crea-tijd!

Als u op zoek bent naar een feestje ter gelegenheid van de verjaardag van uw zoon of dochter, dan bent u hier aan het goede adres.

Een feestje speciaal samengesteld voor kinderen met autisme. Ook zij willen graag hun feestje vieren, maar dan is duidelijkheid, structuur, rust en een feestje aangepast aan hun eigen niveau een vereiste. Dat is nodig, willen ze ook zelf van hun feestje kunnen genieten. We vieren het feestje aan de hand van pictogrammen. Deze krijgt u ook van te voren thuis gestuurd, zodat uw dochter of zoon van tevoren weet wat hem of haar te wachten staat. Ik heb een aantal kant en klare feestjes maar ik kan ook een feestje op “maat" organiseren. Dit kan aan de hand van een bepaald thema, of aan de hand van iets karakteristieks van uw kind. Ik werk zelf op een school voor kinderen met autisme en daar geniet ik van. Dat is ook de reden waarom ik me ben gaan verdiepen in verjaardagsfeestjes speciaal voor hen.

Eigenschappen

  • Leeftijd vanaf 4 jaar
  • Geschikt voor groepen van maximaal 10 kinderen
  • Weer bestendig
  • Op locatie, maar ook bij het kind thuis of voor hem of haar vertrouwde plaats.

Ga je mee naar het circus

Hooggeëerd publiek! Welkom in ons circus. Jonge talenten tonen al hun kunsten. Stuntelende clowns, acrobaten, Bobo de olifant, een kleurwedstrijd, popcorn, schminken, verkleden en nog veel meer. Je voelt je aan het eind van het feestje een echte circusartiest. Ik kan het feestje aan jou aanpassen. Qua inhoud, maar ook qua tijdsduur. Circusfeestjes genoeg, maar wat dit feestje zo bijzonder maakt is dat er meerdere rustmomenten ingebouwd zijn. En dat we het feestje vieren aan de hand van pictogrammen. Speciaal gemaakt voor jou, omdat je zo graag wilt weten van tevoren wat je allemaal te wachten staat. Zo kan jij ook volop genieten van je kinderfeestje!

Op Hawaï valt er van alles te beleven

Wie droomt er nou nooit eens van een eiland met witte stranden, kokosnoten, een blauwe zee en tropische vruchten? Je hoeft niet langer te dromen. Vlieg mee naar “Hawaï" en dan gaan we daar een onvergetelijk feest beleven. Wat gaan we allemaal doen? Een hengelspel, een zonneklep maken, een waterestafette houden, limbodansen, een Hawaïstoelendans houden, je cactuspotje verven en dat is nog niet eens alles. Ik kan het feestje aan jou aanpassen. Qua inhoud, maar ook qua tijdsduur. Wat dit feestje zo bijzonder maakt is dat er meerdere rustmomenten ingebouwd zijn. En dat we het feestje vieren aan de hand van pictogrammen, zodat jij precies weet wat je allemaal kan verwachten. Zo kan jij ook volop genieten van je kinderfeestje!

Altijd al bakker willen zijn?

Wie lust er nou geen koekjes? En wat als je ze nou ook nog eens zelf zou mogen maken? Misschien heb je al wel eens koekjes gebakken thuis, maar dat is heel anders dan wat wij gaan doen. Wat dacht je er van om een echte koksmuts en schort aan te trekken, je eigen koekjes te gaan bakken en je eigen koekjestrommel te gaan versieren. Samen ook nog allerlei leuke spelletjes rond dit thema te gaan doen, wat dacht je van een koks race, laat je verrassen. Omdat we dit feestje ook vieren aan de hand van pictogrammen en rustmomenten is dit feestje écht een feestje wat bij jou past. Wat dit feestje zo bijzonder maakt is dat er meerdere rustmomenten ingebouwd zijn. En dat we het feestje vieren aan de hand van pictogrammen, zodat jij precies weet wat je allemaal kan verwachten. Zo kan jij ook volop genieten van je kinderfeestje!

voetbal 

Zie ik daar een echte voetbal liefhebber? Dan is dit echt een feestje voor jou! Een feestje waar je vast nog lang over na zal praten. Als jij het niet kan laten om tegen een bal aan te trappen als je die ziet liggen, of voetballen heerlijk vindt om je energie kwijt te raken, dan kun je tijdens dit feestje je hart op halen. Natuurlijk gaan we een partijtje spelen, maar er is nog veel meer te bedenken bij voetbal. Wat dacht je van je eigen voetbalshirt ontwerpen, duovoetbal, ballen verzamelen, schieten, koppen…… Al nieuwsgierig geworden? ……. Oh ja wat dit feestje zo bijzonder maakt is dat er meerdere rustmomenten ingebouwd zijn. En dat we het feestje vieren aan de hand van pictogrammen, zodat jij precies weet wat je allemaal kan verwachten.

Robot

Robots zijn leuk! Haal jij weleens een boek in de bibliotheek over robots omdat je er nog veel meer over wilt weten? Heb je wel iets met robots? Misschien is het dan ook wel leuk om je verjaardagsfeestje met het thema robots te vieren. Een tijdje terug vroeg een jongen of ik rond dit thema iets kon bedenken. En dat heb ik gedaan. Naast het knutselen van een robot hebben we ook allerlei leuke robots spelletjes gedaan. Je voelt je bijna zelf een robot :-) Tijdens het feestje zijn er genoeg rustmomenten en omdat we het aan de hand doen van pictogrammen is het feestje overzichtelijk. Ik stuur het programma in pictogrammen van te voren naar je toe. Dan weet je precies wat er allemaal gebeuren gaat, dan hoef je je daar niet meer druk over te maken. Zie ik daar een robotliefhebber? Geef je dan samen op met je vrienden voor dit leuke feestje!

Techniek: dat is een feestje waard

Hou jij wel van technisch bezig zijn? Lijkt het je leuk om zelf met hout een eigenbedacht werkstuk te maken? Samen met je vrienden ga je aan de slag met hout en kan je b.v. zelf je eigen hijskraan gaan maken. Maar misschien heb je wel een heel ander technisch idee in je hoofd. Laat maar horen samen maken we er een leuk feest van! We beginnen het feest met een echte "techniek taart". Bij elk stukje taart hoort een proefje dat eerst gedaan moet worden voordat de taart opgegeten kan worden. En als je genoeg tijd hebt kunnen jullie ook nog jullie eigen hamburgers en frikandellen bakken. Als jij dat fijn vindt bouwen we genoeg rustmomenten in en kunnen we ook pictogrammen ophangen voor de duidelijkheid en structuur. Zullen we het daar samen nog even over hebben?

Avontuur in de jungle

Ook zin in een avonturenfeestje in de jungle? Ik woon in de jungle en je zult mij zeker tegen gaan komen op het feest. Oké, ik zal me even voorstellen. Ik ben een cheeta en ben op zoek naar mijn moeder. Gelukkig herken ik de pootafdrukken. Zin om samen met mij een sporentocht te gaan maken? Onderweg komen we allemaal verschillende opdrachten tegen. Maar er is nog meer op dit feest Ik kan het feestje aan jou aanpassen. Qua inhoud, maar ook qua tijdsduur. We kunnen voldoende rustmomenten inplannen en voor de duidelijkheid met pictogrammen werken. Kom gewoon eens kijken en beleef samen met mij het avontuur van de jungle.

Alles draait om foto's

Maak jij ook zo graag foto's van jezelf en van je vriendinnen? Bewerk je al weleens foto's op de computer? Of vind je het leuk om je kamer vol te hangen met foto's? Dat komt goed uit, want in deze workshop gaan we ook allerlei dingen doen met foto's. We gaan in groepjes zelfbedachte foto's maken of aan de hand van een bepaalde opdracht. We maken een fotoshoot. We gaan een fotolijst oppimpen. We gaan ook iets doen met toneel en foto's. En dat is nog niet alles!

Toneeltalenten gezocht!

Hou je van toneelspelen en gek doen? Dan is deze workshop iets waar je naar op zoek bent. Alles draait om "drama" in deze workshop. Wees niet bang. We gaan er geen drama van maken, maar drama heeft alles te maken met theater en toneel. Bij toneel kun je denken aan plezier, rollenspel, muziek, dans, gek doen, uitvoering, verkleden, improviseren, samenwerken, zelf je creativiteit gebruiken, een levend schilderij, een verhaal uitspelen, ontspannen en gezelligheid. Alles mag en kan. Enthousiast en nieuwsgierig geworden? Gewoon een keertje doen!

Levend ganzenbord

Levend ganzenbord is een variant op het welbekende bordspel ganzenbord. De deelnemers zijn zelf de pionnen en er moeten opdrachten gedaan worden of vragen beantwoord worden. Welke groep is er het eerst bij de finish, want daar gaat het natuurlijk om. Het feest moet natuurlijk wel echt bij jou passen. Daarom kun je kiezen uit 4 verschillende soorten ganzenborden. Hou je van paarden dan kies je voor het “paarden ganzenbord". Maar ben je meer geïnteresseerd in mode, sport of voetbal dan kan dat ook. Deze thema's zijn ook verwerkt in een ganzenbord. Durf jij de strijd aan te gaan?

Wie is de Mol?

Wie is de Mol? Iedereen zit voor de televisie, geen uitzending mag gemist worden. Wie kent dit spel nou niet? Het is een avontuurlijk spel waarbij een team opdrachten uitvoert en jaagt op een mol binnen het team.

De opdrachten zijn heel uiteenlopend. Dus voor iedereen zit er wel iets bij. Het is handig als je vindingrijk, stressbestendig, inzicht, lef en bovenal mensenkennis hebt.

De kandidaten voeren deze opdrachten uit om gezamenlijk de prijzenpot te spekken. Met de aanwezigheid van een mol – een saboteur - in hun midden is dat voortdurend een lastige klus. Samenwerken en vertrouwen onder de kandidaten is er niet altijd bij. Want hoeveel vreugde er ook is over het slagen van een opdracht, de dreiging van de mol blijft aldoor voelbaar. Slaagt een opdracht, dan verdient de groep geld voor de groepspot. Om de proeven tot een goed einde te brengen, moeten ze samenwerken en elkaar vertrouwen. Alleen: wie is te vertrouwen en wie niet? De mol is altijd onder hen en probeert de opdrachten te saboteren, zodat er geen geld wordt verdiend voor de pot. Wie is de mol is een creatief spel en een leuke invulling voor een feest! Misschien ben je binnenkort wel jarig en ben je nog op zoek naar een leuke invulling. Durf jij de uitdaging aan te gaan, boek dan snel dit spel voor je feest!

Het "Wie is de mol" feest is voor alle leeftijden. Ik kan het makkelijk aanpassen aan elke leeftijd. Ik stem de opdrachten ook altijd af op de groep zelf. Daar wordt het alleen nog maar leuker van!

Sieraden maken van fietsbanden

Je kunt de mooiste sieraden maken met een binnenband van een fiets. Laat je verrassen en kom samen met je vriendinnen een sieraad maken. Je hoeft niet eerst een lekke band te krijgen voordat je mee kunt doen met deze workshop. Ik heb binnenbanden genoeg voor jullie allemaal. Samen met kralen en gekleurde lintjes kun je het sieraad dat je gaat maken ook nog op pimpen zoals je dat wilt. Met taart, wat drinken en een leuk muziekje op de achtergrond ga ik proberen jullie een leuke middag te bezorgen.

The Voice of Holland

Vraag tien meisjes van jouw leeftijd wat ze het leukste programma vinden op televisie en negen van de tien zullen zeggen "The Voice of Holland". De hele week wordt er naar uitgekeken. Op de televisie naar " The Voice" kijken is leuk, maar wat nou als je zelf eens een keer mee kon doen? Dit is jouw kans. Zing en dans mee, zoals in de liveshow op tv! Zangoefeningen, dans, een fotoshoot, live optredens, fotolijst oppimpen, zingen… We gaan het allemaal doen! Een feest wat je samen met je vrienden en vriendinnen niet snel meer zult vergeten!

Techniek: dat is een feestje waard

Hou jij wel van technisch bezig zijn? Lijkt het je leuk om zelf met hout een eigenbedacht werkstuk te maken? Samen met je vrienden ga je aan de slag met hout en kan je b.v. zelf je eigen hijskraan gaan maken. Maar misschien heb je wel een heel ander technisch idee in je hoofd. Laat maar horen samen maken we er een leuk feest van! We beginnen het feest met een echte "techniek taart". Bij elk stukje taart hoort een proefje dat eerst gedaan moet worden voordat de taart opgegeten kan worden. En als je genoeg tijd hebt kunnen jullie ook nog jullie eigen hamburgers en frikandellen bakken.

Poppenmoeder feest

Als je nog klein bent droom je ervan om moeder te zijn. Je pop is de baby en jij bent moeder. Samen met je vriendinnen met de poppen spelen is heel leuk. Jouw pop gaat overal mee naar toe. Als u denkt: "Het lijkt wel of ze het over mijn dochter hebben", dan is dit een feest dat ze vast heel leuk zal vinden. Een middagje moedertje spelen, verkleden, de was doen, thee drinken, een afwaswedstrijd, een spelletje met je pop, een bezoekje aan het "consultatiebureau"……en nog meer. We gaan er samen een leuk feest van maken

Modefeestje

Maak een eigen ontwerp voor een galajurk. Een galajurk gemaakt van een vuilniszak! Ik hoor je denken, een vuilniszak? Geloof me, je kunt er de mooiste creaties mee maken. Je gaat eerst zelf een ontwerp bedenken en daarna mag je van vuilniszakken je eigen galajurk gaan maken. Een bijpassend tasje en sieraden kunnen natuurlijk niet ontbreken. Ook daar gaan we mee aan de slag. Dan nog je haar en je make-up en je bent klaar voor de “catwalk" op muziek die alleen bij jou past. Verras het publiek met jouw creatie!

Creatieve schilderijen maken

Natuurlijk kan je een schilderij maken met verf. Dat is ook leuk om te doen. Maar ik wil jullie uitdagen om andere materialen te gebruiken. Papieren pijltjes, wc rolletjes, kurken, knopen, touwtjes, gescheurde stukjes papier het zijn allemaal materialen die we gaan gebruiken. Het ontwerp en de kleur mag jezelf bedenken. Het moet natuurlijk wel bij jou slaapkamer passen. Neem jullie eigen muziek mee dan kunnen we die op de achtergrond aanzetten. Taart, wat drinken en iets lekkers kan natuurlijk niet ontbreken op een feestje. Kom samen met je vriendinnen en laat je verrassen door je eigen creativiteit.