Pannenkoekenrestaurant de Brugkabouter

Brummenseweg 16, 6961 LR Eerbeek

De brugkabouter

Heel lang geleden, toen Magnicum opperkabouter was van alle kabouters, kwamen alle kabouters samen voor de grote vergadering.

De grote vergadering was een groot feest voor alle kabouters, want dan kwamen vanuit alle windstreken de kabouters samen voor een groot familiefeest.
Elke keer als er een grote vergadering was werd er een kabouterfamilie speciaal uitgekozen voor een bijzondere opdracht bij de mensen.
Het was in het kabouterjaar 1282 dat de over-, over-, overgrootvader van Kareijn samen met zijn hele familie werd uitgekozen voor de bijzondere opdracht.
Opperkabouter Magnicum gaf de over-, over-, overgrootvader van Kareijn de speciale opdracht om de mensen te gaan helpen met het maken, ophalen en onderhouden van de bruggen. Van de opperkabouter Magnicum kreeg de over-, over-, overgrootvader van Kareijn een speciale kaboutermuts. Zodat zij altijd door alle andere kabouters herkend zouden worden als: De Brugkabuter. De groene muts was op een speciale manier geknikt, zodat de Brugkabouter makkelijker onder de bruggen door kon lopen en varen.

Het is al weer 300 jaar geleden dat de vader van Kareijn, opa Nobo, zijn groene muts heeft afgedaan en aan Kareijn heeft gegeven. Nu kon opa Nobo eindelijk pannenkoeken gaan bakken, iets wat hij altijd al wilde gaan doen!! Als Siram groot is en genoeg heeft geleerd zal hij de groene muts weer krijgen van zijn vader, Kareijn.
Deze bijzondere gebeurtenis wordt nu elke keer weer aan elkaar verteld tijdens het midzomernachtfeest.
Het is nu al weer een aantal kabouterjaren geleden dat Kareijn hier kwam wonen in het pannenkoekenrestaurant, zodat Kareijn en zijn gezin dichtbij de brug zouden wonen en opa Nobo kon gaan helpen met pannenkoeken bakken.

Als je goed rondkijkt in het restaurant en de speeltuin kun je de familie van Kareijn beter leren kennen en misschien zie je opa Nobo wel die helpt met het pannenkoeken bakken!!

Maisdoolhof/ kinderfeestje

Naast De Brugkabouter kun je in augustus en september leuk dolen door het maisdoolhof! Tijdens het dolen krijg je allerlei opdrachten. Ideaal voor een kinderfeestje! Ook kun je gaan waterfietsen of midgetgolfen. Erg leuk!

Kom spelen in deze leuke speeltuin!

Pannenkoekenhuis de Brugkabouter beschikt over binnen- en buitenspeeltuin. Kinderen kunnen met de ruim 300 grote legostenen lekker binnen spelen, als het buiten nat en guur is. De speeltuin is gratis toegankelijk als er van de kaart gegeten wordt. Vanuit het restaurant kun je ook lekker buiten gaan picknicken, met de aangeboden picknickmand. Ook kun je in de omgeving heerlijk waterfietsen, kanoën of kayakken. Genoeg te doen voor een leuk dagje uit voor het hele gezin!