Kinderboerderij de Maten

Lekker klauteren en klimmen en dieren aaien, een heerlijk uitje voor ieder kind.

De kinderboerderij ligt in het midden van de woonwijk De Maten en grenst aan het Matenpark. Naast dierenweiden en een knuffelwei, zijn er volières, eendenvijvers en een moerasje. Verder is er een kleine beestjestuin en een voederautomaat waar u tegen betaling speciaal dierenvoer kunt krijgen. Tegenover de kleine speeltuin vindt u in de zomermaanden een gezellig terras waar u terecht kunt voor limonade, een kop koffie en/of thee en wat lekkers.

Boerenfeestje

Je kunt hier ook heel leuk een boerenfeestje houden.. Gekleed als echte boer of boerin ontdek je met je vriendjes en vriendinnetjes de boerderij, je borstelt de geiten en voert de dieren. Daarnaast speur je er beestachtig op los met de speurtocht en met slecht weer kun je lekker binnen spelletjes doen en kleuren.

Peuteruurtje

Het peuteruurtje is (bijna) elke maandag en vrijdagochtend op kinderboerderij de maten. We starten om 10 uur in de kring met zingen en een boekje lezen. Daarna krijgt iedereen wat drinken met een lekker koekje.
Na het drinken is er de mogelijkheid om een rondje op de pony te rijden.

Kosten: 1 euro per persoon.

Voorafgaand aan het zingen/lezen betaalt iedereen (kind en ouder!) een euro. De kinderen die willen ponyrijden ontvangen dan een muntje die ze aan het einde van het peuteruurtje bij de pony's kunnen inleveren.