DAGJE UIT GETEST: Een picknick bij Paleis Het Loo, daar was het vandaag een prachtige dag voor. En de mooiste plek vonden wij in een prachtige tuin met exotische planten en indrukwekkende fonteinen.

Ja, samen met 3 meiden ging ik op pad naar de Paleistuin van paleis het Loo. Ze wilden niet meer in een echte prinsessenjurk, daar voelden zij zich te oud voor zeiden ze. Al weet ik wel zeker dat zij eigenlijk nog heel graag met een kroontje op rond paraderen. Maar ja, dat is niet cool 😎 meer op die leeftijd.

Paleis Het Loo Apeldoorn

Zomer bij Paleis Het Loo

Stiekem werden alle opdrachten die er klaar stonden ook gewoon nog uitgeprobeerd hoor. En er werd zelfs nog gevraagd of we volgende week niet naar de prinsen- en prinsessendagen van Paleis Het Loo konden gaan. Want die waren vorig jaar ook zo leuk. We waren mooi op tijd deze ochtend. In alle rust liepen we via het Stallenplein naar de tuinen. Ondertussen werd er al druk gebladerd in het speurroute boekje van het Paleis die de meiden in de goodiebag hadden gevonden.

Speurroute Paleistuin

Paleis Het Loo Apeldoorn
De vragen in het boekje zijn voor alle leeftijden leuk, er staan kleurplaatjes in, simpele doe- en zoekopdrachten, maar ook uitdagende breinbrekers en leuke weetjes. Kortom een echte familie speurtocht! En als je de opdrachten volgt kom je ook nog eens in alle hoekjes van de tuin.

Paleistuin Paleis Het Loo

Paleis Het Loo zomerdagen
In de Paleistuin keken de meiden hun ogen uit. Ook al waren ze er alle drie wel vaker geweest, het blijft zo’n mooie botanische tuin. En dat water heeft ook een flinke aantrekkingskracht. Wist je dat dit vroeger eigenlijk bedoeld was als muziek? Luister maar eens hoe mooi het klinkt als je naast een waterfontein staat. Ik was mij er eerder nog nooit zo bewust van, maar één van de tuinmannen uit de tuin vertelde ons dit. 

Vertelpodia

Paleis Het Loo zomerdagen
Tijdens de vertelpodia worden er trouwens heel veel van die leuke weetjes verteld. En omdat deze vertellers zo veel kennis hebben, kunnen ze de verhalen ook nog eens heel mooi vertellen op kinderniveau. Heel erg leuk om naar te luisteren. En ook als ouder reuze interessant dus. Meer weten? âž¤
Paleis Het Loo Apeldoorn
We kregen vandaag bij binnenkomst een goodiebag, een tasje met allemaal handige spulletjes. Een folder met wat er allemaal te doen is vandaag, het speurroute boekje, knutselspullen voor een kroontje en een plattegrond. Reuze handig, zodat je zeker weet dat je niets mist. Op de plattegrond zie je ook heel mooi de symmetrie terug komen van de tuin, de gids kon ons goed vertellen waarom dit vroeger zo belangrijk was.  

Picknicken lunchbox 

Paleis Het Loo Apeldoorn
De meiden hadden al even gekeken in onze picknickmand die wij hadden meegenomen en konden niet wachten om te beginnen met eten. Wij zaten dus al vroeg te picknicken. Lekker hoor. Neem een picknickkleedje mee en genieten maar! De kroontjes uit het tasje werden hier door de meiden ook nog even mooi versierd met de kleurpotloden en de stickers die erbij zaten. Of bestel heel handig een goed gevulde luxe lunchbox. Deze moet je wel vooraf even reserveren. Lekker luxe! âž¤
Paleis Het Loo zomerdagen
Je kunt ook altijd in de prins Hendrik garage aan het stallenplein of in de balzaal terecht voor een lekker kopje koffie, thee of glaasje limonade, mét iets lekkers erbij. Of geef jouw bezoekje een gouden randje door vorstelijk te lunchen of te borrelen in één van de restaurants. Of wat dacht je van een high tea in de balzaal?

Oranje wandeling Paleispark

Paleis Het Loo Apeldoorn
Na de picknick nog even lekker uitbuiken op de rand van de fontein en als laatste hebben we nog een mooie wandeling gemaakt door het Paleis Park. De oranjewandeling. Dit deel van het paleispark is vanaf achter in de paleistuin voorbij de Colonnades gratis toegankelijk voor bezoekers van Het Paleis.
We liepen langs de veldvijvers met de prachtige grote karpers, het badpaviljoen, het theepaviljoen en de koninklijke botenhuizen. Het was zo warm, we zouden stiekem wel een duik willen nemen. Zouden de prinsen en prinsessen dat vroeger ook gedaan hebben?

Paleis Het Loo Review

Paleis Het Loo Apeldoorn
Een was een heerlijke dag vandaag, we hebben genoten van onze picknick. We weten weer heel wat nieuwe weetjes over de prachtige Paleistuin van Het Loo en hebben ons goed vermaakt met de speurroute, alle koninklijke opdrachten en het bekijken van alle kunst en natuurschoon in de tuin. De tijd vloog voorbij. 

Ga je ook een keer langs vergeet ons dan niet te taggen op FB of Insta, vinden we leuk! 

Liefs Judith & Kids