Luister mee naar de bijzondere verhalen die verteld worden bij de vertelpodia van Paleis Het Loo. Elke weekend en in de schoolvakanties kun je genieten van bijzondere weetjes verteld door enthousiaste vertellers.

Activiteiten bij Paleis Het Loo voor families

Geniet van de verhalen over de ponywagen van koningin Wilhelmina, de fascinatie van prins Hendrik voor auto’s en over de bijzondere houten vloer van de aanspanplaats op het stallenplein.

In de tuinen worden verhalen verteld over hoe Willem III en Mary met hun gasten door de tuin wandelden en spelletjes deden. Wat waren Mary's favoriete bloemen en waar kwamen deze bloemen vandaan? Wat heeft de venusfontein te maken met prinses Mary? En ontdek hoeveel tijd het kost om de tuin zo mooi te houden?

Vertelpodia voor kinderen

De vertellers passen hun verhaal aan op het publiek. De verhalen duren zo’n tien minuten. De starttijd van het volgende verhaal zie je op de klok bij het vertelpodium.

Tolk Nederlandse Gebarentaal

Op elke laatste zaterdag van de maand is er een tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT) aanwezig om de verhalen van de Vertelpodia te tolken. 

>> Meer weten?