Op Paleis het Loo in Apeldoorn kun je deze zomer weer genieten van de Prinsen en Prinsessen dagen! Frey en ik mochten een kijkje nemen als echte Koning en Koningin. Toen ik vroeg wat Frey wilde zijn zei hij Koning, dus wij waren vandaag een echte koning en koningin. 

Gelukkig heeft Frey een hele sterke eigen wil en wanneer koning Frey iets niet wilt, krijg ik het met geen mogelijkheid voor elkaar. Hoe goed deze mama ook was voorbereid op een middagje koning en koningin spelen, resulteerde het in dat alleen mama een kroon op haar hoofd had. Frey wilde nog net een staf in zijn hand houden. Dat dan weer wel! Ach... gelukkig hebben koning, koninginnen, prinsen en prinsessen het vandaag voor het zeggen tijdens Het Sprookje op het Loo! 

Prinsen en prinsendag Paleis het Loo Apeldoorn

Wanneer je binnen komt kijk je je ogen uit! Ik heb nog nooit zoveel kleine, prachtige prinsen en prinsessen gezien. Roze jurken, blauwe jurken, meisjes in jurken, jongens in jurken, meisjes met een schild, jongens met een schild, het was prachtig! Bij de entree worden we vriendelijk begroet door enkele lakeien en worden we gelijk aangesproken met 'u' en koning. Heb je thuis geen Koninklijke spulletjes? Geen probleem! Bij de entree krijg je een Goodiebag vol toffe spulletjes, waaronder een kroontje die je zelf kunt inkleuren. Hup, kroontje op en ook jij bent koning, koningin, prins of prinses voor een dag! 

prinsen en prinsessendagen paleis het loo apeldoorn

Koninklijk naar de Paleistuin lopen 

Onderweg naar de Paleistuin hoef je je niet te vervelen. Tijdens de wandeling krijg je verschillende tips om hoffelijk te lopen. Niet geheel onbelangrijk voor iemand die koninklijk is. Fanatiek als ik ben begin ik aan mijn cursus hoffelijk lopen, maar koning Frey had vooral oog voor de koninklijke paarden waar we voorbij liepen. Die overigens ook prachtig waren! Even uitrusten na binnenkomst? Ook dat kan! Na binnenkomst heb je direct een lounge gedeelte waar je even kunt rusten en wat kunt drinken.

Prinsen en Prinsessendag Paleis het Loo Apeldoorn - Go-Kids

De Paleistuin

Omdat ik als moeder bepakt met een buggy vol Koninklijke spullen door het park liep, mochten Frey en ik via een speciale route de tuinen binnen lopen. En hoewel ik Koning Frey nog steeds wat bedenkelijk zag kijken, keek hij zijn ogen uit toen we de Paleistuin in liepen. "Wauw, water" zei Koning Frey "Dat is een grote fontein lieverd" "Wauw, mama, grote fontein" (ik dacht nog.. "het is Koningin mama voor jou", maar dat heb ik maar door de vingers gezien ;)). Koning Frey wilde direct uit zijn buggy om zelf de Paleistuin te ontdekken. Onderweg kwamen we een prachtig verkleed stel tegen die hij een beetje spannend vond, maar toch vriendelijk 'dag-dag' wuifde toen ze vijf meter verder stonden. Al snel waren we bij de fontein waar veel grote vissen te zien waren. En die fontein, die prachtige fontein!

paleis het loo - prinsen en prinsessendag - Go-Kids

Dansen op het bal

Koning Frey was nog een beetje jong voor deze activiteit, maar van een afstandje kon ik zien dat dit onwijs leuk is voor kids. Je leert hier van alles over hoe je koninklijk moet wuiven en dansen. 

Paleis het Loo - Prinsen en prinsessen dag - Go-Kids

Voorstelling "Prins6 op staatsbezoek" 

Koning Frey mocht vandaag bepalen wat hij wilde doen en hoewel ik vaak geen andere keus heb, omdat hij een peuter is, had ik vandaag een reden om hem te volgen. Zo hebben we een mega groot ijsje in de zon bij de fontein gegeten (lees: we zaten beide helemaal onder de chocolade, vooral Koningin mama) en hebben we maar liefst 3x de voorstelling "Prins6 op staatsbezoek" gezien. Zelf hou ik enorm van theater, dus ik was blij dat ook Koning Frey te strikken was voor een leuke voorstelling. Deze interactieve voorstelling liet kinderen mee doen, mee dansen en mee zingen! En na 3x kon Koning Frey zelfs wat tekstjes mee zingen.

Paleis het Loo - Go - Kids - Apeldoorn

"Nee, niet slapen niet"

Normaal gesproken doet Frey nog een middag slaapje, maar vandaag wilde deze Koning absoluut niet weg. Rennen door tuinen, rennen over het bruggetje en spelen met alle andere prinsen en prinsessen om hem heen. "Koning Frey, kom je zo mee naar huis?" "Nee, niet slapen niet!". En weg was hij weer. Ineens viel mijn oog op zoiets schattigs! Een opa verkleed als koning die zijn prinsessen kleindochter van de trap af hielp. Koning opa sprak ik even: "ik doe met mijn kleinkinderen wat ik met mijn kinderen nooit deed" #Trotseopa

Paleis het Loo - Go-Kids

Sprookje op Het Loo

Tijdens de voorstelling "Prins6 op staatsbezoek" werd er "Vlinder voor één dag" gezongen, wij voelde ons zeker een echte koning en koningin voor één dag. Bedankt Paleis het Loo, wij hebben een onwijs toffe middag gehad, zonder "niet slapen niet". Wij hebben deze dag niet alles gezien, er is namelijk ook nog ruimte om lekker te picknicken, er is een Goochelshow, een speelpaleis en kun je mee doen aan een paardjes race. Maar hé, laat je lekker leiden door je eigen prins, prinses, koning of koningin! Vergeet trouwens tijdens je bezoek niet een foto te maken! Zoek de lijsten en gebruik #sprookjeopHetLoo

Paleis het Loo - Prinsen en Prinsessendag - Go-Kids

Praktische informatie

De Prinsen- & Prinsessendagen zijn op 21, 22, 23, 28, 29 en 30 juli en 4, 5, 6, 11, 12, 13, 18, 19 en 20 augustus 2020 te bezoeken.