Het is bijna lente. Bij meerdere schaapskooien zijn er weer lammetjes geboren en veel schaapskuddes en kinderboerderijen organiseren een lammetjesdag. Kom ook kijken!

Lammetjesdagen 2024

Op sommige plekken kun je de hele week langs komen. Anderen hebben speciale dagen, met veelal extra activiteien. Kom de lammetjes bewonderen en soms zelfs wel aaien of knuffelen! Wij kunnen niet wachten!

Schaapskudde Loenermark

Bij Schaapskooi Loenermark zijn ook dit jaar weer lammetjes geboren. Het eerste lammetje is 25 januari geboren en ze heet Lenie. De kudde Veluwse heideschapen graast op heide voor natuurbehoud. Van april t/m december zijn de schapen overdag opstap met de herder. Een mooi gezicht tijdens een bezoek aan de Loenermark!
Zo schattig! ➤

OERR Lammetjesdagen Grote Veld

Lammetjesdagen in de Achterhoek
Doe 23 maart mee met leuke activiteiten rondom de Schaapskooi Graafsekamp aan de Werkseveldweg 2 in Warnsveld. 
Zo leuk! ➤

Kroamschuddn bij Schaapskooi Twilhaar

lammetjes in Salland
De schaapskudde op de Sallandse Heuvelrug heeft gezinsuitbreiding! De eerste lammetjes zijn weer geboren. Kom de pasgeboren lammetjes bewonderen of kijk mee bij het scheren van de schapen. Maak een gezellig praatje met de herder of de vrijwilligers. Er is ook een kleine markt met streekproducten. 
Leuk die allerkleinsten! ➤

Lammetjesdagen op de Flierefluiter

Reserveer de meivakantie maar in je agenda! Op deze dagen zijn er namelijk allerlei leuke dingen te doen op De Flierefluiter.
Dat wordt leuk! ➤

 

Waar kun je nog meer lammetjes bezoeken?

Je kunt natuurlijk ook lammetjes en andere jonge dieren op de kinderboerderijen vinden. Neem een kijkje bij:

Heel veel plezier bij alle lammetjes en andere jonge dieren!

 

 

Of deze in 2024 ook nog weer komen is nog onzeker....

Lammetjesfeest Natuurmonumenten Haarle

Erve de Pas staat alweer in het teken van het voorjaar! Voor jong en oud is er van alles te beleven. Breng een bezoek aan de lammetjes en ga met een lammetje op de foto. Snuffel rond bij de kramen met lokale streekproducten en ga een lekker broodje bakken boven het vuur. De herder geeft een demonstratie met border collies, kijk hoe ze haar schapen bij elkaar drijft met haar honden. 
Kom kijken! ➤