DAGJE UIT GETEST: Bij indoor speelparadijs Monkey Town Apeldoorn de ballenbak in met mijn eigen aapjes.

Indoor speelparadijs Monkey Town

Wij gaan vandaag een dagje naar indoor speelparadijs Monkey Town in Apeldoorn. MonkeyTown is een indoor speeltuin waar kinderen kunnen klimmen, klauteren, door tunnels kruipen, glijden van diverse glijbanen, spelen met super Lego, ravotten in de ballenbak, springen op trampolines, voetballen of basketballen. Daarnaast is er een junglepad om doorheen te klimmen en een super hoge glijbaan om vanaf te glijden! Dat klinkt toch te gek? 

Binnenspeeltuin Monkey Town Apeldoorn

Gratis Parkeren

Op de grote ruime parkeerplaats kunnen we onze auto gratis parkeren bij het indoor speelparadijs. Als echte Nederlander houd ik daar we van. Lekker wat geld over voor een ijsje zeggen wij dan altijd. Met dit warme weer is het dan ook wel verdiend. 

Monkey Town prijzen

De entree is sowieso niet heel duur bij dit indoor speelparadijs, want ouders zijn ook nog eens gratis hier! En ze hebben zelfs een speciaal peutertarief, tijdens de Peuterochtend. Zij zeggen zelf ook dat ze staan voor: lokaal & betaalbaar voor iedereen! Daarnaast vinden ze veiligheid, hygiëne en beleving voor jong en oud zeer belangrijk bij indoor speelparadijs Monkey Town! 

Indoor speelparadijs openingstijden

We komen net na de middag binnen, het is nog niet zo heel druk. We zien al wel wat mooi versierde tafels voor verjaardagsfeestjes. We zijn mooi op tijd, want dan kunnen we lekker lang blijven spelen in dit indoor speelparadijs. Wil jij weten wat de openingstijden zijn, check de site.

Binnenspeeltuin Monkey Town Apeldoorn

Binnenspeeltuin

Eenmaal binnen komen wij in een grote hal, waar centraal allemaal tafels met stoelen staan. We gaan aan een tafeltje zitten om onze schoenen uit te trekken en weg zijn mijn kinderen. Ik ga lekker zitten in de grote centrale zitplek bij het indoor speelparadijs en kan ze vanaf hier mooi volgen.

En mocht je wat jongere kinderen hebben, dan zijn er ook naast de peuter-/ kleuter speelhoek heel wat zitplekjes te vinden. Het is erg overzichtelijk. De ingang van het indoor speelparadijs is afgesloten met een poort en de uitgang is ook afgesloten met een hoge deurklink. De kinderen kunnen geen kant op,  je zit hier als ouder heerlijk relaxed. En ze hebben nog gratis WiFi ook.

Springen, klimmen en klauteren

Al zit ik eigenlijk wel lekker, ik ga toch maar eens op zoek naar mijn kinderen om te kijken wat ze allemaal aan het doen zijn. Ik vind ze al snel en geniet hoe ze heerlijk aan het springen, klimmen en klauteren zijn.

Er zijn veel verschillende hindernissen, het klimparcours is erg uitgebreid opgezet. Daardoor kunnen ze lekker hun gang gaan, zonder steeds langs andere kinderen te moeten kruipen.

Monkey Town Apeldoorn

Lasergamen bij Monkey Town

Na een uurtje wordt er omgeroepen dat we mogen lasergamen. Hier hebben we echt zoveel zin in. Achterin de hal is een mooi parcours in de bijpassende jungle sfeer gemaakt. Met fluoriserende kleuren is er een spannende omgeving gecreëerd. Super leuk!!!

We krijgen eerst een korte duidelijke uitleg, de laserguns worden omgehangen en we hebben 10 seconden de tijd om ons te verstoppen op het parcours.

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… Let’s Go!

Monkey Town Apeldoorn

We rennen wat af, de kinderen zijn makkelijk te vinden, ze gieren het uit van plezier. Er wordt flink op elkaar geschoten en weggedoken voor de laserstralen van de ander. Het leukste vind ik om mijn kinderen stiekem te besluipen. En net op het moment dat ze denken dat ze veilig zijn… Bam!!! Weer een punt voor mij…

Oh ja, sorry, ik ben nogal competitief ingesteld.  Ik laat mij zelfs door de jongste niet zomaar inmaken. 😉

Monkey Town Apeldoorn

Na een tijdje gaat de lampen van onze lasergun uit en is het weer tijd om terug te gaan naar het start punt. Vol spanning staan mijn kinderen naar het score scherm te kijken. En ik zelf dus eigenlijk stiekem ook wel. Yes, we hebben een winnaar. Ik was het helaas niet zelf, maar een van de mannen.

Super leuk dat lasergamen, we zijn heel moe en bezweet, maar eigenlijk is het zo leuk, we willen nog wel een keer.

Eten & drinken bij Monkey Town

We gaan even zitten wat drinken. Ik bestel gelijk maar een grote kan limonade. Aan die koppies te zien komt die wel op. Je kunt bij Monkey Town van alles halen. Er is best een uitgebreide kaart. Gewoon een ijsje, snoepje ,zakje chips, grote koeken, maar ook patatjes, broodjes, poffertjes, pizza en nog veel meer lekkers.

Monkey Town Apeldoorn

Kinderfeestjes indoor speelparadijs

De jongste van mij moet nog zijn kinderfeestje vieren. Dit indoor speelparadijs is zeker wel een leuke optie. Er is ook veel keuze. Met uitgebreid eten en drinken erbij. Maar naast het klimmen, klauteren en springen ook het Lasergamen, Fun Climb en een Jungle Escape Room.

Terwijl ik nog even ga zitten om een boekje te lezen, klimmen, klauteren en springen mijn kinderen lekker door. Ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Af en toe komt er nog wat drinken halen, heel handig dus die hele kan limonade. En ze vermaken zich echt super goed hier.

Monkey Town Apeldoorn

Indoor speeltuin Monkey Town Review

Aan het eind van de middag zijn mijn kinderen helemaal uitgeblust. Met rode bezwete hoofden en natuurlijk een ijsje, lopen wij de deur uit. Het was heerlijke middag, waarbij ze zich lekker hebben uitgeleefd. Springen, klimmen en klauteren. Makkelijke en moeilijke onderdelen op het parcours en natuurlijk de glijbanen. Helemaal top!

Tussendoor hebben ze nog rustig liggen chillen in de ballenbak en een groot fort gebouwd met de grote lego blokken. Afwisseling genoeg.

Wij komen zeker nog een keer terug naar dit indoor speelparadijs!

Monkey Town Apeldoorn

De aap van Monkey Town

Mijn kinderen waren nog erg benieuwd hoe nou de mascotte, de Aap van Monkey Town heet.

Monkey Town Apeldoorn

Heb jij een idee? De volgende keer toch maar eens vragen.

Liefs Judith & Kids

 

Lees ook:

⭐️ De mooiste voorleesboeken