Zzzzzz...... draken, ontwaken! Deze zomer laten we de draak in ons weer los tijdens het Drakenbootfestival 2022

Drakenboot festival 2022

Het is zo leuk om met je kind(eren) te gaan kijken bij het drakenfestival. Op zaterdag en zondag is het festival gratis toegankelijk.

Drakenbootrace

Het Drakenbootfestival begon ooit als spannende bootrace over Kanaal Noord. Nu zijn de Drakenbootraces het middelpunt van het tofste festival van Apeldoorn. Op zaterdag 25 juni barst de strijd tussen bedrijven los. Op zondag 26 juni varen buurten en verenigingen voor de winst.

DRakenbootfestival Apeldoorn drakenbootrace

Drakenboot zomer festival 2022

Na een lange, diepe winterslaap en een pittig jaar voor iedereen, wordt de zomer gelukkig een stuk zonniger. Eindelijk kunnen we het Drakenbootfestival vieren. Als draken dichtbij elkaar. Zingend en feestend, zonder gevaar. Een limonade in de hand en de voeten diep in het zand. Vol vuur, zoals echte draken dat doen. 

Drakenboot in Concert 2022

Op vrijdag 21 juni tis het SMN Drakenboot in Concert feest, een groots muziekspektakel met live bands en dance-acts van formaat. Hiervoor heb je een kaartje nodig.

>> Reserveer je kaartje!

Drakenland

Op het festivalterrein bij het Apeldoornse Zwitsalpark en het Kanaal is het voor iedereen genieten. Het hele weekend lang. Lekker eten de bij de foodtrucks. Genieten van lekkere muziek en toffe theatershows en cabaret. Banjeren over de toffe braderie. 

Een betoverende sfeer

Kinderen dromen weg in het sprookjesachtige Drakenland. Kom maar op met dat zomerse festival! 

Drakenbootfestival voor kinderen

Activiteiten voor kinderen

Een perfecte speelplek voor kinderen, met allerlei leuke activiteiten. Op zaterdag en zondag is er een speciaal kinderprogramma, in het Drakenland. Ook bij het openingsconcert op vrijdagavond zijn kinderen van harte welkom om een dansje te wagen.

Sprookjesachtig Drakenland

Met spannende theater- en dansshows over Draak, de mascotte van het Drakenbootfestival vermaken kinderen zich wel. En er zijn allemaal leuke activiteiten voor de kinderen. Zo zijn er natuurlijk springkussens, je kunt marshmallows roosteren en er zijn foodtrucks met heel veel lekkers speciaal voor kinderen. Ontmoet na de shows Draak en de bewoners van Drakenland live en ga met ze op de foto. Alle shows en activiteiten in het Drakenland zijn helemaal gratis!