Kerststallen, altijd weer een bijzonder tafereel. Een echte aanrader om even te gaan kijken of je nu wel of niet gelovig bent. 

1. Kerststal in de Broederenkerk Deventer

Levende kerststal Broederkerk Deventer
De helft van de kerk wordt omgetoverd tot één groot kerstverhaal. Verschillende diorama's beelden het kerstverhaal uit. Elk jaar met heel veel nieuwe onderdelen. Zo blijft een bezoek elk jaar een verrassing. De kerststal in de parochiekerk van de Heilige Lebuinusparochie is al jaren een trekpleister waar velen op af komen. Dat bezoekers, en met name kinderen, zelf van alles in beweging kunnen zetten, het interactieve, spreekt veel mensen aan.

>> Meer weten?

2. Kerststal op het dorpsplein Smidsbelt in Holten

Op 10 december van 14-20 uur vind je een levende kerststal met Jozef, Maria, Jezus en een aantal dieren. Midden op het plein wordt een grote kerstboom geplaatst. Om de sfeer van dit winterfestijn te verhogen is er livemuziek.
Diverse kramen, eet- en drinkgelegenheden zullen onder andere zorgen voor een gezellige kerstfair. Bij de diverse standhouders kun je alle laatste kersttrends zien en leuke kerstspulletjes kopen. 
>> Meer weten?

3. Winterwonderland bij Openluchttheater in Lochem

Geen Kerststal, maar wel een magisch schouwspel. Laat je betoveren op 10 december! Dat is het motto van Winter Wonderland. Kinderen kijken hun ogen uit en volwassenen worden weer kind tussen sprookjesfiguren, in sfeervolle decors en in een prachtig verlicht theater. Het Openluchttheater in Lochem zal weer helemaal omgetoverd zijn in een magische, sprookjesachtige winterwereld.
>> Meer weten?

4. Levende Kerststal in Vorden

Op 17 december vind je op de Kerstmarkt van Vorden weer een levende kerststal. Zo'n prachtig gezicht. Er is hier voor de kinderen nog veel meer leuks te bekijken en te doen deze dag.
>> Meer weten?

 

Het Kerstverhaal in een Kerststal

 

Levende Kerststal bij Kinderboerderij Dondertman in Holten

Helaas in 2022 geen levende kerststal bij Kinderboerderij Dondertman. Vanaf 26 november start wel weer de kerstbomenverkoop.
>> Meer weten?

Log In