Er zijn verschillende wandelroutes op het Goeree-Overflakkee die ook heel leuk zijn voor kinderen. Samen lekker wandelen en ondertussen meer leren over de natuur op of de geschiedenis van het Goeree Overflakkee

Kindvriendelijke wandelingen op Goeree-Overflakee

Er zijn verschillende wandelroutes op het eiland die ook heel leuk zijn voor kinderen. Samen lekker wandelen en ondertussen meer leren over de natuur op of de geschiedenis van Goeree-Overflakkee. Er zijn verschillende wandelroutes die onwijs leuk zijn om met kinderen te doen! Zoals enkele routes in de Kwade Hoek, de bunkerroute op de punt en de puzzelroute op ‘t Fort in Ooltgensplaat. Lees hier meer!
 
  1. Fort Prins Frederik route en/of de puzzeltocht door het fort
  2. Wandelroute Bunkercomplex de Punt
  3. Wandeling door natuurgebied de Vliegers
  4. Blauwborst Wandelroute
  5. Stadswandeling Goedereede
  6. Wandelroute naar een van de Wildarena's op de Slikken van Flakkee tijdens de wandeling steek je een stukje wild gebied van de Slikken over waar Heckrunderen en Fjordenpaarden grazen. Lees hier meer.
  7. Voor de wat oudere kinderen is er ook een een podwalk door Oude-Tonge, dit een in route van 4,3 km
Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Bij Marc in Ouddorp Duin
Meer weten

Bij Marc in Ouddorp Duin

Westerweg 38, Ouddorp

Ontdek het goede leven aan de duinen met Marc! bekijk

 
Spelen, ontdekken, ontmoeten en beleven bij Ouddorp Duin
Meer weten

Spelen, ontdekken, ontmoeten en beleven bij Ouddorp Duin

Westerweg 18 - 40, Ouddorp

Gezinsuitje met de kids? Ga naar Ouddorp Duin! Een wandeling langs het strand, waar de zon langzaam ... bekijk

 
Landal Strand Resort Ouddorp Duin
Meer weten

Landal Strand Resort Ouddorp Duin

Westerweg 18, Ouddorp

Landal Strand Resort Ouddorp Duin! De vakantie doorbrengen direct aan zee? Op loopafstand van de pra... bekijk

 
Faunapark Flakkee in Nieuwe-Tonge
Meer weten

Faunapark Flakkee in Nieuwe-Tonge

Duivenwaardsedijk 22, Nieuwe-Tonge

Dierenuitje: een bezoekje aan Faunapark Flakkee Dagje naar de dierentuin Wist je dat je op Goeree-Ov... bekijk

 
Geiten- en kinderboerderij de Mèkkerstee
Meer weten

Geiten- en kinderboerderij de Mèkkerstee

Hofdijksweg 34, Ouddorp

Ga met de kids naar Geitenboerderij de Mèkkerstee in Ouddorp! Bij geitenboerderij De Mèkkerstee domp... bekijk

 

Wandelen op Goeree Overflakkee met Kinderen: Een Avontuur voor het Hele Gezin

Goeree Overflakkee is een prachtige bestemming voor gezinnen die van wandelen houden. Dit Zuid-Hollandse eiland biedt een scala aan wandelmogelijkheden die perfect zijn voor kinderen. In deze blogpost ontdek je de mooiste wandelroutes, handige tips en wat je kunt verwachten tijdens een dagje uit op Goeree Overflakkee met de kids.

De Beste Wandelroutes voor Gezinnen

Een van de meest populaire routes voor gezinnen is het Zuiderdiep Wandelpad. Deze route is ongeveer 5 kilometer lang en leidt je door een mix van bossen en duinen. Het pad is goed onderhouden en biedt tal van interessante bezienswaardigheden zoals oude bunkers en een vogelobservatiehut.

Een andere aanrader is het Kwade Hoek Natuurreservaat. Dit gebied staat bekend om zijn ruige natuur en spectaculaire uitzichten. De wandelpaden zijn hier iets uitdagender, maar nog steeds geschikt voor kinderen die van een beetje avontuur houden. Vergeet niet om verrekijkers mee te nemen; de kans is groot dat je allerlei vogels en andere dieren spot!

Handige Tips voor een Succesvolle Wandeling

  1. Voorbereiding is Alles: Zorg ervoor dat je voldoende snacks, water en zonnebrandcrème bij je hebt. Kinderen kunnen snel moe worden, dus korte pauzes en lekkere hapjes kunnen het verschil maken.

  2. Geschikte Kleding: Trek comfortabele kleding en stevige schoenen aan. Het weer op Goeree Overflakkee kan snel veranderen, dus een regenjas kan geen kwaad.

  3. Educatieve Elementen: Maak de wandeling educatief door kinderen te vertellen over de flora en fauna die ze tegenkomen. Dit maakt de ervaring niet alleen leuker maar ook leerzaam.

Wat te Verwachten

Wandelen op Goeree Overflakkee met kinderen is een unieke ervaring. De combinatie van natuur, geschiedenis en avontuur zorgt ervoor dat niemand zich verveelt. Van het ontdekken van oude bunkers tot het spotten van bijzondere vogels, er is voor ieder wat wils. Bovendien zijn de meeste paden goed toegankelijk en kindvriendelijk, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je kleintjes.

Conclusie

Goeree Overflakkee biedt een perfecte mix van avontuur en ontspanning voor gezinnen die van wandelen houden. Met goed voorbereide routes, prachtige natuur en genoeg te ontdekken, staat een dagje wandelen hier garant voor plezier voor het hele gezin. Pak je wandelschoenen, neem je kinderen mee en ontdek de verborgen schatten van dit prachtige eiland!

Log In