Dierenpark Faunapark Flakkee, een gezellig uitje voor het hele gezin.

Op zaterdagochtend gaan wij naar Faunapark Flakkee, de dierentuin in Nieuwe Tonge op Goeree-Overflakkee. Julia vraagt onderweg: ''Kan je de dierentuin al van ver zien?". En al komen we vaker op Goeree-Overflakkee hebben we geen idee. Het antwoord blijkt dan ook nee te zijn. Maar dat neemt niet weg dat deze dierentuin niet heel gemakkelijk te vinden is. Fauna Flakkee heeft de bronze award gewonnen van leukste uitjes van Zuid-Holland, dus wij zijn heel erg benieuwd! Wij gaan op bezoek bij dit mooie goereese pareltje.

Fauna Flakkee Flamingo's in het water

De dierentuin van Goeree-Overflakkee

Faunapark Flakkee is dus een van de Zuid-Hollandse dierentuinen, misschien niet bij iedereen even bekend, maar dit komt omdat dit een vrij nieuwe dierentuin is. Of tenminste sinds juni 2018 is Faunapark Flakkee officieel een dierentuin. Het park bestaat al wel sinds 1995 en sinds 1997 is het park toegankelijk voor bezoekers. Als je hier aankomt rijden merk je natuurlijk meteen het verschil tenopzichte van de grote dierentuinen. Fauna Flakkee is een stuk kleiner maar ook heel toegankelijk. Het parkeren voor de ingang is gratis en je loopt dus zo het terrein van de dierentuin op. '' Wat een heerlijke rustige omgeving''. Waarbij je bij de grote dierentuinen nog wel eens in de mensen massa terecht komt is dit hier een stuk relaxter. Er zijn geen poortjes om naar binnen te komen maar je loopt gezellig via het restaurant naar binnen waar je je tickets kunt betalen. Het restaurant is niet groot, maar kom je van ver dan kun je hier wel even lekker zitten en genieten van een kopje koffie (of natuurlijk iets anders) en wat lekkers. Voor degene die in de auto al naar het toilet moest dit kan hier ook meteen even :).

Lees hier meer over Faunapark Flakkee

Een prachtige dierentuin met veel natuur

Na een korte stop in het restaurant lopen we het park in en bezoeken we de verschillende dieren, we lopen van het ene naar het andere verblijf en ondanks het slechte weer merken we meteen dat de dieren wel nieuwsgierig zijn. Wat het nog extra leuk maakt is dat we veel dieren ontmoeten die we nog nooit tot zeer weinig tegen komen in andere dierentuinen en parken. Zo zagen we de Oerzon, de Siberische Eekhoorn, de Tijger Genetkat en de Rode Lynx. Maar ook ezels, ratjes, Alpaca's en Wallaby's. Er zijn zoveel verschillende dieren te zien dat je bij ieder verblijf een beetje vertraagt om eens goed naar de dieren te kijken.

Het park is ook natuurlijk aangelegd en natuurlijk onderhouden. Wij waren er met slecht weer dan kan het best drassig zijn buiten het hoofdpad, maar dat heeft wel zijn charmes. 

Fauna Flakkee in de regen op het hoofdpad met paraplu

Julia (8 jaar): ''Ik vind Faunapark Flakkee een super leuk dierentuin omdat er heel veel leuke dieren zijn en andere dieren dan die we vaak zien. Er waren flamingo's die gewoon in het water stonden en niet weg vliegen. Er zijn super schattige dieren en de dieren kwamen echt naar je toe. De cavia's kon je zelfs gewoon aaien. De dierentuin is niet heel groot maar daardoor kun je goed de tijd nemen om alles te zien. Er is ook een kleine speeltuin en je kunt er midgetgolfen.

Waarom bezoek je Faunapark Flakkee

✔️Top uitje voor het hele gezin
✔️Goed bereikbaar
✔️Makkelijk parkeren
✔️ Educatief & fun
✔️ Verschillende bekende en minder bekende dieren
✔️ Leren van en over de natuur
✔️ Midgetgolf & speeltuin
✔️Ook leuk als kinderfeestje!

Lees hier meer over Faunapark Flakkee