Sinterklaas liedjes met het orkest!

Sinterklaas is in het land! En Sinterklaas komt overal langs en doet heel veel leuke dingen. Wij zijn met z'n vieren (Melle, Julia, Martijn en ik) naar de Sint Sing Along van het Jeugdtheater Hofplein en het Rotterdams Philharmonisch Orkest geweest. De kids wisten niet goed was ze van een Sing Along konden verwachten. Maar Sinterklaas zou er zijn dus dat was al genoeg om enthousiast over te worden! 

Voorprogramma bij de jeugdvoorstelling

De Sint Sing Along wordt zowel in het Hofplein Theater als in de Doelen gespeeld en beide theaters zijn goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Toen we aan kwamen lopen, zagen we al dat de entree en foyer helemaal versierd waren met Sinterklaas cadeautjes en slingers. Op de tafels in de foyer stonden bakjes met snoepgoed en potloden en er lagen kleurplaten. Met de kleurplaat kon je een Sinterklaas slinger maken.
Kleuren bij de Sint Sing Along

De kids waren fijn aan het kleuren en we namen zelf nog iets te drinken. Na enige tijd mochten we naar de zaal. De zaal en vooral het podium waren nog mooier versierd. De kids werden er stil van, want Sinterklaas was hier dus echt ergens, maar waar zouden ze zijn. We haalden nog even de stoelverhogers en toen waren er we helemaal klaar voor.


Sing Sing Along Podium

Stip en Stippel en het Rotterdams Philharmonisch Orkest

De lichten werden gedimd en Stip en Stippel verschenen op het podium! Stip en Stippel vertelden dat Sinterklaas naar het theater zouden komen maar dat ze hem nog niet gezien hadden. Ze vertelden het verhaal aan de hand van verschillende liedjes die iedereen mocht mee zingen. Stip ging met Sinterklaas bellen, alleen was Sinterklaas volgens Stuurpiet niet meer op de Stoomboot!!

Op het podium was een kleine selectie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest verschenen. De dirigent Ronald had een kleine bijrol maar zorgde er vooral voor dat er een echte muziek beleving ontstond. Het orkest speelde het ene na het andere liedje dat de hele zaal zong mee. De kids begrepen inmiddels wat een Sing Along is en vonden het fantastisch! De instrumenten waren goed te zien en dat al die instrumenten die mooie muziek maakten was een voorstelling op zich!

Sint Sing Along Philharmonisch orkest

Zo was het orkest inmiddels op het podium, waren Stip en Stippel er en toen kwamen ook nog de Kanariepietjes. De Kanariepietjes zijn een soort hulppietjes maar de hulppietjes wilden niet echt helpen maar voor al gamen. Samen met de Kanariepietjes gingen Stip en Stippel opzoek naar Sinterklaas. En gelukkig kwam toen Sinterklaas binnen er werden nog vele liedjes gespeeld en gezongen. De kids herkende bijna alle liedjes en de hele zaal zong mee. Er ontstond een hele gezellig Sinterklaas sfeer met heel veel blije gezichten.


Sint Sing Along Orkest, Sinterklaas en Kanariepietjes

Sinterklaas voorstelling voor jong en oud

Doordat de voorstelling vol met bekende liedjes zat en het verhaal van Stip, Stippel en de Kanariepietjes zo goed in elkaar zit, vloog de tijd. De voorstelling is leuk voor zowel de kids als de ouders. Het is een middag vol gewoontes van nu met een link naar tradities en de bekende liedjes hebben soms een moderne upgrade gekregen. Een top voorstelling om in de gezellige hedendaagse Sinterklaas sfeer te komen.
Aan het einde van de voorstelling mochten de kids nog op de foto met Sint, Stip en Stippel en de kanariepietjes, het feest was compleet.

Wil je nu ook naar deze gezellige voorstelling, bestel dan hier de kaarten!

Ben je benieuwd naar andere voorstellingen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest? Kijk dan hier!

Geniet van de voorstelling!

Jeugdvoorstelling Sinterklaas