Golfen voor Kids op Golfclub Cromstrijen: Plezier op de Groene Fairway

Golfen is een geweldige sport die mensen van alle leeftijden kunnen genieten. Maar wist je dat golfen ook heel geschikt is voor kinderen? Golfclub Cromstrijen biedt een fantastische gelegenheid voor jonge enthousiastelingen om de sport te ontdekken en plezier te hebben op de groene fairways. In deze blog laten we zien waarom golfen voor kinderen zo geweldig is en wat Golfclub Cromstrijen te bieden heeft.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Strandtheater Houten Kaap
Meer weten

Strandtheater Houten Kaap

Westerweg 28, Ouddorp

Strandtheater Houten Kaap Bezoekers van Ouddorp kunnen genieten van een fantastische tijd aan het st... bekijk

 
Ontdek Goeree Overflakkee met kids
Meer weten

Ontdek Goeree Overflakkee met kids

Bosweg 2, Ouddorp

Ontdek Goeree-Overflakkee met het gezin Ontdek de perfecte bestemming, dagjes weg en uitjes voor gez... bekijk

 
Natuurspeeltuin Tiengemeten - Hoekse Waard
Meer weten

Natuurspeeltuin Tiengemeten - Hoekse Waard

Tiengemeten 14A, Zuid-Beijerland

Speelnatuur is een OERRR Natuurspeeltuin voor kinderen! In de vakanties zijn er altijd veel activite... bekijk

 

Golfles voor kids

Op zondagochtend mogen Julia en Melle mee doen met de Golfles voor kids bij Golfclub Cromstrijen. Martijn golft regelmatig en vandaar dat de kids ook al een tijd benieuwd waren naar wat golfen precies is. Ze hadden al wel geoefend op de Switch maar echt golfen hadden ze nog niet gedaan.
Bij aankomst op de baan zagen we meteen de pro en al snel kwamen er ook andere kids aan.  Michelle de golf pro (en dus de leraar) stelde zich voor en de kinderen kregen allemaal wat clubs en ballen.

Spelenderwijs leren Golfen

Terwijl de kinderen aan het oefen waren gaf Michelle tussen door wat tips waar de kinderen op konden letten. Na wat oefening kwam er ook steeds meer een spel element in de les. Dat was erg leuk om te zien want hierdoor werden alle kids fanatieker. En zelf Julia en Melle die dus nog nooit een club hadden beetje gehad waren mega enthousiast want iedereen kon winnen. Waar het ene kind heel serieus voetje voor voetje ging meten wie er voor lag, riep de ander meteen: jij bent af! Heerlijk om te zien wat een spelelement doet en hoe fanatiek alle kinderen waren. Na het spelletje kregen alle kids nog een mandje met ballen en ging ze nog even oefenen met slaan en kijken of ze de bal konden slaan naar de afgesproken plek, en dat was lang nog niet gemakkelijk. 

Na een uur zat de les erop. Maar dit was zeker niet de laatste les voor Julia en Melle want die vonden de les heel erg leuk! 

Waarom golfen voor kinderen?

Golfen is niet alleen een sport voor volwassenen. Het heeft tal van voordelen voor kinderen, zowel fysiek als mentaal:

1. Fysieke activiteit

Golfen is een sport die kinderen in beweging houdt. Het lopen van de baan, het zwaaien van de club en het richten op de bal helpen bij het opbouwen van spieren, coördinatie en uithoudingsvermogen. Het is een geweldige manier om kinderen actief te houden in de buitenlucht.

2. Concentratie en geduld

Golf vereist concentratie en geduld, twee belangrijke vaardigheden die kinderen kunnen ontwikkelen. Het nauwkeurig richten van de bal en het beheersen van de kracht van de swing bevorderen de mentale discipline.

3. Sociale interactie

Golf is een sport die vaak in groepen wordt gespeeld, wat kinderen de kans geeft om nieuwe vrienden te maken en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Het samenspelen en elkaar aanmoedigen creëert een positieve sfeer op de golfbaan.

Golfen bij Golfclub Cromstrijen

Golfclub Cromstrijen, gelegen in de prachtige natuurlijke omgeving van de Hoeksche Waard, biedt een ideale plek voor kinderen om de sport te ontdekken. Hier zijn enkele redenen waarom Golfclub Cromstrijen de perfecte plek is voor jonge golfers:

1. Professionele instructeurs

Bij Golfclub Cromstrijen kun je rekenen op deskundige instructeurs die ervaring hebben in het werken met kinderen. Ze zullen geduldig en enthousiast de basisprincipes van golf uitleggen en kinderen begeleiden bij hun eerste slagen.

2. Kinderbaan

De golfbaan heeft speciale oefengreens en een 'kinderbaan' waar jonge golfers hun vaardigheden kunnen oefenen zonder zich overweldigd te voelen door de volledige 18-holesbaan. Dit zorgt voor een positieve leerervaring.

3. Leuke evenementen

Golfclub Cromstrijen organiseert regelmatig leuke evenementen en wedstrijden speciaal voor kinderen. Dit geeft hen de kans om deel uit te maken van een gemeenschap van jonge golfers en competitieve ervaring op te doen.

4. Veiligheid staat voorop

Veiligheid is van het grootste belang, en de golfclub zorgt ervoor dat kinderen in een veilige omgeving kunnen spelen. Ze voorzien in de benodigde uitrusting en zorgen voor toezicht tijdens lessen en evenementen.

Golfen voor kinderen op Golfclub Cromstrijen is niet alleen leuk, maar biedt ook tal van voordelen. Het is een geweldige manier om kinderen in beweging te houden, hun concentratie te verbeteren en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Dus, als je op zoek bent naar een leuke en gezonde activiteit voor je kinderen, overweeg dan om ze mee te nemen naar Golfclub Cromstrijen. Laat ze de magie van golf ontdekken terwijl ze genieten van de prachtige omgeving en de vriendelijke gemeenschap.

Meer informatie lees je hier

Log In