Een Overweldigende Beleving: Ons Avontuur bij Remastered Rotterdam

Op een zondagochtend mogen Julia en ik een unieke ervaring beleven bij Remastered Rotterdam. Hoewel Melle, Julia's broertje, niet mee mag vanwege zijn leeftijd, hebben wij enorm veel zin om Remastered te gaan beleven. Als we binnenkomen zijn we meteen enthousiast over het grote scherm waarop je tekening tot leven komt en de fijne duidelijke tijdsaanduiding waardoor je precies weet hoe laat jouw experience begint.

Helaas hebben we nu geen tijd om een tekening te maken, hopelijk kan dit nog aan het einde van onze experience. Want de klok geeft aan dat  over slechts 5 minuten onze eigen Remastered beleving begint! Na precies 5 minuten wachten, stappen we door de deur de duistere gangen in, elk met zijn eigen unieke effecten, variërend van water tot prachtige beelden.

Na een doolhof van gangen komen we in de eerste adembenemende ruimte. In het begin is het even wennen voor Julia, maar al snel wordt ze betoverd door de vissen, het spel van water en beelden. De tijdsindicatie in elke ruimte is enorm fijn, want hierdoor weten we precies waar we aan toe zijn en zo kunnen we ons volledig laten meevoeren door de magie van Remastered.

Remastered x Go-Kids Rotterdam     Remastered Rotterdam met Go-Kids

We gaan van de ene ruimte naar de andere, gaan met de lift om hoog en belanden uiteindelijk in de grootste ruimte van allemaal. Bij binnenkomst worden we omringd door talloze klokken die elk hun eigen geluid lijken te maken. De combinatie van geluiden en beelden is overweldigend en we begrijpen waarom kinderen onder de 6 jaar niet worden toegelaten. Samen komen we al ogen en oren te kort om alles aan elkaar te laten zien en over te praten. Van kijk hier en zie je dat naar fijne muziek om naar te luisteren alles maakt deze ervaring uniek.

Go-Kids rotterdam bij Remastered Rotterdam    Remastered Rotterdam bij Go-Kids Rotterdam

Uiteindelijk vinden we een rustig plekje in de grote ruimte, waar we op de grond gaan zitten en alles op ons laten inwerken. Het is werkelijk een spectaculair en prachtig schouwspel, maar ook intens en prikkelend. Zelfs zittend op de grond blijft Julia mee bewegen met de muziek en volgt ze de kleuren en de lijnen met haar handen en voeten, alles lijkt een groot spel.

Remastered Rotterdam met Go-Kids Rotterdam    Go-Kids Rotterdam bij Remastered Rotterdam

Aan het einde van deze adembenemende ervaring lopen we weer door een gang en komen we terug in de eerste ruimte. Hier krijgen we eindelijk de kans om onze eigen tekeningen tot leven te laten komen, wat een geweldige afsluiting van ons bezoek!

Ons bezoek aan Remastered Rotterdam is een unieke en overweldigende ervaring die we niet snel zullen vergeten. De gevarieerde ruimtes, de betoverende beelden en geluiden en de mogelijkheid om onze eigen creaties tot leven te wekken, maakten het tot een magisch avontuur.

Remastered Rotterdam door Go-Kids Rotterdam   Go-Kids Rotterdam naar Remastered Rotterdam

Over Remastered

Remastered is een interactieve tentoonstelling met licht, geluid en beeld. De tentoonstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en is een geweldige manier om je kinderen kennis te laten maken met kunst en cultuur.

De tentoonstelling is verdeeld in verschillende ruimtes, elk met een eigen thema. Zo kun je in de ruimte "Water" spelen met water en licht, in de ruimte "Kleur" experimenteren met verschillende kleuren en zo zijn er verschillende ruimtes.

Remastered is een geweldige manier voor kinderen om hun creativiteit te ontdekken en om zich te vermaken. De tentoonstelling is ook leerzaam, want kinderen leren over verschillende kunstvormen en culturen.

Tips voor een bezoek aan Remastered Rotterdam

  • Boek je tickets online, zodat je niet in de rij hoeft te staan.
  • Alleen toegang vanaf 6 jaar.
  • Bekijk van te voren de tijdsloten.
  • Zorg dat je ruim om tijd bent voor je tijdsloten, dan kan je je tekening maken.
  • Laat je kinderen hun fantasie de vrije loop en geniet van de ervaring!

Extra informatie

  • Adres: Westersingel 200, 3016 CW Rotterdam
  • Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur
  • Zondag vanaf 11:00 uur ( bekijken voor de actuele tijden altijd de website van Remastered)
  • Parkeren kan in de Erasmusbrugparkeergarage
  • Remastered heeft een fijn terras

Lees hier meer Remastered

Go-Kids Rotterdam voor al je gezinsuitjes