Lekker met een gids struinen door ruige natuur van Tiengemeten

Uitdagende wandeltocht op plaatsen waar je anders nooit komt - ALLEEN VOOR KINDEREN - super leuk

ZONDAG 27 juni 2021 organiseert Natuurmonumenten op natuureiland Tiengemeten een struintocht alleen voor kids van 9 tot 12 jaar.

Op Tiengemeten mag je van de paden af. Het is er ruig en je mag daar heerlijk door de natuur struinen. Op zondag 27 juni kunnen kinderen van 9 t/m 12 jaar zonder hun ouders al het moois op het natuureiland ontdekken. Een struintocht van ongeveer 5 km en zo’n 3,5 uur inclusief picknickpauze (wel een eigen lunchpakketje meenemen).

Aanmelden

Vanuit het Bezoekerscentrum lopen jullie terug naar de haven. Je komt dan langs een bloemenveld, speciaal voor de insecten. Vlakbij het opstappunt van de pont staat een molentje. Daar duik je het natuurgebied in. Hier zijn geen wandelpaden, dus je gaat echt struinen en zelf je route bepalen. In dit deel zitten allerlei soorten vogels en staan verschillende boomsoorten. De boswachter vertelt je er graag over! Waarschijnlijk vind je hier ook volop sporen van de dieren op het eiland. Probeer ze maar te ontdekken! Eenmaal uit dit rustige deel, volg je de wandelroute richting de aardappelloods. Als de tijd en de ondergrond het toe laat, kun je naar het schafthuisje lopen. Binnen zit misschien ook dit jaar weer wel het bijzondere nestje van een zwaluw. Aan de waterkant, net voorbij de aardappelloods zie je sporen van de bever. Oja… onderweg kun je ook Schotse hooglanders regen komen. Mocht dat zo zijn: hou dan wel goed afstand! Na ongeveer 3,5 uur struinen, inclusief lunchpauze, ben je weer terug bij het beginpunt.