Leuke kinderactiviteit in de natuur

Struintocht voor kids van 5 - 8 jaar en voor kids 9-12 jaar

Op Tiengemeten mag je lekker van de paden af. Het is er ruig en je kunt er dus heerlijk door de natuur struinen.

Vandaag kun je al het moois op het natuureiland samen met de boswachter ontdekken. Het is een echte ontdekkingstocht voor kinderen vanaf 5 t/m 8 jaar (niet jonger dan 5 jaar!) of een wat langere tocht 6 t/m 12 jaar.

Pak je verrekijker, trek je hoge waterdichte laarzen of schoenen aan en ga mee! Wat zul jij na afloop van dit avontuur veel te vertellen hebben. 

Struintocht voor kids van 5 t/m 8 jaar 

Vooraan op het eiland ligt een plas water. Hier is zo veel moois te ontdekken! Er is geen wandelpad, dus je gaat echt struinen en zelf een pad maken. Vaak zitten in dit deel allerlei soorten vogels. Herken jij ze aan hun geluid? Ook de Schotse hooglanders zie je hier vaak. Mochten ze er staan: hou dan wel goed afstand! Misschien zie je zelfs een haas wegschieten… In dit deel staan ook allerlei verschillende bomen. De boswachter vertelt je er graag over! Na ongeveer anderhalf uur struinen ben je weer terug bij het beginpunt.

Kijk hier voor de tocht voor kids van 5 t/m 8 jaar  (duur ongeveer 1,5 uur)

Struintocht voor kids van 9 t/m 12 jaar (zonder ouders!) 

Deze tocht is een echte ontdekkingstocht voor kinderen van 9 t/m 12 jaar (zonder ouders!) En oja, denk aan een lunchpakketje want onderweg houden jullie een picknickpauze.

Vanuit het bezoekerscentrum lopen jullie terug naar de haven. Je komt dan langs een bloemenveld, speciaal voor de insecten.  Hier duik je het natuurgebied in. Hier zijn geen wandelpaden, dus je gaat echt struinen en zelf je route bepalen. In dit deel zitten allerlei soorten vogels en staan verschillende boomsoorten. De boswachter vertelt je er graag over! Waarschijnlijk vind je hier ook sporen van de dieren op het eiland. Probeer ze maar te ontdekken! Eenmaal uit dit rustige deel, volg je de wandelroute richting de aardappelloods. Aan de waterkant, net voorbij de aardappelloods zie je sporen van de bever. Oja… onderweg kun je ook Schotse hooglanders regen komen. Mocht dat zo zijn: hou dan wel goed afstand! Na ongeveer 3,5 uur struinen, inclusief lunchpauze, ben je weer terug bij het beginpunt.

Kijk hier voor de tocht voor kids van 9 t/m 12 jaar (ongeveer 3,5 uur)

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda  en/of  Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Rotterdam