“Het was de leukste dag ooit!” roept Ilse (6) als we na een paar uurtjes het pand van SkagaVenture weer verlaten. Héérlijk dat kinderlijk enthousiasme en ik moet zeggen, het was inderdaad een superleuke ochtend dat ook onze verwachtingen overtrof!

De eerste indruk van SkagaVenture

We stapten die ochtend uit de auto op de parkeerplaats voor SkagaVenture en mijn man zijn eerste reactie was “Wooooh, dat is indrukwekkend groot, dat had ik niet verwacht”! De verwachtingen worden dus gelijk naar boven bijgesteld. We lopen naar binnen en worden hartelijk ontvangen door de receptioniste. Ze geeft ons een duidelijke uitleg over al onze activiteiten. De kids gaan jumpen, klimmen en spelen, de vaders staan te trappelen om te gaan e-karten én we gaan met z’n allen nog een potje lasergamen. Héél veel leuks in het vooruitzicht dus!

SkagaVentureSkagaVenture entree

Spelen, jumpen en....appeltaart!

De kids zijn niet meer te houden en vliegen de glijbaan op in de indoor speeltuin. Ze weten niet waar ze moeten beginnen met spelen dus ze gaan van hot naar her. “Ilse en Emily, kijk”! Roept Bryan (5). “Een ballenvliegmachine”! Dat trekt de aandacht en ja hoor ze zijn alle drie direct heel druk met de ‘ballenvliegmachine’. Ondertussen drinken we als ouders even een een heerlijke kop koffie en ook de appeltaart gaat niet aan de aandacht van de mannen voorbij, die laten ze niet aan hen voorbijgaan. Hij was blijkbaar erg lekker want toen ik weer zat was het taartje nergens meer te bekennen…

Indoor speeltuinIndoor speeltuin SkagaVentureIndoor Speeltuin SkagaVenture

Ook een must om nog even te noemen in het ontzettend sfeervolle restaurant wat centraal staat tussen alle activiteiten. Modern, warm en sfeervol ingericht met zicht op de open keuken waar de lekkerste gerechten worden gemaakt. De menukaart is lekker divers en biedt ook wat verrassende en gezonde snacks en gerechten. Wij zitten aan een grote tafel aan het raam met zicht op de jumparea, zo kunnen we de kids goed in de gaten houden. Aan de andere kant van het restaurant kijk je uit op de e-karting baan. 

Koffie-drinken

Klimmen en swingen als een Ninja

De kids hebben zich inmiddels verplaatst van de indoor speeltuin naar de ringen en de touwen, de ninjacourse. Hier kunnen ze van de ene ring of touw naar de andere zwaaien. Ze worden er al gauw handig in bedenken samen allemaal kunstjes. Zelfs Emily van 2,5 doet dapper mee en zwaait druk heen- en weer. Ze giert het uit van het lachen, heerlijk. Ilse en Bryan zijn ondertussen al doorgerend naar de trampolines en jumpen van de ene naar de andere trampoline. De inmiddels rode koppies stralen een en al plezier uit. Ik vraag of ze al moe zijn. “Neeeee roepen ze in koor, nog lááááng niet”! Af en toe komen de kids even verplicht pauze nemen om wat limonade te drinken, langer dan 2 minuten zitten ze niet, hoppa en weer door!

NinjacourseNinja course SkagaVentureJumpenJumpen

Primeur voor de papa's: E-karting!

De vaders maken zich ondertussen klaar voor het e-karting. Voor beiden de eerste keer e-karten. ‘Gewoon’ karten kennen ze wel, maar er is nog niet eerder elektrisch gereden. Een top concept als je het mij vraagt, zoveel beter voor het milieu, het stinkt niet en maakt minder herrie. En je kunt net zo hard gaan, althans dat gaan de mannen nu uittesten. Na uitgebreide instructies schieten ze de baan op en wordt er flink getest met de snelheid ;-) Aan het einde van de heat stappen ze vol enthousiasme hun kart uit en zijn ze duidelijk erg onder de indruk! “Het is wel even wennen met het schakelen erbij als je met zo’n snelheid gaat maar dat heb je snel onder de knie, echt gaaf dit, ook leuk voor ons volgende mannenweekend!” hoor ik Johan zeggen. We praten nog even na en drinken nog wat in het restaurant. Ondertussen leert Ilse van de Jumpmaster om een echte salto te maken op de trampoline. Best lastig nog, maar het gaat steeds beter!

e-kartenE-kartene-karten

The battle of the families: lasergamen!

En dan is het alweer tijd voor de laatste activiteit: het lasergamen! We gaan naar boven en zien ook nog een ruimte waar je lekker kunt poolen en airhockeyen, goed om te weten! We krijgen uitleg over het lasergamen. Emily is nog te klein voor een eigen ‘uitrusting’ dus die gaat met mij mee. We gaan de ruimte in en ze is even een beetje van slag door de donkere ruimte maar na een paar minuutjes krijgt ze de smaak te pakken, samen speuren we de ruimte af naar ‘lichtjes’ en schieten we op onze tegenstanders. Bij elke keer raak geven we elkaar een high five, yeahhh weer een te pakken! De tijd vliegt voorbij en we lopen de ruimte weer uit. Helaas hebben wij niet gewonnen maar ach, we hebben veel lol gehad! En wie kan nou zeggen dat je met 2,5 jaar al een keer bent gaan lasergamen ;-)?

LasergamenLasergamen

Wat we echt heel leuk vinden aan SkagaVenture is dat je er dus echt met het hele gezin een leuke ochtend/middag/avond kunt beleven. Er is zelfs ook nog een VR-room. Het ziet er allemaal heel sfeervol en netjes en schoon uit, wat ik echt een groot pluspunt vind. Er zijn overigens ook hele leuke kinderfeestjes te vieren en ze organiseren van 28 t/m 31 juli ook nog de Skaga Kidsweek waarbij je kennis kunt maken met alles wat SkagaVenture te bieden heeft!

Bekijk ook het filmpje van onze heerlijk ochtend bij SkagaVenture!