Je kunt er niet genoeg van hebben vinden wij; restaurants waar je écht als ouders even kunt relaxen van een lekker hapje en drankje terwijl je kids aan het spelen zijn. Wij delen graag onze persoonlijke top 5 van kindvriendelijke restaurants in de Noordkop! 

1. Brasserie Sandz op Beachresort Ooghduyne in Julianadorp aan Zee
Bij Brasserie Sandz kun je lekker eten terwijl de kinderen uitrazen in de indoor- of buitenspeeltuin van Beach Resort Ooghduyne! Op het ruime terras dat direct grenst aan de speeltuin of in het moderne restaurant kun je even ontspannen achterover leunen terwijl de kids aan het spelen zijn. 

Brasserie Sandz

2. Pannenkoekenrestaurant Buiten in Petten
Pannenkoekenrestaurant Buiten in Petten aan Zee is een heerlijke plek om er met je gezin even lekker uit te zijn en een hapje te eten. Het ligt op loopafstand van strand, zee en duinen, dus perfect om na een heerlijke wandeling in het restaurant of op het terras neer te strijken. De kinderen vermaken zich prima met minigolfen of trampolinespringen, terwijl jij binnen kunt genieten bij de houtkachel of buiten van het zonnetje. 

Buiten Petten

3. Boerderij Eethuis Catharinehoeve op Texel
Bij de Catharinahoeve in Den Burg op Texel is het heerlijk eten met de kinderen. Ze hebben er van alles te eten, waaronder fantastische pannenkoeken, maar ook allerlei fijne Texelse specialiteiten. En lekkere lunch of koffie met appeltaart kan natuurlijk ook. Er is een binnen- en buitenspeeltuin! 

Catharinehoeve Texel

4. Restaurant De Pannenkoekenvallei in Den Helder
De Pannenkoekenvallei staat midden in De Helderse Vallei - een prachtig natuurgebied in de kop van Noord-Holland. Het restaurant in Den Helder heeft een mooi terras en de locatie is vlakbij een grote kinderboerderij en een bosgebied, ideaal dus met kids! Je kunt hier naast pannenkoeken ook heel veel andere overheerlijke gerechten eten, zowel voor lunch als diner!

De Pannenkoekenvallei

5. Restaurant De Stamboom & Restaurant Het Klokhuis bij de Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn
Wist je dat je bij de Holle Bolle Boom ook heel gezellig en lekker kunt eten bij restaurant De Stamboom en restaurant Het Klokhuis? Een perfecte combinatie natuurlijk met spelen of zwemmen in de Holle Bolle Binnen, Holle Bolle Buiten of Holle Bolle Plons!* Bij Restaurant De Stamboom zijn er ook leuke arrangementen te reserveren zoals barbecue, Italiaans of tapas. 

*De Holle Bolle Boom is vanwege Corona deze zomer alleen geopend voor campinggasten. Maar je kunt er wel eten in beide restaurants en vanaf 17:00 uur kun je ook gebruik maken van de Holle Bolle Binnen. 

Holle Bolle Boom