Wat was het de afgelopen tijd prachtig weer! En ja, als dat zonnetje zo lekker schijnt en de temperatuur ook naar bijna zomerse waarde stijgt dan kriebelt het toch om er even lekker op uit te gaan, zeker in deze tijd van corona waarin we toch wat beperkter zijn dan anders.
En wat een bofkonten zijn wij dan van Go-Kids, want wij wonen vlakbij Speelpark De Swaan!

Op een mooie donderdagmiddag pakte ik dus de fiets, dochter van 6 achterop en hoppa....nog geen kwartier later parkeerden wij de fiets op het veldje bij Speelpark De Swaan. Mijn dochter wist niet hoe snel ze uit het achterzitje moest klimmen.....ze kon niet wachten!

Meteen bij ingang zagen we al wat corona-aanpassingen. De entree is een stukje verhuisd en met duidelijke aanwijzingen wisten we precies dat het vanaf de entree wel snor zat met de corona-maatregelen; 

  • Een duidelijk bord met info
  • Eenrichtingsverkeer voor de in- en uitgang
  • Duidelijke afstandsaanduidingen bij de kassa

Entree Speelpark De Swaan

Na het afrekenen van de € 3,- per persoon vroeg de vriendelijke dame achter de kassa of we wel rekening wilden houden met de maximale bezoektijd van 1,5 uur. Want zo wordt het niet te druk en krijgt iedereen de kans op een bezoekje aan het speelpark. Nou, lijkt me een prima voorstel en de prijs die je voor de entree betaalt is daarmee helemaal in balans.

We waren de kassa nog niet voorbij of mijn dochter werd geroepen.....een klasgenootje! Wat gezellig, samen spelen bij De Swaan is natuurlijk nog veel leuker dan alleen. En zo kon ik even lekker bijkletsen met zijn moeder! Wij nestelden ons op een bankje (uiteraard op 1,5 meter afstand van elkaar) en de kinderen wisten niet waar ze moesten beginnen.... Schommelen? Klimmen? Glijden? Graven? Springen? De eerste 10 minuten zagen we ze vanaf ons zonnige bankje van hot naar her rennen tot ze uiteindelijk besloten om zich op het grote waterkussen uit te leven! 

Waterkussen De Swaan

In de daaropvolgende tijd bruinden wij lekker bij al kletsende over de afgelopen weken zonder school én met thuisscholing. Best pittig! En de kinderen? 
Die hebben écht álles uitgeprobeerd wat open was. Het schip in het zand, het hoge springkussen, het speelkasteel, allerlei schommels en glijbanen. Als kind kijk je je ogen uit, maar als ouder zou je soms ook willen dat je nog klein was.....wat een speelparadijs! 

Speelpark De SwaanSpringkussen Speelpark De Swaan

Schommel Speelpark De SwaanLange schommel Speelpark De Swaan

Wat vloog de tijd voorbij en wat hebben we allemaal genoten! De kinderen van alle gave speeltoestellen en wij als mama's van een ontspannen momentje in de zon omringd door veel groen en blije kinderen. 

Voordat we tevreden naar de uitgang liepen maakten we nog even een rondje door het liedjesbos, lekker meezingen met bekende kinderliedjes en kijken naar het showtje. We hadden ons hier nog uren kunnen vermaken.... goede reden om binnenkort nog eens te gaan! 

Liedjesbos Speelpark De Swaan

Ook zin om naar De Swaan te gaan? Doen! Lees hier even goed de corona maatregelen door.
En check voor je gaat op hun Facebook pagina of website of ze geopend zijn die dag! 

Veel plezier alvast!

Volg je Go-Kids regio Alkmaar al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!