Zand....mooi spul toch? Kinderen zijn er gek op! Ook die van mij...
En het mooie is dat op plekken waar zand is er vaak ook héél veel ruimte is....dus een prima uitje om in deze tijd met de kinderen te ondernemen.
Picknickkleedje inpakken, emmers een schepjes in een tas, lekkers mee, zonnebril op.....en hop op de fiets of in de auto naar deze prachtige plekjes in de buurt!

Dus wil jij er toch even op uit? Deze 5 plekken zijn héél ruim opgezet en daar zou je nu dus prima volgens de corona-maatregelen moeten kunnen vertoeven. Zie je dat het toch al druk is? Neem dan een verstandige beslissing en zoek een rustigere speelplek uit!

1. Speelschip Camperduin

In een lagune bij Camperduin staat sinds 2018 een géwéldig speelschip! Zelfs als volwassene ben je blij dat je kleine kinderen hebt waardoor jij, geheel legaal, ook gewoon even op dat speelschip mag klimmen. Het schip heeft touwen, een stuurwiel, glijbanen, kanonnen en klimrekken....de kinderen zijn er úren zoet! 

Speelschip Camperduin

2. Strand van Luna Heerhugowaard

Waarschijnlijk ken je het strand van Luna wel van naam, maar ben je er ook al eens geweest? Het stadsstrand is lang genoeg om iedereen te voorzien van een fijn een plekje op voldoende afstand van elkaar en bij mooi weer kun de kinderen veilig het water in. De zuiverende waterplanten zorgen ervoor dat het water superschoon is! Ook fijn...je kunt er gratis parkeren!

Strand van Luna

3. Geestmerambacht Langedijk 

Het Geestmerambacht in Langedijk is groot! Zo groot dat er diverse strandjes rondom het grote meer zijn waar lekker gekliederd kan worden met zand. Op vele plekken staat op de weide ook nog eens een leuk speeltoestel voor nog wat extra vermaak. Én op sommige dagen is strandtent El Chiringuito aan de noordoost kant geopend, ook nu tijdens corona via een luik!

Geestmerambacht

4. Groeter Zandgat en Het zandspoor

Dit prachtige plekje in de bossen van Groet/Schoorl ken je misschien nog niet, maar oh oh wat is het er mooi! Achter restaurant De Bokkesprong in Groet ligt een pad dat je zo het bos in leidt. Als je alsmaar rechtdoor blijft lopen kom je vanzelf uit bij de zandvlakte Groeter Zandgat. Rennen, rollen, graven of gewoon je blote voeten in het zand begraven. Heerlijk!
Bij Buitencentrum Schoorl, iets zuidelijker, heb je ook een geweldige zandspeeltuin; speelbos Zandspoor. Je kunt er kliederen met water en zand, in een treintje op een houten balk zand verplaatsen of trek die schoentjes uit en laat ze over het bloete voeten pad lopen. Wat voel je toch allemaal!?

Bos Groet

5. Naar het strand aan de Noordzee

En waar is meer zand dan op het strand! En als je er nou zeker van wil zijn dat het rustig is, zoek dan eens een strand op wat noordelijker in de provincie zoals bij Hargen, Camperduin, Petten en Sint Maartenzee. Of zelfs nog noordelijker, bij Julianadorp en Den Helder. Neem de route langs de kust, dan is de weg erheen al een feestje! 

Strand in Julianadorp

Volg je Go-Kids regio Alkmaar al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!