Klederdrachtfestival & Vod of Vintage voor kids in het Zuiderzeemuseum

Het is Klederdrachtfestival in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen én er is een leuk programma voor kids in het binnenmuseum: Vod of Vintage.

Klederdrachtfestival in het buitenmuseum

Kom klederdrachten bewonderen tijdens het tweedaagse Klederdrachtfestival in het buitenmuseum! Verschillende klederdrachtgroepen uit plaatsen rond de voormalige Zuiderzee - waaronder Enkhuizen, Hindeloopen, Huizen, Marken, Nunspeet, Oldebroek, Staphorst, Urk, Volendam, Wijdenes en Wieringen.- geven dans- en zangoptredens en presentaties Op beide dagen start om 12.30 uur een optocht van alle groepen door het buitenmuseum.

Vod of Vintage voor kinderen in het binnenmuseum

Bovendien is er voor kinderen vanaf 8 jaar een leuk programma in het binnenmuseum: Vod of vintage. Ontdek samen in de tentoonstelling Kleren maken de vrouw hoe zuinig en duurzaam mensen vroeger met hun kleding omgingen. Bespreek in een interactieve rondleiding de verschillen tussen toen en nu, de rol die kleding speelt in het uiten van je identiteit en wat je kunt doen met kleding die je niet meer wilt dragen. In de educatieruimte wordt er vervolgens aan de slag gegaan met de technieken die jullie hebben gezien en transformeer een afgedankt kledingstuk tot een nieuwe creatie. 

Deelnemen aan dit is programma is gratis voor bezoekers en per programma is er plaats voor maximaal 25 kinderen. Doe mee van 11.00 - 13.00 of 14.00 - 16.00 uur.

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!