Ook tijdens de Herfstvakantie is er genoeg te beleven in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. Er zijn nog steeds twee leuke tentoonstellingen, kinderen kunnen knutselen, een puzzeltocht of quiz op de Audiotour doen. Bezoek het Museum van de 20e eeuw in de voormalige gevangenis op het Oostereiland!

Museum van de 20e eeuw in Hoorn

Museum van de 20e eeuw: leuk voor elke generatie

Het leuke van dit museum blijft dat op het ene moment opa of oma de gids is, dan weer de kleinkinderen die uitleg geven en vervolgens ouders over hun jeugd kunnen vertellen. Het leven van meerdere generaties komt immers voorbij in het Museum van de 20e Eeuw. Ook de exposities over 50 jaar Jan, Jans en de Kinderen (en de Rode Kater) en die over de historie van de Nederlandse kindertelevisie passen prima bij deze reis door de tijd.

Interactief museum - dus leuk voor kinderen!

In het Museum van de 20e Eeuw is niet alleen van alles te zien maar ook van alles te doen. Maak op de bank van Jan, Jans en de Kinderen een selfie met je gezin en maak kans op een JJK-pakket. Stap in een ouderwetse telefooncel of een Fotohokje. Draai aan het stuur van de Bereboot, klauter in de Pipowagen of ga samen met Swiebertje en Saartje op de foto. De quiz op de AudioTour is ook een aanrader.

Museumcafé en MuseumShop in Hoorn

De koffie in het Museumcafé kost nog steeds slechts 1 euro, in de MuseumShop zijn er leuke kado’s en boeken en natuurlijk het nieuwe boek over 70 jaar Kindertelevisie.